Vepřový guláš-PERKELT
Potřebné ingredience
Vepřová plec nebo kýta, cibule, česnek, 2-3 čerstvé papriky a 2 lžíce rajčatového protlaku nebo sklenka sterilovaného leča, olej nebo sádlo, mletá paprika, majoránka, drcený kmín, pepř, sůl, polohrubá mouka na zahuštění a trochu sladké smetany(nemusí být).
Postup přípravy
Cibuli orestujeme na oleji nebo sádle,přidáme na kostičky pokrájené maso,opět orestujeme,
osolíme,opepříme,přidáme trochu drceného kmínu a vmícháme 2-3 lžičky mleté papriky.
vepřové měšce plněné zelím
Potřebné ingredience
vepřové maso asi 6 větších plátků,
1 kysané zelí,
20-30 dkg anglické slaniny,
sůl,
pepř,
kmín,
masový vývar,
1 šlehačka
olej
Postup přípravy
Nakrájíme si anglickou slaninu a opečeme na pánvi až je dozlatova opečená, přidáme nakrájené kysané zelí,které osolíme ,okmínujeme a přidáme podle chuti cukr,jak kdo má rád. Zelí…
Cibulové řízečky naruby
Potřebné ingredience
Vepřová kýta - dle strávníků - 0,5 kg cibule - strouhanka - 2 vejce - 2 smetany ke šlehání - sterilizovaná kapie, sůl, pepř, olej
Postup přípravy
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme napřed ve strouhance - strouhanku do maso prostě vboucháme, pak obalíme v rozšlehaných vejcích a hned šupneme do rozpáleného oleje a…
Párky se sýrem a slaninou
Potřebné ingredience
8 párků po 50g (tenké), 150g ementálu, 16 plátků anglické slaniny, 16 párátek
Postup přípravy
Párky podélně nařízneme tak, aby vznikly hluboké zářezy. Sýr nakrájíme na proužky a zářezy naplníme. Párek omotáme slaninou a přichytneme konce párátky. Grilujeme nebo pečeme v…
Hlávkové zelí s masem
Potřebné ingredience
Pro 2 osoby: 100g libového vepřového, asi 1/2 menší hlávky zelí, 1 porek, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžička mletého kmínu, 1 lžička vegety, asi 1 lžička soli, asi 2 lžíce octa, přibližně 6 lžic oleje na smažení.
Na obalení masa: 1 bílek, 1 lžička solamylu, voda na rozředění.
Postup přípravy
Zelí bez koštálu a silných žeber nakrájejte na jemné nudličky a osmažte je na pánvi asi na 4 lžících oleje. Hned zpočátku je trochu osolte, aby pustilo vodu a rychleji změklo.…
pikantní omáčka dělaná v troubě
Potřebné ingredience
1/4kg vepřového masa(může být např.kotleta)
1 Moravanka ve sladkokyselém nálevu
2-3 druhy hořčice
3 lžíce kečupu
sůl,pepř
příloha br.knedlík
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kostky a dochutíme.Dáme do pekáčku a přidáme Moravanku i s nálevem,2 lžíce plnotučné hořčice,lžíci krémžské a popř.lžíci ještě jiné hořčice,3 lříce kečupu a dva…
Pečené koleno se zelím a bramb.knedlíkem
Potřebné ingredience
Vykostěné koleno,olej,česnek,koření(jaké máte rádi-já dala:grilovací,gyros,podravu),cibule,sojová,wolčestrová omáčka.
Postup přípravy
Z oleje,prolis.česneku a koření uděláme směs na naložení kolena,zalejeme tím koleno a cibuli na půlkolečka rozprostřeme nahoru.Zaděláme alobalem a dáme do druhého dne do lednice…
Pečené vykostěné koleno
Potřebné ingredience
vykostěné koleno,olej,česnek,koření(jaké máte rádi-já dala:grilovací,gyros,podravu),cibule,sojová,wolčestrová omáčka.
Postup přípravy
Z oleje,prolis.česneku a koření uděláme směs na naložení kolena,zalejeme tím koleno a cibuli na půlkolečka rozprostřeme nahoru.Zaděláme alobalem a dáme do druhého dne do lednice…
Vepřová mexická směs
Potřebné ingredience
3vepřové kotlety b.k.,
kukuřice, zelená paprika
paprika sterilovaná,
solamyl,
sůl, pepř
Postup přípravy
Vepřové kotlety nakrájíme na tenké nudličky, osolíme, opepříme a na oleji opečeme do zlatova. Pak podlijeme vývarem z masoxu, dusíme doměkka.Ke konci přidáme steril. červenou…
Vepřové masíčko, se super sosikem :))))
Potřebné ingredience
Vepřové platky(kýta),sůl,grilovací koření, 2L olej,lečo,bujon EXTRA silný,2-3 lžičky solamylu
Postup přípravy
Maso si umyjeme,osušíme a naklepeme,na panvičku si dám olej a rozehřeju,maso osolím a okořením a dám orestovat dozlatova,zaroven podlevám vyvarem 1 kostka na 0,5 litru,pak maso…