Dřevorubecký rychlogulášek
Potřebné ingredience
600g vepř.kýty,150g žampionů,250g tenkých párků,250g sterilovaného leča,pepř,sůl,ml.paprika,olej.
na gulášovou šťávu-50g tuku,100g cibule,hl.mouka,ml.paprika,kečup,česnek,sůl,pepř,kmín,majoránka,trochu vývaru.
Postup přípravy
Na tuku orestujeme cibulku na kostky,zaprášíme moukou,paprikou,zalijeme vývarem,přidáme kečup,utřený česnek podle chuti,zbývající koření a povaříme.A máme nachystanou gulášovou…
Zapečené kotlety s brambory a zeleninou
Potřebné ingredience
4-8 kotlet, brambory, cibule, rajčata, paprika, šunka, sýr, šlahačka, sůl, pepř.
Postup přípravy
Do vymazaného pekáčku vložíme na kolečka nakrájenou cibuli. Na ni dáme vrstvu na dílky nakrájených brambor. Na ně položíme naklepané osolené a opepřené kotlety, které poklademe…
21. Obrácené řízky
Potřebné ingredience
4 kotlety, 4 stroučky česneku, 1-2 vejce, strouhanka, pepř, sůl, 2 cibule, 100g anglické slaniny, olej.
Postup přípravy
Řízky naklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí, opepříme. Obalíme ve strouhance a v rozšlehaném vejci. Osmažíme na oleji (4 min. na každé straně), naklademe do pekáče, posypeme…
5. Řízky naruby č.2
Potřebné ingredience
Plátky vepřové kýty nebo kotlety, anglická slanina, olej, vejce, cibule, česnek, strouhanka.
Postup přípravy
Řízky naklepeme, osolíme, potřeme česnekem, obalíme ve strouhance a rozšlehaném vejci a osmažíme na oleji. Do pekáčku postupně pokládáme plátky slaniny a cibule, smažené řízky, na…
4. Řízek naruby č.1
Potřebné ingredience
Lze dělat z vepřového z kuřecího i králičího masa. Připravené řízky velice malinko osolíme a naklepeme ve strouhance aby se strouhanka vtlačila do masa. Potom je namočíme v rozšlehaném vejci.
Postup přípravy
Zprudka opečeme na pánvičce na oleji. Pak řízky narovnáme nastojato do pekáčku. Zalijeme směsí 2 dl vody 3 lžíce kečupu 3 lžíce hořčice a 1 lžíci vegety (podravky). Zalité řízky…
Roštáci
Potřebné ingredience
5 plátků vepř. masa,¨2 vejce, 1 lžička soli,1 lžička pepře,3 lžičky worčestru,2 lžíce horčice,3 lžičky magi,2 lžíce solamylu
Postup přípravy
Maso naklepeme a směs rozšleháme a maso do ní naložíme přez noc, druhý den zprudka opečeme a podáváme nejlépe s hranolky nebo stačí jen zelen. salát.
Čína z jater
Potřebné ingredience
Vepřové játra,cibule,česnek,sojová omáčka,sůl,pepř
Postup přípravy
Vepřové játra si nakrájíme na nudličky,cibulku na kolečka,přidáme prolisovaný česnek a dáme smažit na pánev.Podlijeme trochou vody.Až když jsou játra měkké přidáme sojovou omáčku…
Nakládané řízky
Potřebné ingredience
4 plátky vepřového masa,2 vejce,lžička soli,lžička pepře(kdo nemá rád moc pálivé dá mín),2 lžičky sojové omáčky,2 lžičky maggi,2 lžíce solamylu,2 lžíce hořčice.
Postup přípravy
Vše dobře promýcháme a do směsi naložíme naklepané vepřové řízky(směs musí být mezi řízky a na povrchu je zakrývat).Necháme 48 hodin uležet v lednici,pak opékáme na rozpáleném…
Pekingská směs
Potřebné ingredience
Vepřové maso,škrob,vejce,sojová omáčka,paprika,cibul,česnek,sádlo,bílé víno.
Postup přípravy
Vepřové maso nakrájíme na nudličky. 2 lžíce máčeného škrobu smícháme s vejcem a lžíci sójové omáčky a maso necháme odležet. Papriky nakrájíme na proužky, cibuli a česnek nasekáme.…
ŽEBRA NA MEDU
Potřebné ingredience
1,5 kilo uzených žeber
Marináda na potření: 2 lžíce oleje, 5 lžic kečupu, 2 lžíce medu, 1,5 lžíce sojovky, 3 stroužky česneku, cibule (nastrouhaná), bazalka, skořice, oregáno, sůl
Postup přípravy
Žebra můžeme před pečením povařit, aby se tak dlouho nepekla, nebo rovnou pečeme asi 2 hod.
Žebra potřeme marinádou a dáme do pekáče, tučnou stranou navrch. Podlejeme…