Valašská velikonoční pečeně
Potřebné ingredience
800g vepřové pečeně
200g moravského uzeného masa
1 větší cibule, 2 rajčata, 1 paprika
2dl vývaru z kostky,
150g nastrouhaného eidamu
400g uvařených brambor
rostlinný olej na smažení
zelená petrželka, sůl, pepř,
Postup přípravy
Maso naporcujeme, plátky naklepeme, opepříme a osolíme.
Opečeme je prudce na pánvi s olejem.Potom je vložíme na ohnivzdornou misku
Na zbylé části oleje zpěníme jemně…
Bělohradský řízek
Potřebné ingredience
Vepřovou kýtu
sůl, pepř,
brambory, paprikové lusky
rajčata, cibuli, vegetu, olej
hladká mouka, kmín, česnek
Postup přípravy
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou.
Nejprve zprudka osmahneme na oleji a pak pozvolněji doděláme.
Vlastně jsme vyrobili přírodní řízek.
Mezitím oloupeme…
Minutková bašta
Potřebné ingredience
400g vepřové kýty
1 cibule, 3 lžíce oleje
sůl, mletá sladká paprika
6 lžic rajčatového protlaku,
1 sklenička sterilovaného leča
1dl zakysané smetany
Postup přípravy
Vepřové maso nakrájíme přes vlákna na hranolky a zprudka je osmažíme na oleji.
Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a opět osmažíme.
Teprve nyní směs osolíme.
Vmícháme…
Dřevorubecký rychlogulášek
Potřebné ingredience
600g vepř.kýty,150g žampionů,250g tenkých párků,250g sterilovaného leča,pepř,sůl,ml.paprika,olej.
na gulášovou šťávu-50g tuku,100g cibule,hl.mouka,ml.paprika,kečup,česnek,sůl,pepř,kmín,majoránka,trochu vývaru.
Postup přípravy
Na tuku orestujeme cibulku na kostky,zaprášíme moukou,paprikou,zalijeme vývarem,přidáme kečup,utřený česnek podle chuti,zbývající koření a povaříme.A máme nachystanou gulášovou…
Zapečené kotlety s brambory a zeleninou
Potřebné ingredience
4-8 kotlet, brambory, cibule, rajčata, paprika, šunka, sýr, šlahačka, sůl, pepř.
Postup přípravy
Do vymazaného pekáčku vložíme na kolečka nakrájenou cibuli. Na ni dáme vrstvu na dílky nakrájených brambor. Na ně položíme naklepané osolené a opepřené kotlety, které poklademe…
21. Obrácené řízky
Potřebné ingredience
4 kotlety, 4 stroučky česneku, 1-2 vejce, strouhanka, pepř, sůl, 2 cibule, 100g anglické slaniny, olej.
Postup přípravy
Řízky naklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí, opepříme. Obalíme ve strouhance a v rozšlehaném vejci. Osmažíme na oleji (4 min. na každé straně), naklademe do pekáče, posypeme…
5. Řízky naruby č.2
Potřebné ingredience
Plátky vepřové kýty nebo kotlety, anglická slanina, olej, vejce, cibule, česnek, strouhanka.
Postup přípravy
Řízky naklepeme, osolíme, potřeme česnekem, obalíme ve strouhance a rozšlehaném vejci a osmažíme na oleji. Do pekáčku postupně pokládáme plátky slaniny a cibule, smažené řízky, na…
4. Řízek naruby č.1
Potřebné ingredience
Lze dělat z vepřového z kuřecího i králičího masa. Připravené řízky velice malinko osolíme a naklepeme ve strouhance aby se strouhanka vtlačila do masa. Potom je namočíme v rozšlehaném vejci.
Postup přípravy
Zprudka opečeme na pánvičce na oleji. Pak řízky narovnáme nastojato do pekáčku. Zalijeme směsí 2 dl vody 3 lžíce kečupu 3 lžíce hořčice a 1 lžíci vegety (podravky). Zalité řízky…
Roštáci
Potřebné ingredience
5 plátků vepř. masa,¨2 vejce, 1 lžička soli,1 lžička pepře,3 lžičky worčestru,2 lžíce horčice,3 lžičky magi,2 lžíce solamylu
Postup přípravy
Maso naklepeme a směs rozšleháme a maso do ní naložíme přez noc, druhý den zprudka opečeme a podáváme nejlépe s hranolky nebo stačí jen zelen. salát.
Čína z jater
Potřebné ingredience
Vepřové játra,cibule,česnek,sojová omáčka,sůl,pepř
Postup přípravy
Vepřové játra si nakrájíme na nudličky,cibulku na kolečka,přidáme prolisovaný česnek a dáme smažit na pánev.Podlijeme trochou vody.Až když jsou játra měkké přidáme sojovou omáčku…