Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Valašská velikonoční pečeně

Valašská velikonoční pečeně

Potřebné ingredience

800g vepřové pečeně
200g moravského uzeného masa
1 větší cibule, 2 rajčata, 1 paprika
2dl vývaru z kostky,
150g nastrouhaného eidamu
400g uvařených brambor
rostlinný olej na smažení
zelená petrželka, sůl, pepř,

Postup přípravy

Maso naporcujeme, plátky naklepeme, opepříme a osolíme.
Opečeme je prudce na pánvi s olejem.Potom je vložíme na ohnivzdornou misku
Na zbylé části oleje zpěníme jemně…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Bělohradský řízek

Bělohradský řízek

Potřebné ingredience

Vepřovou kýtu
sůl, pepř,
brambory, paprikové lusky
rajčata, cibuli, vegetu, olej
hladká mouka, kmín, česnek

Postup přípravy

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou.
Nejprve zprudka osmahneme na oleji a pak pozvolněji doděláme.
Vlastně jsme vyrobili přírodní řízek.
Mezitím oloupeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Minutková bašta

Minutková bašta

Potřebné ingredience

400g vepřové kýty
1 cibule, 3 lžíce oleje
sůl, mletá sladká paprika
6 lžic rajčatového protlaku,
1 sklenička sterilovaného leča
1dl zakysané smetany

Postup přípravy

Vepřové maso nakrájíme přes vlákna na hranolky a zprudka je osmažíme na oleji.
Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a opět osmažíme.
Teprve nyní směs osolíme.
Vmícháme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Dřevorubecký rychlogulášek

Dřevorubecký rychlogulášek

Potřebné ingredience

600g vepř.kýty,150g žampionů,250g tenkých párků,250g sterilovaného leča,pepř,sůl,ml.paprika,olej.

na gulášovou šťávu-50g tuku,100g cibule,hl.mouka,ml.paprika,kečup,česnek,sůl,pepř,kmín,majoránka,trochu vývaru.

Postup přípravy

Na tuku orestujeme cibulku na kostky,zaprášíme moukou,paprikou,zalijeme vývarem,přidáme kečup,utřený česnek podle chuti,zbývající koření a povaříme.A máme nachystanou gulášovou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapečené kotlety s brambory a zeleninou

Zapečené kotlety s brambory a zeleninou

Potřebné ingredience

4-8 kotlet, brambory, cibule, rajčata, paprika, šunka, sýr, šlahačka, sůl, pepř.

Postup přípravy

Do vymazaného pekáčku vložíme na kolečka nakrájenou cibuli. Na ni dáme vrstvu na dílky nakrájených brambor. Na ně položíme naklepané osolené a opepřené kotlety, které poklademe…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
21. Obrácené řízky

21. Obrácené řízky

Potřebné ingredience

4 kotlety, 4 stroučky česneku, 1-2 vejce, strouhanka, pepř, sůl, 2 cibule, 100g anglické slaniny, olej.

Postup přípravy

Řízky naklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí, opepříme. Obalíme ve strouhance a v rozšlehaném vejci. Osmažíme na oleji (4 min. na každé straně), naklademe do pekáče, posypeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
5. Řízky naruby č.2

5. Řízky naruby č.2

Potřebné ingredience

Plátky vepřové kýty nebo kotlety, anglická slanina, olej, vejce, cibule, česnek, strouhanka.

Postup přípravy

Řízky naklepeme, osolíme, potřeme česnekem, obalíme ve strouhance a rozšlehaném vejci a osmažíme na oleji. Do pekáčku postupně pokládáme plátky slaniny a cibule, smažené řízky, na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
4. Řízek naruby č.1

4. Řízek naruby č.1

Potřebné ingredience

Lze dělat z vepřového z kuřecího i králičího masa. Připravené řízky velice malinko osolíme a naklepeme ve strouhance aby se strouhanka vtlačila do masa. Potom je namočíme v rozšlehaném vejci.

Postup přípravy

Zprudka opečeme na pánvičce na oleji. Pak řízky narovnáme nastojato do pekáčku. Zalijeme směsí 2 dl vody 3 lžíce kečupu 3 lžíce hořčice a 1 lžíci vegety (podravky). Zalité řízky…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Roštáci

Roštáci

Potřebné ingredience

5 plátků vepř. masa,¨2 vejce, 1 lžička soli,1 lžička pepře,3 lžičky worčestru,2 lžíce horčice,3 lžičky magi,2 lžíce solamylu

Postup přípravy

Maso naklepeme a směs rozšleháme a maso do ní naložíme přez noc, druhý den zprudka opečeme a podáváme nejlépe s hranolky nebo stačí jen zelen. salát.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Čína z jater

Čína z jater

Potřebné ingredience

Vepřové játra,cibule,česnek,sojová omáčka,sůl,pepř

Postup přípravy

Vepřové játra si nakrájíme na nudličky,cibulku na kolečka,přidáme prolisovaný česnek a dáme smažit na pánev.Podlijeme trochou vody.Až když jsou játra měkké přidáme sojovou omáčku…

Zobrazit více...

Kategorie