Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Pečená krkovice v marinádě s kávou

Pečená krkovice v marinádě s kávou

Potřebné ingredience

1,5kg krkovice,300gkečupu,1 lžička mleté kávy,5 stroužku česneku,4 cibule,100g hrubozrné hořtice,50g cukru krupice,100ml Budvaru 12st.,sul.barevný pepř

Postup přípravy

Cibuli a česnek nasekáme najemno,přidáme kečup,hořtici kávu,pivo a koření.Vymícháme hustou marinádu,do které vložíme maso na krájené a necháme nejlépe přes noc marinovat…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Řízky z uzeného masa

Řízky z uzeného masa

Potřebné ingredience

Hledala jsem tady nějaký recepis na uzené maso a nic moc jsem nenašla,, až na netu,,tmě jeden zaujal....ak vám ho sem vkládám a až,,, řízečky vyzkouším,tak vám je nafotím!!
4 plátky uzené krkovice nebo kotlety bez kostí, 4 lžičky hořčice, pepř, hladká mouka, 1 vejce, strouhanka, mléko, tuk

Postup přípravy

Plátky masa jen nepatrně naklepané vložte do menšího množství vroucí vody (maso se tak zatáhne a zůstane šťavnaté) a vařte 20 minut, aby bylo poloměkké. Vodu slijte, plátky nechte…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
HANÁCKÝ BIFTEK fakt super

HANÁCKÝ BIFTEK fakt super

Potřebné ingredience

4 plátky vepřového masa(já dávám krkovičku), 150g šunkového salámu, 150g uzeného boku, 300g strouhaného sýra, 1 sklenice zeleninového leča, 1 šlehačka, olej, sůl, pepř, gril.koření

Postup přípravy

Plátky masa naklepeme. osolíme a okořeníme, naskládáme do pekáčku a na každé položíme salám, uzené a celé zalijeme lečem, posypeme hrubě nastrouhaným sýrem a zalijeme šlehačkou,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Hustopečský flamendr

Hustopečský flamendr

Potřebné ingredience

600g vepřové kýty, olej, sůl, worchesterská omáčka, vegeta, sádlo na smažení, křen

Postup přípravy

Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, nakrájíme na jemnější nudličky
osolíme, zakapeme olejem a necháme chvíli odležet. Na pánvi rozehřejeme
sádlo a orestujeme na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové žebírko po myslivecku

Vepřové žebírko po myslivecku

Potřebné ingredience

600g pečeně, sůl, pepř, 40g oleje, 2 lžíce kečupu, 5 lžíc nakládaných brusinek, citronovou šťávu, 1dl červeného vina, 30g másla, 150g hříbků nebo žampionů, 3cl borovičky ( staré myslivecké, koňaku, whisky ), worcester

Postup přípravy

Nasekaná žebírka na okraji nařízneme, mírně naklepeme, osolíme, opepříme a po obou stranách na horkém oleji opečeme, do výpeku přidáme kečup, brusinky, trochu citr. šťávy, červené…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové maso s bramborami ve smetaně

Vepřové maso s bramborami ve smetaně

Potřebné ingredience

Vepřové maso (6-8 plátků), větší brambory 1-1,5 kg, smetana 30% - 5dcl, Eidam na posypání, cibule, paprika, pórek, Podravka (Knorr apod.)česnek, pepř, sůl,

(Maso lze nahradit množstvím šunky, pro vegetariány úplně vynechat)

Postup přípravy

1) Osmažíme si na nahrubo nakrájenou cibuli
2) Na vymaštěný pekáč poklademe syrové brambory nakrájené na silné plátky, posypeme Podravkou, opepříme
3) Posypeme pórkem,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Veprove kotlety troji chuti

Veprove kotlety troji chuti

Potřebné ingredience

4 platky veprove kotlety, sul, pepr, hladka mouka na popraseni, olej, lzice masla, 10 - 15 oliv, 3 kysele okurky, 1|2 plechovky zampionu, 1cibule.

Postup přípravy

Veprove kotlety po stranach narizneme, naklepeme, osolime, opeprime a poprasime hladkou moukou. Zprudka opeceme na rozpalenem oleji z obou stran. Pridame lzici masla, na kolecka…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Špenátová roláda - jednoduché, výborné

Špenátová roláda - jednoduché, výborné

Potřebné ingredience

vepřové, kuřecí nebo krůtí maso ( dle chutě ), špenátové listy - nejlépe se mi hodí "Bonduel", sůl, pepř, česnek, vajíčko, niť,

Postup přípravy

Z masa si připravíme roládu. ( já buď vykostím kuře, nebo koupím kotletu a tu pořádně rozklepu ). Maso osolím opepřím a nechám chvíli "odpočinout". Připravím si špenátové…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Telecí roláda na bílém víně s vypichovanými brambůrky a jablkovým kompotem - 6 porcí- Kluci v akci

Telecí roláda na bílém víně s vypichovanými brambůrky…

Potřebné ingredience

roláda
1 kg telecího hrudí
2 starší housky
200 ml mléka
1 cibule
petrželka kudrnka
tymián
1 citron
lžíce kaparů
100 g mletého telecího masa
100 g mletého vepřového masa
1 vejce
150 g másla
200–250 ml bílého vína
150 ml smetany
mletý pepř
sůl

brambory
1000 g brambor
100 g másla
plocholistá petržel
slunečnicové a sezamové semínko
sůl

Postup přípravy

Telecí roláda na bílém víně s vypichovanými brambůrky a jablkovým kompotem - 6 porcí

Chuťově vyladěný triptych − delikátní roláda, na které se příjemně podepíše chuť…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka

Potřebné ingredience

3 včerejší rohlíky, 100 g uzeného masa, 100 g vepřové, 3 vejce, sůl,pepř,majoránka, pažitka ( a jiné bylinky dle chuti),vepřový vývar (můžeme maso povařit,nebo udělat vývar z masoxu)

Postup přípravy

Do studeného vývaru přidáme žloutky,sůl,pepř,majoránku,bylinky a na kostičky nakrájené rohlíky. Necháme uležet až rohlíky změknou. Uzené maso bez oleje na pánvičce orestujeme,…

Zobrazit více...

Kategorie