Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Písecká kotleta

Písecká kotleta

Potřebné ingredience

750 g kotlet,
sůl,pepř,
5 vajec,
125 g strouhaný sýr,
30g kečup (1 pol.lžíce)
15 g hořčice
3 stroužky česnek
olej,majoránka

Postup přípravy

Kotlety nakrájet,naklepat,osolit,opepřit.
Těstíčko: rozšlehané vejce,strouhaný sýr,kečup,hořčice,prolisovaný česnek,majoránka,pepř a sůl.
V tomto těstíčku obalit kotlety a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÉ NA PIVĚ****BRAMBOROVÉ PLACIČKY+ ZELNÝ SALÁT

VEPŘOVÉ NA PIVĚ****BRAMBOROVÉ PLACIČKY+ ZELNÝ SALÁT

Potřebné ingredience

1 KG VEPŘOVÉHO MASÍČKA, 2 CIBULE, MASOX, PIVO, SMETANA, OLEJ, OCET, SŮL, PEPŘ, BRAMBOROVÉ TĚSTO V PRÁŠKU, HLÁVKOVÉ ZELÍ, KREMŽSKÁ HOŘČICE, nebo i plnotučná

Postup přípravy

POSTUP PŘÍPRAVY

MASO NA PLÁTKY, NAKLEPAT, OSOLIT, ZPĚNIT CIBULKU NA OLEJI, NA NÍ ORESTOVAT MASO, PŘIDAT 250 ML SMETANY, ASI 150-200 ML PIVA, VODU, MASOX, 1 LŽÍCE KREMŽSKÉ…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Plecko na paprice

Plecko na paprice

Potřebné ingredience

Pár plátku plecka (já dávám asi 6), 2 menší cibule nebo 1 velká, 3 stroužky česneku, mletá paprika, pepř, sůl, jako příloha špagety.

Postup přípravy

Na téměř usmaženou cibulku položím naklepané, nasolené a opepřené plátky plecka a chvíli smažím. Potom otočím, posypu paprikou a zalijou vodou. Přidám na plátky česnek a dusím…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
ZAPÉKANÉ KOTLETKY

ZAPÉKANÉ KOTLETKY

Potřebné ingredience

KOTLETY,ANGLICKÁ SLANINA(ASI 20DKG),2XŠLEHAČKA,ŠUNKOVÝ SALÁM(ASI 20DKG),TŘI MALÉ SKLENICE LEČA,(JESTLI MÁTE MOŽNOST KOUPIT TOMPU TAK TA JE LEPŠÍ,ALE JÁ UŽ JÍ NEDOKÁŽU SEHNAT ) A 20DKG TVRDÉHO SÝRA

Postup přípravy

Kotlety nakrájíme na plátky nklepeme osolíme a opepříme.Dáme do pekáče a poklademe plátky šunkovým salámem na to dáme lečo a přikryjeme angl.slaninou.Na konec nastrouháme sýr a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
PLNĚNÉ ŘÍZKY..velice jednoduché a efektní

PLNĚNÉ ŘÍZKY..velice jednoduché a efektní

Potřebné ingredience

vepř.maso na řízky,
cibule,hořčice plnotuč.,
vejce,hl.mouka,strouhanka,
olej

Postup přípravy

vepř.plátky naklepeme,osolíme a opepříme.
potřeme hořčicí
poklademe nakrájenou cibulí
přeložíme a obalíme v trojobalu jako klasický řízek..přichytíme párátky
smažíme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
MARINOVANÁ VEPŘOVÁ ŽEBÍRKA

MARINOVANÁ VEPŘOVÁ ŽEBÍRKA

Potřebné ingredience

asi 1kg vepřových žebírek,100ml kečupu,100ml oleje,4 lžíce medu,4 lžíce sojové omáčky,1 lžička octa,1jemně nastrouhaná cibule,4stroužky česneku,chilli koření,sůl,1lžička drceného pepře,1 lžička drceného koriandru(nemusí být)

Postup přípravy

Žebírka vložte do vroucí osolené vody a asi tak 15minut vařte,poté vyndejte a nechte schladnout a poté dejte do misky.
V jiné misce si smíchejte kekečup,70ml oleje,med,sojovou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
vepřová kýta po japonsku

vepřová kýta po japonsku

Potřebné ingredience

vepřová kýta 750g, na naložení - vejce, vorchestrová omáčka, sojová omáčka, trocha oleje, sůl, pepř, kari koření
na druhý den - červená paprika, hlávkové zelí, zelený porek, cibule

Postup přípravy

masíčko si naložíme, a necháme přes noc v lednici.
Druhý den dáme na cibulku maso, mezitím si v konvici dáme vařit vodu, nakrouháme bílé zelí, to v míse zalejeme vařící vodou,a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
LIBŮSTKOVÉ MASÍČKO NA CELERU S BRAMBOROVÝMI NOKY

LIBŮSTKOVÉ MASÍČKO NA CELERU S BRAMBOROVÝMI NOKY

Potřebné ingredience

4 plátky krkovice (může být i hovězí maso a zkoušela jsem i králíka)1 větší cibule, 1/2 celeru, 2 lžíce másla, sůl, pepř, kmín, hladká mouka na obalení

Postup přípravy

Maso naklepeme, osolíme, opepříme, lehce okmínujeme a obalíme v hladké mouce. Zprudka orestujeme na másle, když je krustička pěkně červená tak maso vyjmeme a na výpeku orestujeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
ROŠŤÁCI

ROŠŤÁCI

Potřebné ingredience

2 vejce
1 1/2 lžičky soli, pepře,
3 lžičky Maggi,
3 lžičky wortčestru,
2 lžičky hořčice pl.,
2 lžičky solamylu

Postup přípravy

Vše smícháme dohromady a naklepané kotlety do tohoto sosu namarinujeme. Necháme nejméně 2 hodiny proležet - nejlépe do druhého dne. Pak kotleky upečeme na pánvi a podáváme s …

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kotlety na hermelínu

Kotlety na hermelínu

Potřebné ingredience

2 ks hermelín, 4 kotlety, 10 dkg krájená anglická slanina, 2 cibule, 10 dkg měkký salám, ohnivzdorná mísa ( pekáček)

Postup přípravy

kotlety ( kýta) naklepat, osolit, opepřit
připravit mísu - nevymazávat !!!!
na dno mísy plátky angl. slaniny, na to nakrájenou na proužky cibuli, na to pokládat na plátky…

Zobrazit více...

Kategorie