Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Ražničí s pečeným bramborem

Ražničí s pečeným bramborem

Potřebné ingredience

Ražničí:::::: plec,anglickou , cibuli, česnek ,tuk, sůl, koření podle chuti, sojovku ,bílé víno
Pečené brambory::::::::::::::::. brambor, cibule,česnek tuk, smetana

Postup přípravy

Maso nakrajíme přidáme nakrájenou anglickou slaninu (můžete přidat i salám ) nakrájenou cibuli ,prolisovaný česnek ,sůl ,koření, zakapeme sojovkou + trochu oleje toto si dělám den…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zepékaná pečeně s brambory - oběd z jednoho pekáče

Zepékaná pečeně s brambory - oběd z jednoho pekáče

Potřebné ingredience

0,5kg vepřové pečeně bez kosti, 1 kelímek smetany ke šlehání, 200g tvrdého sýra, brambory, olej, sůl, koření dle chuti (sladká paprika, kmín, tymián, rozmarýn, česnek), alobal

Postup přípravy

Pekáč vymažeme olejem a na dno vysládáme kolečka syrových očištěných brambor. Lehce osolíme a můžeme posypat tymiánem.

Maso očistíme, narájíme na plátky a naklepeme.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřovka

Vepřovka

Potřebné ingredience

2 kg bůčku
1,5l vody
1,5 lžíce soli

Postup přípravy

- 2 hodiny vařit v tlakovém hrnci, pak rozmačkáme mačkadlem na brambory a dáme do sklenic nebo jiných nádob ztuhnout.

Tento recept ocení ti co mají rádi vepřovou konzervu.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Nakládané maso

Nakládané maso

Potřebné ingredience

10 plátků masa
4 vajíčka
6 lžiček solamylu
1 lžička pepře
2 lžičky soli
špetka majoránky
4 lžíce kečupu
3 stroužky česneku
kdo má rád ostřejší může přidat i lžičku pálivé papriky

Postup přípravy

- naložené maso je nejlepší tak až za dna dny, kdy je marinádou pěkně nasáklé.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Maso v tlakači ( papiňáku )

Maso v tlakači ( papiňáku )

Potřebné ingredience

vepřové maso na řízky ( může být i hovězí )
na zálivku, kterou se maso v hrnci přelije je třeba: 2,5 dcl vody
3 lžíce kečupu
1 lžíce hořčice
vegeta, sůl, pepř, zbytek omastku z pánve, na kterém jsme
pekli řízky

Postup přípravy

- plátky masa osolíme, naklepeme, obalíme ve strouhance a znovu naklepat ( mírně ) obalit ve vajíčku a prudce osmáhnout po obou stranách.

- poskládáme do hrnce a zalijeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Guláš "ZELENÁČ" super!!!

Guláš "ZELENÁČ" super!!!

Potřebné ingredience

asi 1 kg vepřového masa (maso může být jakékoli hovězí, kuřecí...), 2 cibule, 12 stroužků česneku, 2 lžíce plnotučné nebo francouzské hořčice, 1 lžíce pol. koření Maggi, 1 lžíce worcesteru, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžička kari, 1 lžička mleté sladké papriky, 1/2 lžičky oregana, 1/2 lžičky soli, 2dl světlého piva, podle potřeby hladká mouka na zahuštění

Postup přípravy

Super mňamka, ke které se hodí jakákoliv příloha knedlíky, rýže, těstoviny, ale úplně nej jsou bramborové placičky. S hranolkama skvělé při slavnostnějších příležitostech, protože…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Aprílové tatranské kotlety

Aprílové tatranské kotlety

Potřebné ingredience

4 libové kotlety s kostí
4 plátky anglické slaniny zeleninové lečo
100 g měkkého salámu
200 g sýra cihly
sladká šlehačka
sůl
pepř
sádlo na vymazání

Postup přípravy

Kotlety nakrojíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Na každou položíme plátek anglické slaniny a poklademe je do sádlem vymaštěného pekáčku. Kotlety potřeme lečem, pokryjeme kolečky…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Masové roládky

Masové roládky

Potřebné ingredience

maso-vepřové,kuřecí plátky
angl.slanina
plátkový sýr
mladá cibulka,pórek
cibule
sůl,pepř,gril.koření

Postup přípravy

naklepeme plátky masa,osolíme opepříme,ponaklepeme plátky masa,osolíme opepříme,poklademe anglickou slaninou ,sýrem a položíme mladou cibulku nebo porek,zavineme ,posypeme gril…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
SATARÁŠ

SATARÁŠ

Potřebné ingredience

3 VELKÉ CIBULE
60dkg PLECKA
RAJČATA ,PAPRIKY
OLEJ

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na kostičky, dáme na dno hrnce bez tuku.
Plecko nakrájíme také na kostičky, dáme do hrnce na cibuli, posolíme, opepříme.
Na proužky nakrájené papriky…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Dušené vepřové maso na hlávkovém zelí

Dušené vepřové maso na hlávkovém zelí

Potřebné ingredience

Asi půl kila plecka,větší cibule,půl hlávky menšího zelí,olej,sůl,pepř,kmín,masox,rýže,záklechtka

Postup přípravy

Na rozpáleném oleji osmahneme na kostky nakrájené maso do zlatova,až poté osolíme,opepříme,okmínujeme a přidáme na jemno nakrájenou cibuli,pražíme.Podlejeme vodou a přidáme masox…

Zobrazit více...

Kategorie