Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Medvědí tlapa - delikatesa pro mlsné chlapy

Medvědí tlapa - delikatesa pro mlsné chlapy

Potřebné ingredience

krkovice nebo kotleta, bramboráky, kysané zelí, zakysaná smetana

Postup přípravy

Připravíme si bramboráky...buď můžete použít už hotovou směs a nebo si je udělat. Bramboráky děláme co největší, já je dělám na titanové pánvi a dělám je i vyšší, aby byly…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapečené párky

Zapečené párky

Potřebné ingredience

1kg párků, olej, zeleninové lečo, cibule, papriky, rajčata, sůl, pepř, kečup, hořtice příloha chleba nebo brambory

Postup přípravy

Párky nakrájíme rozložíme je do pekače, který si vymažeme olejem.Na párky pokládáme lečo, cibuli na kolečka, papriky nakrájené a rajčata, přidáme sůl, pepř, trochu kečupu, hořtice…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
KAPUSTOVÉ NEBO ZELNÉ ZÁVITKY, PLNĚNÉ MLETÝM MASEM A PÁRKEM

KAPUSTOVÉ NEBO ZELNÉ ZÁVITKY, PLNĚNÉ MLETÝM MASEM A…

Potřebné ingredience

na 4 porce:
4 velké listy kapusty, nebo zelí (spaříme a tvrdý košťál vykrojíme nebo naklepeme paličkou)
mleté maso
4 párky
rajčata
tvrdý sýr nastrouhaný
starší rohlík, mléko, vejce
koření

Postup přípravy

mleté maso si upravíme jako na sekanou - tedy rozmočíme rohlík v mléce, do sekané přidáme vajíčko, okořeníme solí, pepřem, majoránkou,česnekem, cibulí
část sekané rozetřeme na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová směs ve vaječné amoletě

Vepřová směs ve vaječné amoletě

Potřebné ingredience

vepřové maso, sterilizovaná paprika, cibule, olej, pepř, sůl, vejce

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na drobno, lehce osmahnem na oleji, přidáme nakrájené maso na kostičky - osolené a opepřené.Necháme zatáhnout a zalijeme sterilizovanou paprikou.Dáme do trouby a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Šaldorfská pečínka

Šaldorfská pečínka

Potřebné ingredience

Vepřová krkovice na plátky s kostí, brambory, cibule, česnek, houby sušené, sůl, pepř, majoránka, rozmarýn, olej, alobal.

Postup přípravy

Vepřové plátky z krkovice s kostí lehce naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme majoránkou. Oloupeme si syrové brambory, nakrájíme je na kousky, oloupeme cibuli, rozloupeme na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Guláš bez míchání! Opravdu skvělý!

Guláš bez míchání! Opravdu skvělý!

Potřebné ingredience

1kg vepřového masa, 3 cibule, 5 stroužků česneku, 2 lžičky gulášového koření( může být i kari), 3 lžičky sladké mleté papriky, 3 polévkové lžíce solamylu, sůl, pepř, 2 masoxy, feferonka, 1 litr vody.

Postup přípravy

Maso a cibuli nakrájíme, smícháme i ostatní suroviny, pořádně promícháme (masoxy rozpustíme v hrnku a dolijeme k surovinám i s vodou. Vše dáme do pekáče, je lepší do simaxové…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
ZAPEČENÁ DOBROTA ZE 4 DRUHŮ MASA....

ZAPEČENÁ DOBROTA ZE 4 DRUHŮ MASA....

Potřebné ingredience

1/2kg hovězího,1/2kg plecka nebo bůčku,20dkg anglické slaniny,3 klobásy(bez papriky),1 kysané zelí,1malý kelímek plnotučné hořčice,1malý kelímek krémžské hořčice,3 cibule,1 smetana,sůl,pepř

Postup přípravy

Maso,klobásy a anglickou nakrájet na kostky,smíchat s hořčicemi,sůl,pepř a nechat uležet přes noc v lednici.Druhý den přidáme oprané zelí a dáme péct (nepodléváme,ani nepřidáváme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Marinované steaky zapečené s bramborem

Marinované steaky zapečené s bramborem

Potřebné ingredience

4 plátky vepřového2 lžíce sádla2 lžíce citrónové šťávy2 lžíce sojové omáčky2 stroužky česneku1 lžička cukru1/2 balení kořění na steaky (např. 7 pepřů)6 větších brambor a sůl na brambory

Postup přípravy

Ingradiece smícháme a naložíme do něj maso na noc. Pak okrájíme brambory a nakrájíme je na plátky.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Nudličky na kari

Nudličky na kari

Potřebné ingredience

nudličky z vepř. masa (nejlépe plec, možno i kýta), smetana na vaření (12%), niva, žampiony v konzervě, tuk na smažení

Postup přípravy

Maso orestujeme na rozpáleném tuku, trochu osolíme, podlijeme trochou vody a dusíme do měkka. Zalijeme smetanou a až se začne vařit, nasypeme do ní strouhanou nebo rozdrobenou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Medvědí tlapky  - pro milovníky omáček z Nivy :-)))

Medvědí tlapky - pro milovníky omáček z Nivy :-)))

Potřebné ingredience

Na počet stolovníků stejný počet vepřových motýlků ( spojené dvojkotlety bez kosti ), 2 - 3 kusy Nivy, žampiony ( nejlépe krájené ), smetana na vaření ( asi 300ml - dle chuti ), cibule, olej, sojovka, 1 lž. hrubé mouky, sůl a koření ( dle chuti - grilovací, mletý kmín, mletý pepř, pálivá a sladká paprika, .... ), hranolky.

Postup přípravy

Maso si naložíme den předem. Naklepeme, zasypeme připravenou směsí koření, zakápneme sojovkou, vložíme kousek Nivy, přeložíme a spojíme párátky. Vložíme do nějaké misky. Do zbytku…

Zobrazit více...

Kategorie