Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Debrecínské vepřové kotlety

Debrecínské vepřové kotlety

Potřebné ingredience

4 vepřové kotlety, sůl, mletý pepř, 1 pol.lžíce sádla, 1 menší cibule, 1 stroužek česneku,1/2 káv. lžičky sladké papriky, 1 pol. lžíce rajského protlaku, 2 nožky debrecínských párků, 2 kys. okurky, trochu hl. mouky na obalení kotlet

Postup přípravy

Kotlety na okraji nařízneme (aby se nekroutily), vyklepeme, osolíme a opepříme. Obalíme po obou stranách v hladké mouce a prudce na tuku z obou stran opečeme. Po opečení vyjmeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pradědovo tajemství

Pradědovo tajemství

Potřebné ingredience

4 vepřové kotletky bez kostí
1 balení zeleninového leča
1 cibule
8 stroužků česneku
5 lžic oleje
5 lžic rajského protlaku nebo kečupu
1 dcl piva
20 dkg strouhané Nivy / jiný sýr dle chuti /
sůl
pepř
oregáno
feferonky
8 topinek

Postup přípravy

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme opepřené a osolené kotletky a orestujeme z obou stran. Přendáme na talíř a do výpeku přidáme rajský protlak, zeleninové lečo, drcený česnek a pivo…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
kotlety s pečenými fazolemi

kotlety s pečenými fazolemi

Potřebné ingredience

plátky kotlety (podle počtu osob), plechovka bílých fazolí v tomatě, 3-4 stroužky česneku, 1 cibule, worchester, soj.omáčka, máslo, kečup, olej, sůl, pepř.

Postup přípravy

Pokapeme zapékací mísu olejem a poklademe naklepané a osolené opepřené kotlety. Na ně rozetřeme fazole v tomatě (celou plechovku), přidáme trochu kečupu. Pokapeme worchestrem a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zavařování masa

Zavařování masa

Potřebné ingredience

Pečené maso - vepřové,kuřecí,krůtí,....jakákov omáčka - guláš,závitky,játra,.....směs na špagety,vařené jakékoliv maso,uzené

Postup přípravy

Upečené maso i se šťávou ,dáme do sklenic,zavíčkujeme,víčka se šroubovacím uzávěrem,nebo víčka na zatlačení,měli by mít zespoda červenou gumu.Víčka před tím odmastit.Dáme do…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Žau či Žau

Žau či Žau

Potřebné ingredience

1/2 kg vepřového masa, 2 lžíce oleje, 1 lžíce solamylu a magi, 1 žloutek, 1 lžička kari, soli, cukru a paprikybuď sladké nebo pálivé, jak kdo rád

Postup přípravy

Vše dobře smícháme do směsi a přidáme maso. Takto naložené necháme v chladu uležet nejméně 2 hodiny. Poté na troše oleje do měkka osmažíme.
Podáváme s bramborovou kaší,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pikantní maso v alobalu

Pikantní maso v alobalu

Potřebné ingredience

600g vepřového masa (kýta, kotleta)
1 kg brambor
1 dcl bílého vína
200g cibule
tymián, bazalka, chilli, zázvor, sůl a pepř

Postup přípravy

Nakrájenou cibuli lehce osmahneme na pánvi. Přidáme koření a odstavíme. Brambory nakrájíme na plátky, osolíme a rozložíme na alobal. Maso položíme na vrstvu brambor a zasypeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Můj první kuskus

Můj první kuskus

Potřebné ingredience

vepřové nudličky se zeleninkou a cous cous

Postup přípravy

Tímto jsem chtěla poděkovat všem maminkám,které dávaly rady jiné mamince jak na to:-) tady máte výsledek,který mě překvapil -v dobrém- možná časem vymizí i to maso:-))))

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové plátky s paprikami

Vepřové plátky s paprikami

Potřebné ingredience

Pro 2 osoby

20dkg vepřového masa, 1 zelená paprika, 1 lžíce rajčatového protlaku, česnek

Postup přípravy

Libové plátky lehce naklepeme a dáme dusit s nakrájeným česnekem do teplé nádoby.
Před dokončením přidáme rajčatový protlak a na nudličky nakrájenou zelenou papriku, a dusíme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Obrácené řízky

Obrácené řízky

Potřebné ingredience

řízky z vepřového ( i když nejlepší jsou roštěnky, ale při dnešních cenách hovězího...) může být i kuřecí
sůl, pepř
vejce (podle množství masa)
strouhanka
2 cibule
magi
koření jaké chcete ( já dávám podravku a méně osolím maso)
pánev s olejem
pekáč vytřený olejem

Postup přípravy

Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme ve strouhance a poté ve vajíčku. Na rozpáleném oleji zprudka řízky opečeme ( udělá se na nich taková krusta ) a naskládáme vedle sebe…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Troubový guláš

Troubový guláš

Potřebné ingredience

1/2 kg vepřového masa, 4 cibule, 1 plechovka ananasu, 1 plechovka hrášku, 1 malá sklenice červené papriky, 1 plechovka nebo sklenice žampionů, 1 malý ostrý kečup, 1 malý sladký kečup, 2 šlehačky, chilli, kari, sůl, pepř

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme na kolečka - nasypeme do kastrolu, přidáme ananas, papriku, hrášek, žampiony - okořeníme a zamícháme. Kečupy a šlehačky smícháme a…

Zobrazit více...

Kategorie