Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Řízečky podle Zdeňka Trošky

Řízečky podle Zdeňka Trošky

Potřebné ingredience

Vepřová kotleta,koření na steak(já dávám třeba i gyros),vegeta,strouhanka,vajíčka,cibule,smetana na šlehání

Postup přípravy

Plátky z vykostěné kotlety naklepeme,nasolíme,posypeme kořením a strouhankou a snažíme se vše do masíčka zaklepat paličkou,strouhanky tam dáme co se vejde a pořád zaklepáváme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřo knedlo zelo jako od maminky

Vepřo knedlo zelo jako od maminky

Potřebné ingredience

pro 3 osoby: asi 1/2 - 3/4 kg vepřové kýty, kousek asi 10-20 dkg vepřového bůčku v celku (nemusí být, ale lepší kvůli šťávičce), 3 polévkové lžíce sádla, voda, kmín, sůl, pepř, asi 600 g červeného sterilovaného zelí ve sladko kyselém nálevu, cukr, hladká mouka, knedlíky v sáčku (s burizony od Vitany), 1 vejce

Postup přípravy

Maso omyjeme, osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Dáme péci do remosky (možno i do trouby, ale já dělám vždy v remosce), přidáme sádlo a za občasného podlévání (podlévám docela…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pečené kotlety v marinádě

Pečené kotlety v marinádě

Potřebné ingredience

kotlety, sůl, čtyřbarevný pepř, česnek, hořčice, majolka ( tatarka ), kečup, řecká omáčka, cibule, oliv. olej, sojová omáčka, worčestr

Postup přípravy

Kotlety naklepeme, osolíme a opeříme. V misce si připravíme marinádu: prolisujeme česnek, přidáme majolku, kečup a řeckou omáčku ( množství bude podle toho, kolik budete dělat…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové kotletky naruby s česnekovými brambory

Vepřové kotletky naruby s česnekovými brambory

Potřebné ingredience

4 vepřové plátky, cibule, kečup, strouhanka, brambory, česnek, sůl, olej

Postup přípravy

Plátky masa osolíme a obalíme jen ve strouhance a strouhanku do nich vklepeme paličkou. Cibuli si nakrájíme na silnější kolečka nebo půlměsíčky, poklademe jí pekáč, trochu oleje,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
zapečená krkovička ve smetaně

zapečená krkovička ve smetaně

Potřebné ingredience

4plátky pěkné krkovičky bez kosti(záleží kolik Vás je),20dkg sýra na strouhání,1 x šlehačka ke šlehání,brambory dle potřeby,sůl,pepř

Postup přípravy

-Masíčkosi pěkně umyjeme,nařízneme po stranách a naklepeme.
-Brambory oloupeme,umyjeme a nakrájíme na půl cm kolečka.

-vyšší pekáček vyskládáme brmaborami aby nebyla…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
vepřove zapečene s bramborem a šlehačkou

vepřove zapečene s bramborem a šlehačkou

Potřebné ingredience

8střednich brambor,6 platku masa muže byt i na řizečky,1 šlehačku, pepř a sul.

Postup přípravy

brambory oloupeme nakrajime na platky maso naklepeme osolime a opepřime. Na pekaček ktery jsme si vymazali sadlem nebo olejem prokladame brambory a maso.začiname bramborama a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová játra na roštu na jablíčku.

Vepřová játra na roštu na jablíčku.

Potřebné ingredience

Vepřová játra,1 jablíčko,soj.omáčka,zelenina na oblohu,sůl,příloha,olej

Postup přípravy

Játra nakrájím na plátky a osmahnu na rozpáleném oleji ,posypu strouhaným jablíčkem/oloupaným/a smažím ze všech stran a poté zakápnu soj.omáčkou,popráším hl.moukou a malinko…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Masovo-bramborová bašta zapečená se šlehačkou

Masovo-bramborová bašta zapečená se šlehačkou

Potřebné ingredience

viz. postup

Postup přípravy

Připravíme si maso, které naklepeme, osolíme a opepříme.Nakrájíme brambory na hranolky nebo na kolečka a polovinu rozprostřeme na máslem vymaštěný plech, nebo cokoli v čem…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové panenky s vinnou  omáčkou

Vepřové panenky s vinnou omáčkou

Potřebné ingredience

Vepřová panenka (půl špalíčku na osobu), sůl, pepř, rozmarýn, worcestr, dvě lžíce mouky, 200ml vývaru, 200 ml červené víno, vinný ocet, půl cibule, lžíce másla, lžíce oleje, jarní cibulka.

Postup přípravy

1.Maso očistíme jinak necháme v celku, osolíme, polijeme trouchou oleje, opepříme a okořeníme rozmarýnem. Zakapeme trouchou vinného octa. Necháme v pokojové teplote uležet asi 4O…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Jednoduchý oběd

Jednoduchý oběd

Potřebné ingredience

Asi půl kila vepřové kýty,sůl,pepř,houby,různé druhy koření-každý si dá podle své chuti,kilo brambor,dva stroužky česneku,troška sádla

Postup přípravy

Maso nakrájíme na nudličky a osmahneme na sádle,přidáme sůl,pepř,houby ,koření,podlijeme troškou vody a dusíme do měkka.Mezitím si oškrábeme brambory a nakrájíme na kolečka.Když…

Zobrazit více...

Kategorie