Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
LEDVINKOVÝ  GULÁŠ......VYNIKAJÍCÍ!!!!!!!!!!!!!!!!!

LEDVINKOVÝ GULÁŠ......VYNIKAJÍCÍ!!!!!!!!!!!!!!!!!

Potřebné ingredience

Potřebujeme: vepřové ledvinky, cibuli, olej, drcený kmín, podravku nebo sůl, 3 kuličky pepře nebo sypký pepř, 3 kuličky nového koření, 1 bobkový list, jíšku, může být i smetana.

Postup přípravy

Nejprve si upravíme vepřové ledvinky. Rozřízneme je podélně na půl a odstraníme žlázy a upravené ledvinky spaříme v misce horkou vodu, aby se odstranil pach. Pak ledvinky…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Lůcy nakládaný bůček

Lůcy nakládaný bůček

Potřebné ingredience

Libový bůček,sůl ,pepř, nové koření, bobkový list, cibule , masox, česnek, sladká paprika, sójová omáčka, alobal.

Postup přípravy

Celý bůček prošpikuji česnekem, vložím do tlakáče. Přidám masox, sůl ,celý pepř, nové koření ,bobkový list a cibuli. Uvařím do měkka. Mezitím si namačkám česnek( Dávám hodně…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové se smetanovo česnekovou omáčkou a těstovinama trochu jinak :-D

Vepřové se smetanovo česnekovou omáčkou a těstovinama…

Potřebné ingredience

Vepřová kotletka
Voda, smetana, česnek, sůl, jakýkoliv bujón, hotová jíška. cibule, pepř, těstoviny.. zelené, modré a fialové potravinářské barvivo :-)))

Postup přípravy

Maso na rychlo opečeme na pánvi. Osolené a opepřené. nakrájíme k tomu cibuli, dáme do tlakáče, přidáme zelené potravinářské barvivo a dusíme do měkka.
Mezitím si uděláme jíšku,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Arabelčino vepřové maso po námořnicku

Arabelčino vepřové maso po námořnicku

Potřebné ingredience

400g vepřové nudličky, 1 červená kapie,1 cibule i se zelenou natí1/2 masoxu,pepř, sůlrýže

Postup přípravy

Vepřové nudličky osolíme, opepříme a na oleji prudce osmažíme. Pak přidáme na tenké plátky nakrájenou cibuli, až zesklovatí přidáme kapii nakrájenou na nudličky. Poté přidáme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kovářské kotlety

Kovářské kotlety

Potřebné ingredience

plátky kotlet (může být i plecko nebo krkovička), sůl, pepř, cibule, česnek, šlehačka (smetana na šlehání)-může být i "jen" smetana (se žlutým víčkem), brambory, olej

Postup přípravy

Plátky masa si naklepu, osolím a opepřím, rozetřu na ně prolísovaný česnek. Na dno pekáče dám trochu oleje a na to položím plátky masa, aby zakryli dno. Na ně nakrájím na hrubší…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Ražničí z trouby

Ražničí z trouby

Potřebné ingredience

600 g vepřové pleci
nakrájené na kostky
anglická slanina
klobása nakrájená na kolečka
cibule, červená i zelená paprika
žampiony nakrájené na kousky
sůl, pepř, koření Gyros

Postup přípravy

Všechny suroviny, nakrájené na menší kousky smícháme ve velké míse, osolíme, opepříme a posypeme kořením na Gyros. Směs nasypeme v jedné, rovnoměrné vrstvě na plech, podlijeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Křenová omáčka s masovými koulemi

Křenová omáčka s masovými koulemi

Potřebné ingredience

Vzhledem k tomu,že křenovou omáčku zde v receptech mám,nabízím vám dneska trochu rychlejší a podrobnější verzi této vynikající omáčky:-)

Postup přípravy

Zkopírované z mých stránek a obrázkový postup najdete u mě na webíčku :-)

Suroviny:

Na maso:500g vepřové mleté plece,1vejce,půl hrnku strouhanky,1malá rovná lžička…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapečené kotlety s kunovjankou - vynikající

Zapečené kotlety s kunovjankou - vynikající

Potřebné ingredience

vepřové kotlety, kunovjanka i se šťávou(sterilovaná zelenina - můžeme nahradit moravankou), vejce, strouhanka, pepř sůl, smetana ke šlehání, olej

Postup přípravy

kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, POZOR obalujeme opačně, nejdřív ve strouhance a potom ve vajíčku a zprudka opečeme na oleji....

upečené kotlety dáme do pekáčku,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Letní halušky

Letní halušky

Potřebné ingredience

těstoviny (vrtulky, nebo kolínka), 250g anglické slaniny, 3 nožičky klobásy, kysané zelí - v sáčku

Postup přípravy

Těstoviny si klasicky uvařím.
Pokrájím zelí (aby nebylo tak dlouhý :o)) a dám i s tou "šťávou" co je v sáčku vařit, jen tak jak je do skoro-změknutí (my to úplně měkký neradi …

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapečené kotlety - VÝBORNÉ

Zapečené kotlety - VÝBORNÉ

Potřebné ingredience

4 vepřové kotlety nebo krkovička, sůl, pepř, 1,5 dcl mléka, 1 vejce, 1 lžička hl. mouky, 100 g uzeného sýra, 1 cibule, olej

Postup přípravy

Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a osmahneme na oleji. Vyjmeme ven. Na stejném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. Tuk i s cibulí vlijeme do pekáče, položíme kotlety,…

Zobrazit více...

Kategorie