Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Jemné maso

Jemné maso

Potřebné ingredience

vepř.plecko, cibuli , masox - pokud používáte, smetanu , cikánskou omáčku -Hamé, sůl , žampiony

Postup přípravy

cibuli a maso nakrájíme na drobné kostičky, cibuli osmahneme , vložíme maso a opečeme , podlejeme troškou vody nasypeme krájené žampiony a dusíme v tlak.hrnci asi 20-30minut ,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
GRILOVANÉ KOLENO

GRILOVANÉ KOLENO

Potřebné ingredience

1 vepřové koleno, 3 l vody, 10-15 kuliček nového koření, 10-15 kuliček pepře, 4 bobkové listy 3-4 rozdrcené jalovičky, 3-4 stroužky česneku, 2 cibule

Postup přípravy

1. Svařte vodu s kořením a nechte vychladnout, přidejte rozsekaný česnek a spařenou na kolečka nakrájenou cibuli.
2. Kůži kolena propíchejte vidličkou a zalijte nálevem tak…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
ZÁVITKY UZENÉHO BŮČKU

ZÁVITKY UZENÉHO BŮČKU

Potřebné ingredience

1/2 sáčku kysaného zelí, 1/2 lžičky drceného kmínu, 1 malá cibulka, 1 lžíce cukru, 500g uzeného bůčku, provencálské koření, olej

Postup přípravy

1. Kysané zelí vymačkáme , vmícháme do něj drcený kmín,drobně nakrájenou cibulku a cukr.
2. Uzený bůček nakrájíme na tenké plátky a každý plátek posypeme provencálským kořením…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÉ MASO V TĚSTÍČKU ZAPEČENÉ SE SÝREM

VEPŘOVÉ MASO V TĚSTÍČKU ZAPEČENÉ SE SÝREM

Potřebné ingredience

4 - 8 plátků krkovice, hladká mouka, vejce, mléko, sůl, 1 šlehačka, 300 g sýra, kousek másla, olej na smažení

Postup přípravy

Plátky masa naklepeme, osolíme, obalíme v těstíčku a osmažíme na rozehřátém oleji. Do pekáče potřené máslem naskládáme osmažené plátky masa, zasypeme strouhaným sýrem a zalijeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Flamendr

Flamendr

Potřebné ingredience

1 kg plecka, nebo kýty,3 větší cibule,kávová lžička pepře,1 lžička papriky sladké,1 lžička grilovacího koření,1lžička cukru,worchester,lžička drceného kmínu a sůl. (Přidala jsem ještě svou pastu z rajčat ,paprik,cibule a česneku).

Postup přípravy

Plecko nakrájíme na plátky,naklepeme ,nakrájíme na nudličky.Přidám všechno koření zakápnu olejem promíchám a nechám odležet.Nejlépe přes noc,ale stačí i hodinka.
Nakrájenou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Báječný lak na kotlety

Báječný lak na kotlety

Potřebné ingredience

1,5 kg vepřového masa (kotleta, krček), 3 lžičky sladké papriky, 1 lžička mletého pepře, 2 lžičky soli, 100 ml oleje, 100 ml převařené vody s 1 kostkou cukru (necháme ochladnout), 1 lžička mletého kmínu, 6 stroužků česneku.

Postup přípravy

Maso naklepeme a pak si připravíme lak na kotlety. Nejprve svaříme vodu s jednou kostkou cukru, necháme zchladit a pak smícháme s dalšími ingrediencemi. Až máme lak hotový,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kotlety na hořčici

Kotlety na hořčici

Potřebné ingredience

6 vepřových kotlet, 3 střední cibule, 6 lžiček ostré hořčice, 6 lžiček hladké mouky, 6 dl suchého bílého vína, pepř, 2,50g másla, 2 lžíce oleje, sůl, petrželka.

Postup přípravy

Nasekáme cibuli. Kotlety opečeme na směsi másla a oleje asi 15 minut do zlatova. Maso vyjmeme a necháme zezlátnout cibuli. Cibuli vybereme špachtlí, vybereme tuk a místo něho dáme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Balkánské řízky s pórkem

Balkánské řízky s pórkem

Potřebné ingredience

4 vepřové řízky, 400g pórku, pepř, sůl, olej, 1 cibule, 3 stroučky česneku, 1/8 l zakysané smetany, oregano, majoránky, petrželka.

Postup přípravy

Pórek nakrájíme na kolečka, cibuli a česnek na tenké proužky. Maso naklepeme, osolíme, opepříme, osmažíme a uložíme v teple. Osmahneme pórek a cibuli dozlatova, přidáme sůl,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové špízy

Vepřové špízy

Potřebné ingredience

0,5kg vepřové kýty, 0,5kg vepřových jater, steakové koření, olej, 2 cibule, 200gr anglické slaniny, plechovka žampionů- celých.

Postup přípravy

Den předem si naložíme maso. Vepřovou kýtu nakrájíme na kousky a dáme do misky s olejem a kořením. Játra nakrájíme a dáme do misky s olejem a pepřem. 2. den napichujeme na jehly v…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová játra na cibulce

Vepřová játra na cibulce

Potřebné ingredience

0,5 kg vepřových jater, 2 cibule, tuk, sůl, pepř, hladká mouka

Postup přípravy

Na tuku zpěníme cibuli na jemné kostičky do tmavě hnědé barvy- čím tmavší cibule, tím tmavší omáčka. Pak k základu přidáme játra nakrájená na nudličky a opečeme a posypeme mletým…

Zobrazit více...

Kategorie