Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÉ NUDLIČKY SE ŽAMPIONY A SMETANOU...

VEPŘOVÉ NUDLIČKY SE ŽAMPIONY A SMETANOU...

Potřebné ingredience

vepř.maso.. čerstvé žampiony.. smetana ke šlehání... cibule,olej,koření...

Postup přípravy

pokrájenou cibuli osmahneme na oleji,přidáme vepř.maso nakrájené na nudličky,osolíme opepříme,přidáme další libovolné koření...
podusíme do vysmahnutí šťávy,přidáme očištěné…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pikantní vepřové kostky pečené a předem naložené

Pikantní vepřové kostky pečené a předem naložené

Potřebné ingredience

středně prorostlá vepřová krkovice kečup dijonská hořčice sojová omáčka olej sůl, hrubě mletý pepř cibule světlé pivo

Postup přípravy

Krkovičku nakrájíme na kostky cca 3x3 cm, dáme do misky, zakapeme olejem, sojovkou, přidáme kečup a hořčici, opepříme a nejlépe rukama promneme, aby všechny kostky byly obalené.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová kýta v sýrovém oblečku

Vepřová kýta v sýrovém oblečku

Potřebné ingredience

Ingredience: 1 kg veprove kyty, Hermelin, platkovy syr, Romadur, 4 velke zampiony, 1 sladka smetana, 2 cibule, cesnek, cervena paprika, olej, sul, mouka

Postup přípravy

Postup: Kytu nakrajime na platky, naklepeme, posolime, posypeme cervenou paprikou, obalime v mouce a osmazime na rozpalenem oleji. Potom platky naskladame na pekacek a pokryjeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pivovarský tokáň

Pivovarský tokáň

Potřebné ingredience

600 g vepřového masa (kýta, ramínko) 2 cibule 5 stroužků česneku (1 červená feferonka) sůl 4 lžíce oleje (sádla) 3 lžíce hladké mouky 1 gulášová kostka 1 lžička sladké mleté papriky 2 dl světlého piva 1 zelená paprika (silnostěnná) 4 lžíce strouhaného sýra

Postup přípravy

Vepřové maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na hranolky. Cibuli si oloupeme a nakrájíme, v kastrolu rozpálíme olej (nebo sádlo) a nakrájené maso na něm po všech stranách rychle…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kovářské kotlety

Kovářské kotlety

Potřebné ingredience

4 vepřové kotlety 100 g tvrdého sýra cibule olej 1/8 l šlehačky sůl pepř

Postup přípravy

Plech vymažeme olejem a poklademe kolečky cibule. Na ni položíme naklepané, osolené a opepřené kotlety a posypeme sýrem. Vložíme do trouby. Až se sýr rozteče zalejeme šlehačkou a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Námořnické kotlety

Námořnické kotlety

Potřebné ingredience

600 g vepřových kotlet bez kostí 2 cibule 8 stroužků česneku 3 steril. okurky 1 menší plechovka sterilovaných žampionů 50 ml olivového oleje 5 lžic rajského protlaku 1 šlehačka - lze nahradit kysanou smetanou jíška Knorr worchesterová omáčka pepř

Postup přípravy

600 g vepřových kotlet bez kostí
2 cibule
8 stroužků česneku
3 steril. okurky
1 menší plechovka sterilovaných žampionů
50 ml olivového oleje
5 lžic…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Ohnivá pánev čerta Šmajstrla

Ohnivá pánev čerta Šmajstrla

Potřebné ingredience

200 g vepřového plecka /kotlet bez kostí/ 400 g kuřecích řízků 200 g klobásky 1 červená paprika 1 zelená paprika 1 plechovka červených fazolí v chilli omáčce 4 střední cibule 6 stroužků česneku 200 g žampionů nebo plechovka sterilovaných 50 ml olivového oleje 2 chilli papričky /koření/ 1 pórek 100 ml piva 1 kelímek strouhaného křenu sůl mletý pepř

Postup přípravy

Maso pokrájíme na nudličky, klobásku na tenká kolečka, žampiony oloupeme a pokrájíme na kousky, papriky zbavíme jadřinců, nakrájíme na proužky, česnek a cibuli nakrájíme na malé…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Segedýnský guláš - moc dobrý

Segedýnský guláš - moc dobrý

Potřebné ingredience

400 g vepř. plecka + bůčku, 300 g kys. zelí i se šťávou-neproplachovat!!!, 150 g slaniny, 2 lžíce sádla, 2 větší cibule, 2 lžíce hladké mouky, 2 ks zakys. smetany, 4 bobkové listy, sladkou papriku, 4 kul.nové koření, pepř, sůl, zeleninový vývar.

Postup přípravy

Na kostky nakrájené maso, kys. zelí, nakrájenou slaninu, nadrobno nakrájenou cibuli, sádlo, sůl, pepř nové koření a sladkou papriku zamícháme v pekáči, nahoru položíme bobkové…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Prázdninové vepřové s cuketou a zeleninou

Prázdninové vepřové s cuketou a zeleninou

Potřebné ingredience

1 malá cuketa,3rajčata,500kg vepřového plecka/kýty/,může se použít i kuřecí maso, 3stroužky česneku,tymián,bazalka,cibule,2 paprikové lusky,sůl,pepř,2 PL ostrého kečupu

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky,osolíme a promícháme s prolisovaným česnekem.Přidáme tymián,sušenou bazalku pokapeme olejem a dáme do lednice marinovat,asi hodinu.
Poté směs…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
KOTLETY V TLAKÁČI (rychlý a veeeeeeeeelmi dobrý oběd)

KOTLETY V TLAKÁČI (rychlý a veeeeeeeeelmi dobrý oběd)

Potřebné ingredience

4 kotlety (nebo i kuřecí řízky),4 velké brambory,pórek nebo cibule,grilovací koření,sůl,máslo(sádlo,nebo olej na vymazání alobalu),na vylepšenou můžete přidat i šunku,ale nemusí být.A ještě budete potřebovat alobal,a asi 1dcl vody.

Postup přípravy

Vykoštěné kotlety naklepejte,syrové brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky či plátky ( já použila nové brambory,které jsem pořádně umyla a nakrájela na plátky i se slupkou)…

Zobrazit více...

Kategorie