Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Kotlety na leču

Kotlety na leču

Potřebné ingredience

kotletky, 2 sklenice leča např. Hamé, pepř, sůl

Postup přípravy

Kotletky naklepeme, osolíme, opepříme. Dáme do pekáče, vyklopíme na ně dvě sklenice leča a dáme péct tak na 1 hodinu do trouby na 250 °C. Maso kontrolujeme, podléváme. Jako…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Obrácený řízek

Obrácený řízek

Potřebné ingredience

nakrájená vepřová plec (kýta), sůl ,česnek, mouka ,vejce, strouhanka ,tuk na smažení

Postup přípravy

naklepané maso osolíme potřeme prolisovaným česnekem,obalíme ve strouhance ,potom ve vejci (vejce+ trochu mouky +trochu osolíme )a smažíme ,já podávám buť s bram.kaší nebo…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zrající Pepa s hruškou

Zrající Pepa s hruškou

Potřebné ingredience

Plátky vepřového masa, sůl, hořčice, šunka, Hermelín - zrající Pepa, hruška, žampiony, grilovací koření, worcestr

Postup přípravy

Plátky masa naklepeme, osolíme, potřeme hořčicí, poklademe plátky šunky, kousek Hermelínu, hrušky a zavineme. Poklademe do pekáčku jeden vedle druhého ( já pekla v římském hrnci )…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
hadová specialita se smetanou

hadová specialita se smetanou

Potřebné ingredience

vepřové maso plecko pul kila,cibule,sůl,sádlo. těsto na dlouhé hady:pul kila hladké mouky,1žička soli,1 lžička octa a 3 deci vody.

Postup přípravy

maso nakrájíme na menší kostky a na sádle na panviččce je opečeme a přidáme jemně nakrájenou cibuli až bude hezky opečené nandáme na pekáč a pečeme do měkka.těsto připravíme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Opravdu výborná domácí vepřová konzerva-rychle hotová

Opravdu výborná domácí vepřová konzerva-rychle hotová

Potřebné ingredience

1/2kg bůčku,1/2kg plecka,1 malá lžička rychlosoli,1l vody

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky,v hrnci promícháme s vodou a rychlosolí(opravdu je lepší než normální sůl,po ní má masíčko krásnou růžovou barvu!!!ale s ní opatrně-je slanější)Vaříme v…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
kotleta v houbové omáčce

kotleta v houbové omáčce

Potřebné ingredience

4 vepřové kotlety,2 lžíce oleje,špetka soli,pepř,
omáčka:100 g hub,1 cibule,2 lžíce másla,200 ml mléka,50ml smetany.

Postup přípravy

kotlety omyjeme a osušíme. naklepeme a na okraji je mírně nařízneme aby při pečení nezkroutily.
cibuli oloupeme a nasekáme najemno.očištěné houby nakrájíme na plátky.na pánvi…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
******Kotlety dle PRAŽSKÉHO UZENÁŘE!!!!!*****

******Kotlety dle PRAŽSKÉHO UZENÁŘE!!!!!*****

Potřebné ingredience

4 vep.kotlety, 1 větší plechovku žampionů, 15dk šunky,kečup, 20dk strouhaného sýru(Eidam),pepř, sůl, koření na maso dle chuti, 1dcl vody nebo bílého vína.
Příloha: hranolky, brambory, rýže, dle chuti

Postup přípravy

Kraje kotlet nařežeme, aby se nekroutily, naklepeme,okořeníme a dáme zprudka orestovat. Připravíme si žampiony a nakrájenou šunku, které orestujeme a zalijeme vodou nebo vínem,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vynikající masíčko na hříbkách

Vynikající masíčko na hříbkách

Potřebné ingredience

3/4kg vepřové pečeně nebo kýty, 1 větší cibule, olej, sušené hříbky, 1 kostka hřibového bujónu, mletá sladká paprika, rozmarýn, kmín, sůl, škrob nebo mouka na zahuštění

Postup přípravy

Na oleji opečeme nadrobno nasekanou cibulku. Přidáme očištěné a naklepané plátky masa a orestujeme z obou stran. Okořeníme paprikou, kmínem, rozmarýnem, solí a podlijeme vodou.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pikantní bůček

Pikantní bůček

Potřebné ingredience

Pěkně prorostlý bůček bez kosti, polévkové koření, sladká a pálivá paprika, sůl, pepř celý i mletý, česnek, sušená petrželka, 1 bobkový list, 3-4 kuličky nového koření

Postup přípravy

Bůček povaříme (nejlépe je vařit už naporcovaný na pásy 12-15 cm široké) spolu s polévkovým kořením, hrstkou celého pepře, 1 bobkovým listem, 2-3 kuličkami nového koření a 4-5…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zbojnická krkovice

Zbojnická krkovice

Potřebné ingredience

6 ks krkovice-plátky, hladká mouka, 100 g slaniny, 250 g žampionů, 2 cibule, 5 stroužků česneku, 5 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, sůl, pepř, sádlo

Postup přípravy

Plátky krkovice naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. V kastrolu si rozpálíme sádlo a plátky na něm opečeme, vyndáme na talíř a do výpeku přidáme nakrájenou…

Zobrazit více...

Kategorie