Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Ražničí z trouby

Ražničí z trouby

Potřebné ingredience

600 g vepřové pleci
nakrájené na kostky
anglická slanina
klobása nakrájená na kolečka
cibule, červená i zelená paprika
žampiony nakrájené na kousky
sůl, pepř, koření Gyros

Postup přípravy

Všechny suroviny, nakrájené na menší kousky smícháme ve velké míse, osolíme, opepříme a posypeme kořením na Gyros. Směs nasypeme v jedné, rovnoměrné vrstvě na plech, podlijeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Křenová omáčka s masovými koulemi

Křenová omáčka s masovými koulemi

Potřebné ingredience

Vzhledem k tomu,že křenovou omáčku zde v receptech mám,nabízím vám dneska trochu rychlejší a podrobnější verzi této vynikající omáčky:-)

Postup přípravy

Zkopírované z mých stránek a obrázkový postup najdete u mě na webíčku :-)

Suroviny:

Na maso:500g vepřové mleté plece,1vejce,půl hrnku strouhanky,1malá rovná lžička…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapečené kotlety s kunovjankou - vynikající

Zapečené kotlety s kunovjankou - vynikající

Potřebné ingredience

vepřové kotlety, kunovjanka i se šťávou(sterilovaná zelenina - můžeme nahradit moravankou), vejce, strouhanka, pepř sůl, smetana ke šlehání, olej

Postup přípravy

kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, POZOR obalujeme opačně, nejdřív ve strouhance a potom ve vajíčku a zprudka opečeme na oleji....

upečené kotlety dáme do pekáčku,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Letní halušky

Letní halušky

Potřebné ingredience

těstoviny (vrtulky, nebo kolínka), 250g anglické slaniny, 3 nožičky klobásy, kysané zelí - v sáčku

Postup přípravy

Těstoviny si klasicky uvařím.
Pokrájím zelí (aby nebylo tak dlouhý :o)) a dám i s tou "šťávou" co je v sáčku vařit, jen tak jak je do skoro-změknutí (my to úplně měkký neradi …

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapečené kotlety - VÝBORNÉ

Zapečené kotlety - VÝBORNÉ

Potřebné ingredience

4 vepřové kotlety nebo krkovička, sůl, pepř, 1,5 dcl mléka, 1 vejce, 1 lžička hl. mouky, 100 g uzeného sýra, 1 cibule, olej

Postup přípravy

Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a osmahneme na oleji. Vyjmeme ven. Na stejném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. Tuk i s cibulí vlijeme do pekáče, položíme kotlety,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Jemné maso

Jemné maso

Potřebné ingredience

vepř.plecko, cibuli , masox - pokud používáte, smetanu , cikánskou omáčku -Hamé, sůl , žampiony

Postup přípravy

cibuli a maso nakrájíme na drobné kostičky, cibuli osmahneme , vložíme maso a opečeme , podlejeme troškou vody nasypeme krájené žampiony a dusíme v tlak.hrnci asi 20-30minut ,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
GRILOVANÉ KOLENO

GRILOVANÉ KOLENO

Potřebné ingredience

1 vepřové koleno, 3 l vody, 10-15 kuliček nového koření, 10-15 kuliček pepře, 4 bobkové listy 3-4 rozdrcené jalovičky, 3-4 stroužky česneku, 2 cibule

Postup přípravy

1. Svařte vodu s kořením a nechte vychladnout, přidejte rozsekaný česnek a spařenou na kolečka nakrájenou cibuli.
2. Kůži kolena propíchejte vidličkou a zalijte nálevem tak…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
ZÁVITKY UZENÉHO BŮČKU

ZÁVITKY UZENÉHO BŮČKU

Potřebné ingredience

1/2 sáčku kysaného zelí, 1/2 lžičky drceného kmínu, 1 malá cibulka, 1 lžíce cukru, 500g uzeného bůčku, provencálské koření, olej

Postup přípravy

1. Kysané zelí vymačkáme , vmícháme do něj drcený kmín,drobně nakrájenou cibulku a cukr.
2. Uzený bůček nakrájíme na tenké plátky a každý plátek posypeme provencálským kořením…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÉ MASO V TĚSTÍČKU ZAPEČENÉ SE SÝREM

VEPŘOVÉ MASO V TĚSTÍČKU ZAPEČENÉ SE SÝREM

Potřebné ingredience

4 - 8 plátků krkovice, hladká mouka, vejce, mléko, sůl, 1 šlehačka, 300 g sýra, kousek másla, olej na smažení

Postup přípravy

Plátky masa naklepeme, osolíme, obalíme v těstíčku a osmažíme na rozehřátém oleji. Do pekáče potřené máslem naskládáme osmažené plátky masa, zasypeme strouhaným sýrem a zalijeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Flamendr

Flamendr

Potřebné ingredience

1 kg plecka, nebo kýty,3 větší cibule,kávová lžička pepře,1 lžička papriky sladké,1 lžička grilovacího koření,1lžička cukru,worchester,lžička drceného kmínu a sůl. (Přidala jsem ještě svou pastu z rajčat ,paprik,cibule a česneku).

Postup přípravy

Plecko nakrájíme na plátky,naklepeme ,nakrájíme na nudličky.Přidám všechno koření zakápnu olejem promíchám a nechám odležet.Nejlépe přes noc,ale stačí i hodinka.
Nakrájenou…

Zobrazit více...

Kategorie