Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
BRAMBORAČKY S ČINOU

BRAMBORAČKY S ČINOU

Potřebné ingredience

postup na klasicky bramborak.........maso vepřove,cibule,koření na činu,sůl,pepř,sojova omačka

Postup přípravy

ze 4 brambor,soli,vajička,majoranky,kminu,trošku hlad.mouky jsem upekla bramboračky.
Maso jsem omyla nakrajela na kostičky,osolila,opepřila zalila sojovou omačkou,kořenim na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Obrácený řízek

Obrácený řízek

Potřebné ingredience

vepř. maso, vejce, strouhanka, angl. slanina, máslo, cibule, olej.

Postup přípravy

Maso rozklepeme ve strouhance. Obalíme ve vejci a ihned dáme na pánev a zprudka opečeme.
Vložíme do máslem vymazaného pekáčku, poklademe angl. slaninu a cibuli a doděláme v…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Lucčino zapečené vepřové

Lucčino zapečené vepřové

Potřebné ingredience

Vepřové maso plátky, slanina tak 20 dkg, šunkový salám 20 dkg, 20 dkg strouhaného sýra Cihla, 1 střední červená paprika, různé koření, co kdo má rád, kečup trochu, trochu hořčice polotučné, 1 malá cibule, trošku oleje

Postup přípravy

Vepřové maso naklepeme, osolíme, opepříme, dáme koření a pokapeme troškou sojové omáčky s worcestrem a vložíme do pekáčku na trochu oleje a dáme na to ještě pokrájenou cibuli na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Houbová omáčka na divoko

Houbová omáčka na divoko

Potřebné ingredience

1 kg vepřové plece, 2 cibule, sůl, celý pepř, koření na divočinu, bobkový list, houbový bujon, smetana, houby

Postup přípravy

V kastrolu si rozpustíme 15 dkg másla, cibuli nakrájíme na jemno a dáme jí zesklovatět. Maso nakrájíme na kostky a dáme na cibuli, osolíme, přidáme celý pepř, bobkový list a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Masíčko na majonéze

Masíčko na majonéze

Potřebné ingredience

Vepřová kotleta (6 plátků); 2 sáčky majonézy; tvrdý sýr 30-40dkg; sůl; pepř; grolovací koření

Postup přípravy

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a okořeníme gril. kořením. Vložíme do zapékací misky nebo na plech a podlijeme troškou vody. Potřeme majonézou, tak aby bylo maso úplně schované…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Plněný bůček

Plněný bůček

Potřebné ingredience

nádivka:

ang.slanina,
oregáno,
muškátový oříšek ,
provensálske koření,
smetana,
chleba 4 tenké plátky,
vejce 2 ks.

Maso:

Já sem měla bůček a pečeně dohromady cca 1kg.
Sůl,
Pepř,
Kmín,
Olej.

Příloha:

Knedlík ze sáčku a červené zelí.

Postup přípravy

Maso sme si osolili a kořenili.Maso sem měla vyšší tak sem udělala do něj dvě zářezy přes celou šířku ,ale nedokrajovat dokonce.
Chleba sme si omočili ve smetane ,přidali…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Nivové kapustičky s vepřem

Nivové kapustičky s vepřem

Potřebné ingredience

Růžičková kapusta (může být mražená), mouka na obalení, vepřové, rýže, bazalka, majoranka, pepř mletý, sůl, niva (nebo jiný plísňový sýr, olej.

Příloha - brambory, nebo rýže

Postup přípravy

Vepřové nakrájíme na plátečky, čili menší, naklepeme, nasolíme, opepříme, posypeme slabě sladkou paprikou, a obalíme v mouce, poté zprudka orestujeme na pánvi, tak aby byly…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kotlety pečené s bramborem

Kotlety pečené s bramborem

Potřebné ingredience

Asi 10větších brambor, 5-6 kotlet, sůl,pepř,hořčice,sojovka,cibule, voda, česnek 4 můžete i víc stroužků,máslo

Postup přípravy

Já dělám v remosce, ale samozřejmě můžete péct i v pekáči. Vymažeme si máslem pekáč, na malé kostičky nebo plátky nakrájíme oloupané brambory, osolíme a podlijeme vodou-odhaduji…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
PLOVDIVSKÉ MASO S HRÁŠKOVOU RÝŽÍ

PLOVDIVSKÉ MASO S HRÁŠKOVOU RÝŽÍ

Potřebné ingredience

500 g vepřové kýty
2 velké cibule
mletá paprika sladká
trošku grilovacího koření
sůl
1 větší rajský protlak
mouka na zahuštění

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno a lehce podusíme na troše oleje. Vepřové maso nakrájíme na nudličky a přidáme k cibuli, osolíme a až zrůžoví přidáme papriku a grilovací koření (vznikne…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
BRAMBORY ZAPEČENÉ S MLETÝM MASEM A LEČEM

BRAMBORY ZAPEČENÉ S MLETÝM MASEM A LEČEM

Potřebné ingredience

1 kg brambor vařených ve slupce
0,5 kg mletého vepřového masa
1 cibule + 1 lžička mleté papriky
1 zeleninové lečo
3 vejce + 2 dcl mléka
100 g strouhaného eidamu

Postup přípravy

Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi osmahneme cibulku, přidáme mleté maso a se solí a paprikou dusíme 20 min. Pak přidáme lečo a vaříme ještě asi…

Zobrazit více...

Kategorie