Španělské ptáčky z bůčku
Potřebné ingredience
8 plátků libovějšího bůčku,1/4kg kysaného zelí,8 moravských klobásek,staročeské koření,sůl,drcený kmín,pepř,sladká paprika,olej,cibule,hladká mouka na zahuštění
Příloha-bramborový knedlík
Postup přípravy
Plátky trochu naklepeme,z jedné strany posypeme staročeským kořením,na tu stranu dáme hromádku kysaného zelí,klobásku a stočíme.Spíchneme párátkama a osolíme,opepříme.Na oleji…
Alá Monky..
Potřebné ingredience
Maso z Monky ,nebo jiné ochotné osoby.
Uzené maso (ať to tu nasladlou chuť masa přebije).
Cibule.
Koření.
Brambory na kolečka.
Postup přípravy
Vše smíchame dohromady .Dáme do jenského skla .Pečeme na 180 stupňu asi 1hod.
Pak ,už nestydatě jíme. ;o))
ZELÍ S BŮČKEM PO ČÍNSKU
Potřebné ingredience
1menší hlávka zelí,1/2kg bůčku,5stroužků česneku,2 lžičky solamylu,sojovka,sůl
Postup přípravy
zelí nakrájíme na nudličky a necháme stát.maso také nakrájíme na nudličky,česnek na plátky.přidáme ho k masu,osolíme,zakapeme trochou vody a necháme na 2 hodiny uležet.zelí…
Rychlovka z vepřového masa.
Potřebné ingredience
2 vepřové řízky (nebo klidně i kuřecí), 15dkg slaniny, větší cibule, pepř, sůl.
Postup přípravy
Na kostičky nakrájenou slaninu necháme zesklovatět, přidáme na půlkolečka nakrájenou cibulku a restujeme, až začne cibulka hnědnout. Pak přidáme na nudličky nakrájené maso,…
Kotlety s kuřecími játry
Potřebné ingredience
4 kotlety, balíček kuřecích jater, sůl, pepř, paprika, porek na kolečka
Postup přípravy
Kotlety naklepeme, sůl, pepř, sladká paprika a orestujeme na oleji. Přidáme cibuli na drobno nakrájenou a dusíme do měkka. Jalmile jsou kotlety měkké, vyndáme je a do výpeku…
Bylinkový řízek
Potřebné ingredience
8 řízků,1 stroužek česneku,1 svazek míchaných bylinek,1lž hořčice,2lž strouhánky,sůl,pepř,2lž másla,750 brambor,250g rajčat
Postup přípravy
1,Omyté maso naklepeme.Česnek oloupeme,bylinkyopláchneme ,obojí nasekáme a smícháme s hořčicí,strouhánkou,solí,pepřem.Směsí potřeme řízky,přeložíme je a sepneme.Na másle pečeme 20…
vepřove na žampionech
Potřebné ingredience
vepřove platky,žampiony,cibule,masox na vývar,sůl,pepř,červena paprika,1 česnek na platky,kmin mletý i celý
Postup přípravy
vepřove platky omyji a přidam do upražene cibule,kterou jsme si udělali na trošce oleji,necham malonko připect a pak osolilm,opepřim,1 česnek na platky, podliji vývarem a poprašim…
VEPŘOVÉ MASO V KOŘENĚNÉM OBALU (nejen TUPPERWARE)
Potřebné ingredience
Vepřové maso (panenka, váleček), lžíce olivového oleje, provensálské koření, sůl, cibule, paprika, 2 rajčata, lžíce rajčatového protlaku, 3 lžíce smetany na vaření (Rama),
Postup přípravy
Vepřové maso omyjeme, osušíme, potřeme olivovým olejem. Obalíme v provensálském koření a vložíme do Ultra+ spolu s nadrobno nakrájenou paprikou, rajčaty na kostičky a na půl…
Vepřové řízky, zapečené s Moravankou
Potřebné ingredience
vepřové řízky
strouhanka
Moravanka - pikantní zeleninová směs
sůl, pepř, máslo
Postup přípravy
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme. Obalíme ve strouhance (je dobré strouhanku zatlačit do masa (např. paličkou na maso v ig. sáčku) a zprudka opečeme na másle.
Maso i s…
Vepřové měšce plněné zelím a klobásou.
Potřebné ingredience
Pro 4 osoby: 4 vepřové řízky, 2 klobásky (nebo stačí párkový), kysané zelí, cibule,mouka na zahuštění, olej, sůl a pepř
Postup přípravy
Řízky naklepeme, nasolíme, opepříme, doprostřed vložíme zelí (dle chuti propláchnuté) a 1/2 klobásky, jejiž konce jsme nařízli, jako když opékáme párky:-) Měšce zavážeme provázkem…