Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová kýta zapečená se šlehačkou

Vepřová kýta zapečená se šlehačkou

Potřebné ingredience

5-6 plátků vepřové kýty,syrové brambory nakrájené na plátky,2xšlehačka ke šlehání,muškátový oříšek,solčanka.

Postup přípravy

Maso naklepeme a zprudka osmahneme na pánvi.Vložíme do do zapékací mísy nebo do pekáčku a hezky rozprostřeme na dno.Někdy dám i zesklovatělou cibulku.Posypeme solčankou a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová kýta s lečem

Vepřová kýta s lečem

Potřebné ingredience

asi1/2kg vepřové kýty,1cibule,1malé lečo,sůl,pepř,kmín,gril.koření,sladká paprika,troška sádla,masox,záklechta nebo hotová jíška

Postup přípravy

Nadrobno nakrájenou cibulku zpěníme na sádle a přidáme na nudličky nakrájené maso,osolíme,opepříme,přidáme gril.koření a orestujeme,potom přidáme trochu sladké papriky a masox…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Čína

Čína

Potřebné ingredience

4porce - půl kg vepřové krkovičkyOMÁČKA: 1pol.lžíce solamylu, 1pol.lžíce oleje, 1pol.lžíce magi, 1 syrové vejce, 1káv.lžička pepře, 1kv.lžička soli, 1kv.lžička kari, 1kv.lžička worčestru, 1kv.lžička slad.papriky, 1kv.lžička mouč.cukru

Postup přípravy

Vše smíchat a nechat 1-2 dny uležet v lednici. :-)pečeme na panvičce ,při pečení kousky lehce oddělujeme vařečkou ,aby bylo masíčko opečené ze všech stran.Jako příloha syrová…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Labužnický pekáč

Labužnický pekáč

Potřebné ingredience

1 kg brambor, 500 g masa např. (kotleta, krkovička, kuřecí, kýta), olej, sůl, pepř, grilovací koření, 1 smetana ke šlehání, 4 vajíčka

Postup přípravy

Brambory si uvaříme ve slupce a necháme vychladnout.Mezi tím si připravíme pekáč, který vymažeme olejem. Naklepeme si maso osolíme, opepříme a posypeme trochou grilovacího koření.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
pečene maso se smetenovou omačkou

pečene maso se smetenovou omačkou

Potřebné ingredience

upečene vepřove maso,bramborový knedlik + smetanova omačka od Knorr

Postup přípravy

vepřove maso upeču na klasický způsob,pak maso vyjmeme a nakrajíme na platky,ze zbyleho sosu připravíme omačku do ktere vložime smetanu + pytlik smetanove omačky s bylinkami od…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
ŘÍZEČKY VE WORCESTERU

ŘÍZEČKY VE WORCESTERU

Potřebné ingredience

Vepřové řizky,vajičko, hl.mouka, strouhanka nebo kukuřičné lupínky, olej na smažení, worčestrovou omáčku

Postup přípravy

Vajíčka rozšleháme s worčestrovou omáčkou, dáme hodně až je vajíčko hodně hnědé . A klasicky obaluji mouka, vajíčko ,strouhanka nebo kuk.lupínky. Smažíme na oleji.. Hotové dáme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pařížské řízky

Pařížské řízky

Potřebné ingredience

Vepřové maso na řízky (kýta, kotleta, krkovička - jak kdo rád). Je možné i z kuřecího, ale nejsou tak dobré. Sůl, mouka, vejce, olej (tuk), vývar, smetana.

Postup přípravy

Vepřové maso naporcujeme, naklepeme, osolíme. Řízky obalíme v mouce, pak v rozšlehaném vajíčku a osmažíme zprudka v oleji na pánvi. Naskládáme do pekáčku (máme-li hladovou rodinu…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Ražničí s pečeným bramborem

Ražničí s pečeným bramborem

Potřebné ingredience

Ražničí:::::: plec,anglickou , cibuli, česnek ,tuk, sůl, koření podle chuti, sojovku ,bílé víno
Pečené brambory::::::::::::::::. brambor, cibule,česnek tuk, smetana

Postup přípravy

Maso nakrajíme přidáme nakrájenou anglickou slaninu (můžete přidat i salám ) nakrájenou cibuli ,prolisovaný česnek ,sůl ,koření, zakapeme sojovkou + trochu oleje toto si dělám den…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zepékaná pečeně s brambory - oběd z jednoho pekáče

Zepékaná pečeně s brambory - oběd z jednoho pekáče

Potřebné ingredience

0,5kg vepřové pečeně bez kosti, 1 kelímek smetany ke šlehání, 200g tvrdého sýra, brambory, olej, sůl, koření dle chuti (sladká paprika, kmín, tymián, rozmarýn, česnek), alobal

Postup přípravy

Pekáč vymažeme olejem a na dno vysládáme kolečka syrových očištěných brambor. Lehce osolíme a můžeme posypat tymiánem.

Maso očistíme, narájíme na plátky a naklepeme.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřovka

Vepřovka

Potřebné ingredience

2 kg bůčku
1,5l vody
1,5 lžíce soli

Postup přípravy

- 2 hodiny vařit v tlakovém hrnci, pak rozmačkáme mačkadlem na brambory a dáme do sklenic nebo jiných nádob ztuhnout.

Tento recept ocení ti co mají rádi vepřovou konzervu.

Zobrazit více...

Kategorie