Řízečky podle Zdeňka Trošky
Potřebné ingredience
Vepřová kotleta,koření na steak(já dávám třeba i gyros),vegeta,strouhanka,vajíčka,cibule,smetana na šlehání
Postup přípravy
Plátky z vykostěné kotlety naklepeme,nasolíme,posypeme kořením a strouhankou a snažíme se vše do masíčka zaklepat paličkou,strouhanky tam dáme co se vejde a pořád zaklepáváme…
Vepřo knedlo zelo jako od maminky
Potřebné ingredience
pro 3 osoby: asi 1/2 - 3/4 kg vepřové kýty, kousek asi 10-20 dkg vepřového bůčku v celku (nemusí být, ale lepší kvůli šťávičce), 3 polévkové lžíce sádla, voda, kmín, sůl, pepř, asi 600 g červeného sterilovaného zelí ve sladko kyselém nálevu, cukr, hladká mouka, knedlíky v sáčku (s burizony od Vitany), 1 vejce
Postup přípravy
Maso omyjeme, osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Dáme péci do remosky (možno i do trouby, ale já dělám vždy v remosce), přidáme sádlo a za občasného podlévání (podlévám docela…
Pečené kotlety v marinádě
Potřebné ingredience
kotlety, sůl, čtyřbarevný pepř, česnek, hořčice, majolka ( tatarka ), kečup, řecká omáčka, cibule, oliv. olej, sojová omáčka, worčestr
Postup přípravy
Kotlety naklepeme, osolíme a opeříme. V misce si připravíme marinádu: prolisujeme česnek, přidáme majolku, kečup a řeckou omáčku ( množství bude podle toho, kolik budete dělat…
Vepřové kotletky naruby s česnekovými brambory
Potřebné ingredience
4 vepřové plátky, cibule, kečup, strouhanka, brambory, česnek, sůl, olej
Postup přípravy
Plátky masa osolíme a obalíme jen ve strouhance a strouhanku do nich vklepeme paličkou. Cibuli si nakrájíme na silnější kolečka nebo půlměsíčky, poklademe jí pekáč, trochu oleje,…
zapečená krkovička ve smetaně
Potřebné ingredience
4plátky pěkné krkovičky bez kosti(záleží kolik Vás je),20dkg sýra na strouhání,1 x šlehačka ke šlehání,brambory dle potřeby,sůl,pepř
Postup přípravy
-Masíčkosi pěkně umyjeme,nařízneme po stranách a naklepeme.
-Brambory oloupeme,umyjeme a nakrájíme na půl cm kolečka.
-vyšší pekáček vyskládáme brmaborami aby nebyla…
vepřove zapečene s bramborem a šlehačkou
Potřebné ingredience
8střednich brambor,6 platku masa muže byt i na řizečky,1 šlehačku, pepř a sul.
Postup přípravy
brambory oloupeme nakrajime na platky maso naklepeme osolime a opepřime. Na pekaček ktery jsme si vymazali sadlem nebo olejem prokladame brambory a maso.začiname bramborama a…
Vepřová játra na roštu na jablíčku.
Potřebné ingredience
Vepřová játra,1 jablíčko,soj.omáčka,zelenina na oblohu,sůl,příloha,olej
Postup přípravy
Játra nakrájím na plátky a osmahnu na rozpáleném oleji ,posypu strouhaným jablíčkem/oloupaným/a smažím ze všech stran a poté zakápnu soj.omáčkou,popráším hl.moukou a malinko…
Masovo-bramborová bašta zapečená se šlehačkou
Potřebné ingredience
viz. postup
Postup přípravy
Připravíme si maso, které naklepeme, osolíme a opepříme.Nakrájíme brambory na hranolky nebo na kolečka a polovinu rozprostřeme na máslem vymaštěný plech, nebo cokoli v čem…
Vepřové panenky s vinnou omáčkou
Potřebné ingredience
Vepřová panenka (půl špalíčku na osobu), sůl, pepř, rozmarýn, worcestr, dvě lžíce mouky, 200ml vývaru, 200 ml červené víno, vinný ocet, půl cibule, lžíce másla, lžíce oleje, jarní cibulka.
Postup přípravy
1.Maso očistíme jinak necháme v celku, osolíme, polijeme trouchou oleje, opepříme a okořeníme rozmarýnem. Zakapeme trouchou vinného octa. Necháme v pokojové teplote uležet asi 4O…
Jednoduchý oběd
Potřebné ingredience
Asi půl kila vepřové kýty,sůl,pepř,houby,různé druhy koření-každý si dá podle své chuti,kilo brambor,dva stroužky česneku,troška sádla
Postup přípravy
Maso nakrájíme na nudličky a osmahneme na sádle,přidáme sůl,pepř,houby ,koření,podlijeme troškou vody a dusíme do měkka.Mezitím si oškrábeme brambory a nakrájíme na kolečka.Když…