Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Rychlé a efektní BůČKOVÉ OKO

Rychlé a efektní BůČKOVÉ OKO

Potřebné ingredience

bůček bez kosti (důležitá je velikost - asi 20x15 cm, na výšku aspoň 3,5cm), 1ks kupované drůbeží sekané (půlkilový "salámek"), 1 klobása (tenká a dlouhá), česnek, sůl, paprika, drcený kmín, pepř, chilli?

Postup přípravy

Sekanou vysvlékneme z obalu a rozřízneme podélně napůl. Uprostřed obou částí vydlabeme otvor pro klobásu. Bůček opatrně rozřízneme špičatým nožem, tak aby vznikl uprostřed tunel.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
MYSLIVECKÝ GULÁŠ

MYSLIVECKÝ GULÁŠ

Potřebné ingredience

600g vepřového masa ( kostky na guláš ) , ale může být i přední hovězí
80g anglické slaniny,
1 větší cibule,
2 lžičky sladké papriky,
10g rajského protlaku,
400g čerstvých hub ( mohou být i žampiony ) ,
majoránka, kmín, sůl, pepř
NA KAŠIŠKU: 2 lžičky hořčice, 1 lžička sekané petrželky, 1 jemně usekaná sterilovaná okurka, špetka citronové kůry, 4 stroužky česneku

Postup přípravy

Na trošce sádla nebo oleje rozškvařímena a osmažíme na kostky nakrájenou anglickou. Pak přidáme krájenou cibulku, osmahneme.Přisypeme sladkou papriku a vmícháme rajsk protlak.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Svíčková z Halali

Svíčková z Halali

Potřebné ingredience

0,5 l Halali
2 lžíce polotučné hořčice
1 lžíčka tymiánu
0,7 mléka (vody)
hladká mouka na zahuštění
1 smetana ke šlehání
+ maso (vepřové, ale i kuřecí.....) + pekáč s poklicí

Postup přípravy

- promícháme horčici, tymián a zeleninu
- maso dáme do pekáče, oblejeme směsí, přikryjeme poklicí (maso už nemusíme solit, halali je slané dost)
- pečeme cca 1,5 hod,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Katův šleh

Katův šleh

Potřebné ingredience

750 g vepřové kýty
150 g cibule
100 g naložených okurek
100 g sterilovaných kapií (bez nálevu)
100 g kečupu
3 feferonky
olej
worcester
sůl
mletý pepř

Postup přípravy

Plátky vepřového masa pokrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji osmažíme (orestujeme) skoro do měkka. Přidáme cibuli pokrájenou na kostičky a necháme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Segedínský guláš

Segedínský guláš

Potřebné ingredience

2 cibule
1/4 kg kyselého zelí
1/2 kg vepřového masa
sladká mletá paprika
750 ml vody + 750ml na dolévání
1/2 dcl sladké smetany na šlehání
sůl

Postup přípravy

Osmahneme cibulku a přdáme mletou papriku. Potom přidáme na kousky nakrájené vepřové maso, osolíme ho, a osmahneme ho z obou stran. Potom přidáme zelí a 750ml vody a necháme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
ŘÍZKOVÉ VARIACE

ŘÍZKOVÉ VARIACE

Potřebné ingredience

Vepřové řízky,vajíčka,mléko, strouhanka,olomoucé syrečky,mouka, brambory

Postup přípravy

Maso naklepeme, osolíme a obalíme ale pozor do strouhanky nastrouháme olomoucké syrečky. Kolik strouhanky tolik syrečků.Podáváme s bramborami.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Swingové řízky

Swingové řízky

Potřebné ingredience

uzená krkovice,česnek,sůl,mouka,vejce,strouhanka(ale smíchaná s nastrouhanou kůrou z černého chleba),křen,brambory,mléko,máslo

Postup přípravy

Z uzené krkovice nakrájíme na plátky ty potřeme česnekem a obalíme jako řízek.Obalené řízky osmahneme do zlatova.Na talíři posypeme čerstvě nastrouhaným sýrem a podáváme s…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
MASOVÉ ZÁVITKY

MASOVÉ ZÁVITKY

Potřebné ingredience

pěkné plátky masa, krkovice, kýta, nebo hovězí, to je jedno.... na plnění můžete použít co je zrovna v lenici, míchaná vajíčka, bezvadné jsou zbytky uzeniny, sýrů atd...koření-pepř, sůl, hořčice,paprika, masox,

Postup přípravy

plátky masa naklepat aby jste plátky neprotrhly, osolit, opepřit , potřít hořčicí,...jednu část lehce naplnit, tím, co máte zrovna v lenici, či mrazáku, já dávám uzeninu, trošku…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Dabelska topinka

Dabelska topinka

Potřebné ingredience

Maso na kosticky,mohou byt i veprove jatra.Dabelska smes a kecup,paprika,cibul,porek,sul,pepr,kmin,olej.

Postup přípravy

Maso nakrajime na male kosticky a zprudka opeceme na oleji,osolime,opeprime a pridame kmin.Nechame podusit.Pridame papriku,cibul,nechame zmekknout.Naposled pridame dabelske koreni…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Maso tří barev

Maso tří barev

Potřebné ingredience

30 dkg hovězí roštěná,
30 dkg vepřová kýta,
30 dkg kuřecí prsa,
10 dkg šunka,
10 dkg žampiony,
kečup,chilli,kapie,porek
kari,olej,česnek,máslo,
sůl,pepř
1 smetana ke šlehání

Postup přípravy

Maso připravujeme na 3 pánvích současně.
Hovězí nakrájet na nudličky a opéci na oleji,přidat nakrájenou šunku a žampiony,kečup,a chilli.
Vepřové také nakrájet na nudličky…

Zobrazit více...

Kategorie