Pečená krkovice v marinádě s kávou
Potřebné ingredience
1,5kg krkovice,300gkečupu,1 lžička mleté kávy,5 stroužku česneku,4 cibule,100g hrubozrné hořtice,50g cukru krupice,100ml Budvaru 12st.,sul.barevný pepř
Postup přípravy
Cibuli a česnek nasekáme najemno,přidáme kečup,hořtici kávu,pivo a koření.Vymícháme hustou marinádu,do které vložíme maso na krájené a necháme nejlépe přes noc marinovat…
Řízky z uzeného masa
Potřebné ingredience
Hledala jsem tady nějaký recepis na uzené maso a nic moc jsem nenašla,, až na netu,,tmě jeden zaujal....ak vám ho sem vkládám a až,,, řízečky vyzkouším,tak vám je nafotím!!
4 plátky uzené krkovice nebo kotlety bez kostí, 4 lžičky hořčice, pepř, hladká mouka, 1 vejce, strouhanka, mléko, tuk
Postup přípravy
Plátky masa jen nepatrně naklepané vložte do menšího množství vroucí vody (maso se tak zatáhne a zůstane šťavnaté) a vařte 20 minut, aby bylo poloměkké. Vodu slijte, plátky nechte…
HANÁCKÝ BIFTEK fakt super
Potřebné ingredience
4 plátky vepřového masa(já dávám krkovičku), 150g šunkového salámu, 150g uzeného boku, 300g strouhaného sýra, 1 sklenice zeleninového leča, 1 šlehačka, olej, sůl, pepř, gril.koření
Postup přípravy
Plátky masa naklepeme. osolíme a okořeníme, naskládáme do pekáčku a na každé položíme salám, uzené a celé zalijeme lečem, posypeme hrubě nastrouhaným sýrem a zalijeme šlehačkou,…
Hustopečský flamendr
Potřebné ingredience
600g vepřové kýty, olej, sůl, worchesterská omáčka, vegeta, sádlo na smažení, křen
Postup přípravy
Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, nakrájíme na jemnější nudličky
osolíme, zakapeme olejem a necháme chvíli odležet. Na pánvi rozehřejeme
sádlo a orestujeme na…
Vepřové žebírko po myslivecku
Potřebné ingredience
600g pečeně, sůl, pepř, 40g oleje, 2 lžíce kečupu, 5 lžíc nakládaných brusinek, citronovou šťávu, 1dl červeného vina, 30g másla, 150g hříbků nebo žampionů, 3cl borovičky ( staré myslivecké, koňaku, whisky ), worcester
Postup přípravy
Nasekaná žebírka na okraji nařízneme, mírně naklepeme, osolíme, opepříme a po obou stranách na horkém oleji opečeme, do výpeku přidáme kečup, brusinky, trochu citr. šťávy, červené…
Vepřové maso s bramborami ve smetaně
Potřebné ingredience
Vepřové maso (6-8 plátků), větší brambory 1-1,5 kg, smetana 30% - 5dcl, Eidam na posypání, cibule, paprika, pórek, Podravka (Knorr apod.)česnek, pepř, sůl,
(Maso lze nahradit množstvím šunky, pro vegetariány úplně vynechat)
Postup přípravy
1) Osmažíme si na nahrubo nakrájenou cibuli
2) Na vymaštěný pekáč poklademe syrové brambory nakrájené na silné plátky, posypeme Podravkou, opepříme
3) Posypeme pórkem,…
Veprove kotlety troji chuti
Potřebné ingredience
4 platky veprove kotlety, sul, pepr, hladka mouka na popraseni, olej, lzice masla, 10 - 15 oliv, 3 kysele okurky, 1|2 plechovky zampionu, 1cibule.
Postup přípravy
Veprove kotlety po stranach narizneme, naklepeme, osolime, opeprime a poprasime hladkou moukou. Zprudka opeceme na rozpalenem oleji z obou stran. Pridame lzici masla, na kolecka…
Špenátová roláda - jednoduché, výborné
Potřebné ingredience
vepřové, kuřecí nebo krůtí maso ( dle chutě ), špenátové listy - nejlépe se mi hodí "Bonduel", sůl, pepř, česnek, vajíčko, niť,
Postup přípravy
Z masa si připravíme roládu. ( já buď vykostím kuře, nebo koupím kotletu a tu pořádně rozklepu ). Maso osolím opepřím a nechám chvíli "odpočinout". Připravím si špenátové…
Telecí roláda na bílém víně s vypichovanými brambůrky…
Potřebné ingredience
roláda
1 kg telecího hrudí
2 starší housky
200 ml mléka
1 cibule
petrželka kudrnka
tymián
1 citron
lžíce kaparů
100 g mletého telecího masa
100 g mletého vepřového masa
1 vejce
150 g másla
200–250 ml bílého vína
150 ml smetany
mletý pepř
sůl
brambory
1000 g brambor
100 g másla
plocholistá petržel
slunečnicové a sezamové semínko
sůl
Postup přípravy
Telecí roláda na bílém víně s vypichovanými brambůrky a jablkovým kompotem - 6 porcí
Chuťově vyladěný triptych − delikátní roláda, na které se příjemně podepíše chuť…
Velikonoční nádivka
Potřebné ingredience
3 včerejší rohlíky, 100 g uzeného masa, 100 g vepřové, 3 vejce, sůl,pepř,majoránka, pažitka ( a jiné bylinky dle chuti),vepřový vývar (můžeme maso povařit,nebo udělat vývar z masoxu)
Postup přípravy
Do studeného vývaru přidáme žloutky,sůl,pepř,majoránku,bylinky a na kostičky nakrájené rohlíky. Necháme uležet až rohlíky změknou. Uzené maso bez oleje na pánvičce orestujeme,…