Kotlety na leču
Potřebné ingredience
kotletky, 2 sklenice leča např. Hamé, pepř, sůl
Postup přípravy
Kotletky naklepeme, osolíme, opepříme. Dáme do pekáče, vyklopíme na ně dvě sklenice leča a dáme péct tak na 1 hodinu do trouby na 250 °C. Maso kontrolujeme, podléváme. Jako…
Obrácený řízek
Potřebné ingredience
nakrájená vepřová plec (kýta), sůl ,česnek, mouka ,vejce, strouhanka ,tuk na smažení
Postup přípravy
naklepané maso osolíme potřeme prolisovaným česnekem,obalíme ve strouhance ,potom ve vejci (vejce+ trochu mouky +trochu osolíme )a smažíme ,já podávám buť s bram.kaší nebo…
Zrající Pepa s hruškou
Potřebné ingredience
Plátky vepřového masa, sůl, hořčice, šunka, Hermelín - zrající Pepa, hruška, žampiony, grilovací koření, worcestr
Postup přípravy
Plátky masa naklepeme, osolíme, potřeme hořčicí, poklademe plátky šunky, kousek Hermelínu, hrušky a zavineme. Poklademe do pekáčku jeden vedle druhého ( já pekla v římském hrnci )…
hadová specialita se smetanou
Potřebné ingredience
vepřové maso plecko pul kila,cibule,sůl,sádlo. těsto na dlouhé hady:pul kila hladké mouky,1žička soli,1 lžička octa a 3 deci vody.
Postup přípravy
maso nakrájíme na menší kostky a na sádle na panviččce je opečeme a přidáme jemně nakrájenou cibuli až bude hezky opečené nandáme na pekáč a pečeme do měkka.těsto připravíme…
Opravdu výborná domácí vepřová konzerva-rychle hotová
Potřebné ingredience
1/2kg bůčku,1/2kg plecka,1 malá lžička rychlosoli,1l vody
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kostky,v hrnci promícháme s vodou a rychlosolí(opravdu je lepší než normální sůl,po ní má masíčko krásnou růžovou barvu!!!ale s ní opatrně-je slanější)Vaříme v…
kotleta v houbové omáčce
Potřebné ingredience
4 vepřové kotlety,2 lžíce oleje,špetka soli,pepř,
omáčka:100 g hub,1 cibule,2 lžíce másla,200 ml mléka,50ml smetany.
Postup přípravy
kotlety omyjeme a osušíme. naklepeme a na okraji je mírně nařízneme aby při pečení nezkroutily.
cibuli oloupeme a nasekáme najemno.očištěné houby nakrájíme na plátky.na pánvi…
******Kotlety dle PRAŽSKÉHO UZENÁŘE!!!!!*****
Potřebné ingredience
4 vep.kotlety, 1 větší plechovku žampionů, 15dk šunky,kečup, 20dk strouhaného sýru(Eidam),pepř, sůl, koření na maso dle chuti, 1dcl vody nebo bílého vína.
Příloha: hranolky, brambory, rýže, dle chuti
Postup přípravy
Kraje kotlet nařežeme, aby se nekroutily, naklepeme,okořeníme a dáme zprudka orestovat. Připravíme si žampiony a nakrájenou šunku, které orestujeme a zalijeme vodou nebo vínem,…
Vynikající masíčko na hříbkách
Potřebné ingredience
3/4kg vepřové pečeně nebo kýty, 1 větší cibule, olej, sušené hříbky, 1 kostka hřibového bujónu, mletá sladká paprika, rozmarýn, kmín, sůl, škrob nebo mouka na zahuštění
Postup přípravy
Na oleji opečeme nadrobno nasekanou cibulku. Přidáme očištěné a naklepané plátky masa a orestujeme z obou stran. Okořeníme paprikou, kmínem, rozmarýnem, solí a podlijeme vodou.…
Pikantní bůček
Potřebné ingredience
Pěkně prorostlý bůček bez kosti, polévkové koření, sladká a pálivá paprika, sůl, pepř celý i mletý, česnek, sušená petrželka, 1 bobkový list, 3-4 kuličky nového koření
Postup přípravy
Bůček povaříme (nejlépe je vařit už naporcovaný na pásy 12-15 cm široké) spolu s polévkovým kořením, hrstkou celého pepře, 1 bobkovým listem, 2-3 kuličkami nového koření a 4-5…
Zbojnická krkovice
Potřebné ingredience
6 ks krkovice-plátky, hladká mouka, 100 g slaniny, 250 g žampionů, 2 cibule, 5 stroužků česneku, 5 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, sůl, pepř, sádlo
Postup přípravy
Plátky krkovice naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. V kastrolu si rozpálíme sádlo a plátky na něm opečeme, vyndáme na talíř a do výpeku přidáme nakrájenou…