Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Zapečená krkovička

Zapečená krkovička

Potřebné ingredience

6 plátků krkovice, 20 dkg žampionů, 15 dkg šunky, 15 dkg plátkového sýra, sůl, pepř, olej, 250 ml smetany

Postup přípravy

Masíčko naklepeme, osolíme, opepříme a orestujeme po obou stranách.. Vyjmeme z pánve. Do výpeku dáme cibuli a na orestovanou cibuli žampiony. Tuto směs dáme do pekáčku, na to dáme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Jednoduché kotlety

Jednoduché kotlety

Potřebné ingredience

4ks kotlet, 2PL oleje, 2PL sojové omáčky, 2PL citronové šťávy, 1PL hořčice plnotučné, pepř (tak půl ČL)

Postup přípravy

Kotlety naklepeme, osolíme, vložíme do vymazaného pekáčku, pomažeme omáčkou z uvedených přísad a zaklopené alobalem dáme péci do trouby. Já 35min 180stupňů horkovzduch. Poté…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
ŠUNKOVÉ ROLKY PLNĚNÉ SÝREM A PORKEM

ŠUNKOVÉ ROLKY PLNĚNÉ SÝREM A PORKEM

Potřebné ingredience

tolik plátků šunky a sýra kolik chceme rolek (já používám královskou šunku) dva porky trojobal, dva porky vyjdou na 20 rolek (zhruba)

Postup přípravy

Na plátky šunky vložíme plátek sýra a dva tři plátky porku ( který jsme nechali na páře trochu změknout, nekrájíme na kolečka, ale podélně pozor né do konce jen do půlky, abychom…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pastevská kýta

Pastevská kýta

Potřebné ingredience

Cibuli,Moravské uzené,vepřovou kýtu,porek, olej, sůl, worčestr,plnotučná hořčice, kečup.

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky.Moravské uzenéa stejně i vepřovou kýtu nakrájíme na nudličky.
Porek na kolečka.Nejdříve na oleji orestujeme moravské uzené trochu si dáme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Nakládané vepřové řízečky

Nakládané vepřové řízečky

Potřebné ingredience

1 kg vepřových řízků , 4 vejce , 1 lžíce kečupu , 1 lžíce oleje , 1 lžíce vegety ( klasik ) , 1/2 lžičky drceného kmínu , 3 střední stroužky česneku , 1/2 lžičky sole , 1/2 lžičky pepře .!!!!!Zda máte vegetu která obsahuje sůl tak poté dejte méně sole naž co píši !!!!!!

Postup přípravy

Připravíme si řízky které mírně naklepeme .Poté veškeré přísady dáme do misky kde vše smícháme ,vložíme řízky a necháme do druhého dne uležet .Jsou moc dobré naše děti je zbožňují…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pikantní vepřové plátky

Pikantní vepřové plátky

Potřebné ingredience

Plátky vepřového masa - dle počtu strávníků, hořčice, sůl, mouka hladká, paprika – ne moc pálivá, tuk na smažen

Postup přípravy

Maso naklepeme, osolíme a z obou stran potřeme hořčicí. Obalíme moukou smíchanou s paprikou. V rozpáleném oleji opékáme tak 4 minuty, pak obrátíme a posypeme strouhaným sýrem a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
šťavnaté plněné řízky

šťavnaté plněné řízky

Potřebné ingredience

Vepřové maso, máslo, cibule, 2 vejce, sůl, pepř, hořčice, petrželka, hl. mouka, tuk mletá sladká paprika

Postup přípravy

Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přídáme vejce, osolíme, opepříme, přimícháme hořčici(já dávám tak lžičku, ale může se i o trochu víc, dle chuti)a nasekanou petrželku. Řízky do…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Bramborové špalíčky se zelím a uzeným

Bramborové špalíčky se zelím a uzeným

Potřebné ingredience

Bílé zelí ve sladkokyselém nálevu
Směs na bramborové knedlíky
Anglická slanina či uzené

Postup přípravy

Doufám, že vám to bude chutnat, u nás je toto jídlo velmi oblíbené.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Božský bůček

Božský bůček

Potřebné ingredience

1/2 kg pěkného bůčku (může být i víc), balíček kysaného zelí, 1 paprika jakékoliv barvy, 1 cibule, 4 stroužky česneku, chilli paprička, kmín, sůl, grilovací koření

Postup přípravy

Nejprve si ukrojíme z bůčku kousek sádla - nakrájíme na malé kostičky, necháme na pánvi rozpustit a přidáme nakrájenou cibuli a papriku na kostičky. Osmahneme a přidáme na menší…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
KUMBURSKÉ ŽEBÍRKO

KUMBURSKÉ ŽEBÍRKO

Potřebné ingredience

1kg kýty
3 celá vejce
2 lžičky solamylu
1,5 lžičky magi
1,5 lžičky majoránky
1 lžička soli
1 lžička pepře
0,5 lžičky mletého kmínu
kari,worcester
9 stoužků česneku

Postup přípravy

Z přísad si vytvoříme marinádu.Maso nakrájíme na plátky a naložíme do marinády a necháme naložené asi 1 den.Potom pečeme na rozpáleném oleji.

Zobrazit více...

Kategorie