Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Vepřový gulášek!!

Vepřový gulášek!!

Potřebné ingredience

3cibule,1kg plecka,4stroužky česneku,sádlo,sladká paprika,sůl,pepř,kmín,sušená tmavá jíška,masox

Postup přípravy

Na sádle(nebo olej)osmažíme do tmava na jemno nakrájené cibule,pepř,kmín a na plátky nakrájený česnek.Přidáme na kostky nakrájené plecko a osmažíme ze všech stran a poté teprve…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Segedínský guláš

Segedínský guláš

Potřebné ingredience

půl kg vepřové plece, cibuli, tuk, vegetu paprikovou, 1 sklenku ster. zelí, sůl,vodu, smetanu, poloh. mouku

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme a zpěníme na tuku ,přidáme nakrájené maso ,osmahneme přidáme půl sáčku vegety paprikové , zase se krátce osmahne ,pak dáme zelí bez nálevu , osolíme, zalejeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřový steak Radost

Vepřový steak Radost

Potřebné ingredience

4 řízky vepřové kýty (krkovice, zkoušela jsem i z kuřecích prsíček), 1 vejce, 4 stroužky česneku (i větší, podle toho jak kdo má rád česnek :-)), 4 plátky šunky (opět může být více), 2-4 lžičky plnotučné horčice, sůl, olej na smažení.*******************************************************************************************************************Na zahuštění výpeku:0,5-1 lžíci hl. mouky, 1-2dl vřelé vody, 0,5-1 lžička sójové omáčky, 1/3 lžičky worchesteru a Maggi

Postup přípravy

Maso naklepeme, na 3-4 místech mírně nařízneme, po obou stranách osolíme a potřeme hořčicí smíchanou s drobně nasekaným česnekem (já spíš vždy prolisovaným). Pokryjeme plátky…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová kýta zapečená se šlehačkou

Vepřová kýta zapečená se šlehačkou

Potřebné ingredience

5-6 plátků vepřové kýty,syrové brambory nakrájené na plátky,2xšlehačka ke šlehání,muškátový oříšek,solčanka.

Postup přípravy

Maso naklepeme a zprudka osmahneme na pánvi.Vložíme do do zapékací mísy nebo do pekáčku a hezky rozprostřeme na dno.Někdy dám i zesklovatělou cibulku.Posypeme solčankou a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová kýta s lečem

Vepřová kýta s lečem

Potřebné ingredience

asi1/2kg vepřové kýty,1cibule,1malé lečo,sůl,pepř,kmín,gril.koření,sladká paprika,troška sádla,masox,záklechta nebo hotová jíška

Postup přípravy

Nadrobno nakrájenou cibulku zpěníme na sádle a přidáme na nudličky nakrájené maso,osolíme,opepříme,přidáme gril.koření a orestujeme,potom přidáme trochu sladké papriky a masox…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Čína

Čína

Potřebné ingredience

4porce - půl kg vepřové krkovičkyOMÁČKA: 1pol.lžíce solamylu, 1pol.lžíce oleje, 1pol.lžíce magi, 1 syrové vejce, 1káv.lžička pepře, 1kv.lžička soli, 1kv.lžička kari, 1kv.lžička worčestru, 1kv.lžička slad.papriky, 1kv.lžička mouč.cukru

Postup přípravy

Vše smíchat a nechat 1-2 dny uležet v lednici. :-)pečeme na panvičce ,při pečení kousky lehce oddělujeme vařečkou ,aby bylo masíčko opečené ze všech stran.Jako příloha syrová…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Labužnický pekáč

Labužnický pekáč

Potřebné ingredience

1 kg brambor, 500 g masa např. (kotleta, krkovička, kuřecí, kýta), olej, sůl, pepř, grilovací koření, 1 smetana ke šlehání, 4 vajíčka

Postup přípravy

Brambory si uvaříme ve slupce a necháme vychladnout.Mezi tím si připravíme pekáč, který vymažeme olejem. Naklepeme si maso osolíme, opepříme a posypeme trochou grilovacího koření.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
pečene maso se smetenovou omačkou

pečene maso se smetenovou omačkou

Potřebné ingredience

upečene vepřove maso,bramborový knedlik + smetanova omačka od Knorr

Postup přípravy

vepřove maso upeču na klasický způsob,pak maso vyjmeme a nakrajíme na platky,ze zbyleho sosu připravíme omačku do ktere vložime smetanu + pytlik smetanove omačky s bylinkami od…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
ŘÍZEČKY VE WORCESTERU

ŘÍZEČKY VE WORCESTERU

Potřebné ingredience

Vepřové řizky,vajičko, hl.mouka, strouhanka nebo kukuřičné lupínky, olej na smažení, worčestrovou omáčku

Postup přípravy

Vajíčka rozšleháme s worčestrovou omáčkou, dáme hodně až je vajíčko hodně hnědé . A klasicky obaluji mouka, vajíčko ,strouhanka nebo kuk.lupínky. Smažíme na oleji.. Hotové dáme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pařížské řízky

Pařížské řízky

Potřebné ingredience

Vepřové maso na řízky (kýta, kotleta, krkovička - jak kdo rád). Je možné i z kuřecího, ale nejsou tak dobré. Sůl, mouka, vejce, olej (tuk), vývar, smetana.

Postup přípravy

Vepřové maso naporcujeme, naklepeme, osolíme. Řízky obalíme v mouce, pak v rozšlehaném vajíčku a osmažíme zprudka v oleji na pánvi. Naskládáme do pekáčku (máme-li hladovou rodinu…

Zobrazit více...

Kategorie