Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Vepřový guláš-PERKELT

Vepřový guláš-PERKELT

Potřebné ingredience

Vepřová plec nebo kýta, cibule, česnek, 2-3 čerstvé papriky a 2 lžíce rajčatového protlaku nebo sklenka sterilovaného leča, olej nebo sádlo, mletá paprika, majoránka, drcený kmín, pepř, sůl, polohrubá mouka na zahuštění a trochu sladké smetany(nemusí být).

Postup přípravy

Cibuli orestujeme na oleji nebo sádle,přidáme na kostičky pokrájené maso,opět orestujeme,
osolíme,opepříme,přidáme trochu drceného kmínu a vmícháme 2-3 lžičky mleté papriky.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
vepřové měšce plněné zelím

vepřové měšce plněné zelím

Potřebné ingredience

vepřové maso asi 6 větších plátků,
1 kysané zelí,
20-30 dkg anglické slaniny,
sůl,
pepř,
kmín,
masový vývar,
1 šlehačka
olej

Postup přípravy

Nakrájíme si anglickou slaninu a opečeme na pánvi až je dozlatova opečená, přidáme nakrájené kysané zelí,které osolíme ,okmínujeme a přidáme podle chuti cukr,jak kdo má rád. Zelí…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Cibulové řízečky naruby

Cibulové řízečky naruby

Potřebné ingredience

Vepřová kýta - dle strávníků - 0,5 kg cibule - strouhanka - 2 vejce - 2 smetany ke šlehání - sterilizovaná kapie, sůl, pepř, olej

Postup přípravy

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme napřed ve strouhance - strouhanku do maso prostě vboucháme, pak obalíme v rozšlehaných vejcích a hned šupneme do rozpáleného oleje a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Párky se sýrem a slaninou

Párky se sýrem a slaninou

Potřebné ingredience

8 párků po 50g (tenké), 150g ementálu, 16 plátků anglické slaniny, 16 párátek

Postup přípravy

Párky podélně nařízneme tak, aby vznikly hluboké zářezy. Sýr nakrájíme na proužky a zářezy naplníme. Párek omotáme slaninou a přichytneme konce párátky. Grilujeme nebo pečeme v…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Hlávkové zelí s masem

Hlávkové zelí s masem

Potřebné ingredience

Pro 2 osoby: 100g libového vepřového, asi 1/2 menší hlávky zelí, 1 porek, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžička mletého kmínu, 1 lžička vegety, asi 1 lžička soli, asi 2 lžíce octa, přibližně 6 lžic oleje na smažení.
Na obalení masa: 1 bílek, 1 lžička solamylu, voda na rozředění.

Postup přípravy

Zelí bez koštálu a silných žeber nakrájejte na jemné nudličky a osmažte je na pánvi asi na 4 lžících oleje. Hned zpočátku je trochu osolte, aby pustilo vodu a rychleji změklo.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
pikantní omáčka dělaná v troubě

pikantní omáčka dělaná v troubě

Potřebné ingredience

1/4kg vepřového masa(může být např.kotleta)
1 Moravanka ve sladkokyselém nálevu
2-3 druhy hořčice
3 lžíce kečupu
sůl,pepř
příloha br.knedlík

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky a dochutíme.Dáme do pekáčku a přidáme Moravanku i s nálevem,2 lžíce plnotučné hořčice,lžíci krémžské a popř.lžíci ještě jiné hořčice,3 lříce kečupu a dva…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pečené koleno se zelím a bramb.knedlíkem

Pečené koleno se zelím a bramb.knedlíkem

Potřebné ingredience

Vykostěné koleno,olej,česnek,koření(jaké máte rádi-já dala:grilovací,gyros,podravu),cibule,sojová,wolčestrová omáčka.

Postup přípravy

Z oleje,prolis.česneku a koření uděláme směs na naložení kolena,zalejeme tím koleno a cibuli na půlkolečka rozprostřeme nahoru.Zaděláme alobalem a dáme do druhého dne do lednice…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pečené vykostěné koleno

Pečené vykostěné koleno

Potřebné ingredience

vykostěné koleno,olej,česnek,koření(jaké máte rádi-já dala:grilovací,gyros,podravu),cibule,sojová,wolčestrová omáčka.

Postup přípravy

Z oleje,prolis.česneku a koření uděláme směs na naložení kolena,zalejeme tím koleno a cibuli na půlkolečka rozprostřeme nahoru.Zaděláme alobalem a dáme do druhého dne do lednice…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová mexická směs

Vepřová mexická směs

Potřebné ingredience

3vepřové kotlety b.k.,
kukuřice, zelená paprika
paprika sterilovaná,
solamyl,
sůl, pepř

Postup přípravy

Vepřové kotlety nakrájíme na tenké nudličky, osolíme, opepříme a na oleji opečeme do zlatova. Pak podlijeme vývarem z masoxu, dusíme doměkka.Ke konci přidáme steril. červenou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové masíčko, se super sosikem :))))

Vepřové masíčko, se super sosikem :))))

Potřebné ingredience

Vepřové platky(kýta),sůl,grilovací koření, 2L olej,lečo,bujon EXTRA silný,2-3 lžičky solamylu

Postup přípravy

Maso si umyjeme,osušíme a naklepeme,na panvičku si dám olej a rozehřeju,maso osolím a okořením a dám orestovat dozlatova,zaroven podlevám vyvarem 1 kostka na 0,5 litru,pak maso…

Zobrazit více...

Kategorie