Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
naložene vepřove řizky

naložene vepřove řizky

Potřebné ingredience

5 platku veprových řizků,2 vejce,sýr nastrouhaný,sul,pepr,zakapat sojovou omačkou
nechat pul dne odležet

Postup přípravy

řizky nechame marinovat a připravíme si trojobal jako na klasicke řizky jen s tím,že vajičko už nepotřebujeme tedy mouka + strouhanka.Řizky obalime,ale pozor musite se snažit co…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kotlety starého kováře od Trošky (Nebe v hubě)

Kotlety starého kováře od Trošky (Nebe v hubě)

Potřebné ingredience

Kotlety,cibule,sůl,pepř, různě barevné papriky,žampiony,slaninka,smetana,strouhaný sýr.

Postup přípravy

Na dno zapékací misky nakrájíme proužky cibule,na ni položíme osolené,opepřené a NEnaklepané kotlety.Pokryjeme proužky barevných paprik,žampionů a slaniny.To zalijeme smetanou a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Guláš po horňácku

Guláš po horňácku

Potřebné ingredience

600g vepř.masa,0,1l oleje,2 cibule,1KL ml.papriky,sůl,pepř,kmín 1 světlé pivo,česnek,majoránka,1 konzerva fazolí v chilli omáčce,0,1 l kysané smetany,1kl hl mouky-recept je převzatý tuším z prima vařečky

Postup přípravy

Na oleji osmahnu nakrájenou na drobno cibuli a ihned vložím maso na kostky.Zprudka opečeme,přidáme mletou papriku,osolíme,opepříme a posypeme kmínem.Podlijeme světlým pivem a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Řízečky podle Zdeňka Trošky

Řízečky podle Zdeňka Trošky

Potřebné ingredience

Vepřová kotleta,koření na steak(já dávám třeba i gyros),vegeta,strouhanka,vajíčka,cibule,smetana na šlehání

Postup přípravy

Plátky z vykostěné kotlety naklepeme,nasolíme,posypeme kořením a strouhankou a snažíme se vše do masíčka zaklepat paličkou,strouhanky tam dáme co se vejde a pořád zaklepáváme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřo knedlo zelo jako od maminky

Vepřo knedlo zelo jako od maminky

Potřebné ingredience

pro 3 osoby: asi 1/2 - 3/4 kg vepřové kýty, kousek asi 10-20 dkg vepřového bůčku v celku (nemusí být, ale lepší kvůli šťávičce), 3 polévkové lžíce sádla, voda, kmín, sůl, pepř, asi 600 g červeného sterilovaného zelí ve sladko kyselém nálevu, cukr, hladká mouka, knedlíky v sáčku (s burizony od Vitany), 1 vejce

Postup přípravy

Maso omyjeme, osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Dáme péci do remosky (možno i do trouby, ale já dělám vždy v remosce), přidáme sádlo a za občasného podlévání (podlévám docela…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pečené kotlety v marinádě

Pečené kotlety v marinádě

Potřebné ingredience

kotlety, sůl, čtyřbarevný pepř, česnek, hořčice, majolka ( tatarka ), kečup, řecká omáčka, cibule, oliv. olej, sojová omáčka, worčestr

Postup přípravy

Kotlety naklepeme, osolíme a opeříme. V misce si připravíme marinádu: prolisujeme česnek, přidáme majolku, kečup a řeckou omáčku ( množství bude podle toho, kolik budete dělat…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové kotletky naruby s česnekovými brambory

Vepřové kotletky naruby s česnekovými brambory

Potřebné ingredience

4 vepřové plátky, cibule, kečup, strouhanka, brambory, česnek, sůl, olej

Postup přípravy

Plátky masa osolíme a obalíme jen ve strouhance a strouhanku do nich vklepeme paličkou. Cibuli si nakrájíme na silnější kolečka nebo půlměsíčky, poklademe jí pekáč, trochu oleje,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
zapečená krkovička ve smetaně

zapečená krkovička ve smetaně

Potřebné ingredience

4plátky pěkné krkovičky bez kosti(záleží kolik Vás je),20dkg sýra na strouhání,1 x šlehačka ke šlehání,brambory dle potřeby,sůl,pepř

Postup přípravy

-Masíčkosi pěkně umyjeme,nařízneme po stranách a naklepeme.
-Brambory oloupeme,umyjeme a nakrájíme na půl cm kolečka.

-vyšší pekáček vyskládáme brmaborami aby nebyla…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
vepřove zapečene s bramborem a šlehačkou

vepřove zapečene s bramborem a šlehačkou

Potřebné ingredience

8střednich brambor,6 platku masa muže byt i na řizečky,1 šlehačku, pepř a sul.

Postup přípravy

brambory oloupeme nakrajime na platky maso naklepeme osolime a opepřime. Na pekaček ktery jsme si vymazali sadlem nebo olejem prokladame brambory a maso.začiname bramborama a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová játra na roštu na jablíčku.

Vepřová játra na roštu na jablíčku.

Potřebné ingredience

Vepřová játra,1 jablíčko,soj.omáčka,zelenina na oblohu,sůl,příloha,olej

Postup přípravy

Játra nakrájím na plátky a osmahnu na rozpáleném oleji ,posypu strouhaným jablíčkem/oloupaným/a smažím ze všech stran a poté zakápnu soj.omáčkou,popráším hl.moukou a malinko…

Zobrazit více...

Kategorie