Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Naložené kotletky.

Naložené kotletky.

Potřebné ingredience

2celá vejce,2PL.lžíce plnotučné hořčice,2PL.Solamylu,1PL.oleje,1kávová lž.maggi,1kávová lž.wolčestru,1kávovál lž.soli,půl kávové lž.pepře.5 kotlet.

Postup přípravy

Všechny ingredience smícháme.Kotlety naklepeme,namáčíme do směsy a skládáme do misky,zbytek nalijeme navrch.Druhý den kotletky obracíme.Necháme uležet.Čím déle tím lépe!Naložené a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové koleno

Vepřové koleno

Potřebné ingredience

Vepřové koleno, cibule, kmín, sůl, česnek, kysané zelí

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme a dáme do pekáčku (na jedno koleno dávám 2 střední) - 1/2 z celého množství. Česnek nakrájíme nadrobno. Vepřové koleno nakrojíme, nasolíme, počesnekujeme a i do…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Šumavský závitek

Šumavský závitek

Potřebné ingredience

vepřové řízky
vaječina
strouhaný sýr
trojobal

Postup přípravy

Vepřové řízky naklepeme, osolíme, opepříme, plnme vaječinou se salámem, do které jsme nastrouhali sýr. Obalíme v trojobale a vysmažíme jako řízek.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kotlety na leču

Kotlety na leču

Potřebné ingredience

kotletky, 2 sklenice leča např. Hamé, pepř, sůl

Postup přípravy

Kotletky naklepeme, osolíme, opepříme. Dáme do pekáče, vyklopíme na ně dvě sklenice leča a dáme péct tak na 1 hodinu do trouby na 250 °C. Maso kontrolujeme, podléváme. Jako…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Obrácený řízek

Obrácený řízek

Potřebné ingredience

nakrájená vepřová plec (kýta), sůl ,česnek, mouka ,vejce, strouhanka ,tuk na smažení

Postup přípravy

naklepané maso osolíme potřeme prolisovaným česnekem,obalíme ve strouhance ,potom ve vejci (vejce+ trochu mouky +trochu osolíme )a smažíme ,já podávám buť s bram.kaší nebo…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zrající Pepa s hruškou

Zrající Pepa s hruškou

Potřebné ingredience

Plátky vepřového masa, sůl, hořčice, šunka, Hermelín - zrající Pepa, hruška, žampiony, grilovací koření, worcestr

Postup přípravy

Plátky masa naklepeme, osolíme, potřeme hořčicí, poklademe plátky šunky, kousek Hermelínu, hrušky a zavineme. Poklademe do pekáčku jeden vedle druhého ( já pekla v římském hrnci )…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
hadová specialita se smetanou

hadová specialita se smetanou

Potřebné ingredience

vepřové maso plecko pul kila,cibule,sůl,sádlo. těsto na dlouhé hady:pul kila hladké mouky,1žička soli,1 lžička octa a 3 deci vody.

Postup přípravy

maso nakrájíme na menší kostky a na sádle na panviččce je opečeme a přidáme jemně nakrájenou cibuli až bude hezky opečené nandáme na pekáč a pečeme do měkka.těsto připravíme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Opravdu výborná domácí vepřová konzerva-rychle hotová

Opravdu výborná domácí vepřová konzerva-rychle hotová

Potřebné ingredience

1/2kg bůčku,1/2kg plecka,1 malá lžička rychlosoli,1l vody

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky,v hrnci promícháme s vodou a rychlosolí(opravdu je lepší než normální sůl,po ní má masíčko krásnou růžovou barvu!!!ale s ní opatrně-je slanější)Vaříme v…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
kotleta v houbové omáčce

kotleta v houbové omáčce

Potřebné ingredience

4 vepřové kotlety,2 lžíce oleje,špetka soli,pepř,
omáčka:100 g hub,1 cibule,2 lžíce másla,200 ml mléka,50ml smetany.

Postup přípravy

kotlety omyjeme a osušíme. naklepeme a na okraji je mírně nařízneme aby při pečení nezkroutily.
cibuli oloupeme a nasekáme najemno.očištěné houby nakrájíme na plátky.na pánvi…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
******Kotlety dle PRAŽSKÉHO UZENÁŘE!!!!!*****

******Kotlety dle PRAŽSKÉHO UZENÁŘE!!!!!*****

Potřebné ingredience

4 vep.kotlety, 1 větší plechovku žampionů, 15dk šunky,kečup, 20dk strouhaného sýru(Eidam),pepř, sůl, koření na maso dle chuti, 1dcl vody nebo bílého vína.
Příloha: hranolky, brambory, rýže, dle chuti

Postup přípravy

Kraje kotlet nařežeme, aby se nekroutily, naklepeme,okořeníme a dáme zprudka orestovat. Připravíme si žampiony a nakrájenou šunku, které orestujeme a zalijeme vodou nebo vínem,…

Zobrazit více...

Kategorie