Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Guláš bez míchání! Opravdu skvělý!

Guláš bez míchání! Opravdu skvělý!

Potřebné ingredience

1kg vepřového masa, 3 cibule, 5 stroužků česneku, 2 lžičky gulášového koření( může být i kari), 3 lžičky sladké mleté papriky, 3 polévkové lžíce solamylu, sůl, pepř, 2 masoxy, feferonka, 1 litr vody.

Postup přípravy

Maso a cibuli nakrájíme, smícháme i ostatní suroviny, pořádně promícháme (masoxy rozpustíme v hrnku a dolijeme k surovinám i s vodou. Vše dáme do pekáče, je lepší do simaxové…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
ZAPEČENÁ DOBROTA ZE 4 DRUHŮ MASA....

ZAPEČENÁ DOBROTA ZE 4 DRUHŮ MASA....

Potřebné ingredience

1/2kg hovězího,1/2kg plecka nebo bůčku,20dkg anglické slaniny,3 klobásy(bez papriky),1 kysané zelí,1malý kelímek plnotučné hořčice,1malý kelímek krémžské hořčice,3 cibule,1 smetana,sůl,pepř

Postup přípravy

Maso,klobásy a anglickou nakrájet na kostky,smíchat s hořčicemi,sůl,pepř a nechat uležet přes noc v lednici.Druhý den přidáme oprané zelí a dáme péct (nepodléváme,ani nepřidáváme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Marinované steaky zapečené s bramborem

Marinované steaky zapečené s bramborem

Potřebné ingredience

4 plátky vepřového2 lžíce sádla2 lžíce citrónové šťávy2 lžíce sojové omáčky2 stroužky česneku1 lžička cukru1/2 balení kořění na steaky (např. 7 pepřů)6 větších brambor a sůl na brambory

Postup přípravy

Ingradiece smícháme a naložíme do něj maso na noc. Pak okrájíme brambory a nakrájíme je na plátky.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Nudličky na kari

Nudličky na kari

Potřebné ingredience

nudličky z vepř. masa (nejlépe plec, možno i kýta), smetana na vaření (12%), niva, žampiony v konzervě, tuk na smažení

Postup přípravy

Maso orestujeme na rozpáleném tuku, trochu osolíme, podlijeme trochou vody a dusíme do měkka. Zalijeme smetanou a až se začne vařit, nasypeme do ní strouhanou nebo rozdrobenou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Medvědí tlapky  - pro milovníky omáček z Nivy :-)))

Medvědí tlapky - pro milovníky omáček z Nivy :-)))

Potřebné ingredience

Na počet stolovníků stejný počet vepřových motýlků ( spojené dvojkotlety bez kosti ), 2 - 3 kusy Nivy, žampiony ( nejlépe krájené ), smetana na vaření ( asi 300ml - dle chuti ), cibule, olej, sojovka, 1 lž. hrubé mouky, sůl a koření ( dle chuti - grilovací, mletý kmín, mletý pepř, pálivá a sladká paprika, .... ), hranolky.

Postup přípravy

Maso si naložíme den předem. Naklepeme, zasypeme připravenou směsí koření, zakápneme sojovkou, vložíme kousek Nivy, přeložíme a spojíme párátky. Vložíme do nějaké misky. Do zbytku…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřový guláš-PERKELT

Vepřový guláš-PERKELT

Potřebné ingredience

Vepřová plec nebo kýta, cibule, česnek, 2-3 čerstvé papriky a 2 lžíce rajčatového protlaku nebo sklenka sterilovaného leča, olej nebo sádlo, mletá paprika, majoránka, drcený kmín, pepř, sůl, polohrubá mouka na zahuštění a trochu sladké smetany(nemusí být).

Postup přípravy

Cibuli orestujeme na oleji nebo sádle,přidáme na kostičky pokrájené maso,opět orestujeme,
osolíme,opepříme,přidáme trochu drceného kmínu a vmícháme 2-3 lžičky mleté papriky.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
vepřové měšce plněné zelím

vepřové měšce plněné zelím

Potřebné ingredience

vepřové maso asi 6 větších plátků,
1 kysané zelí,
20-30 dkg anglické slaniny,
sůl,
pepř,
kmín,
masový vývar,
1 šlehačka
olej

Postup přípravy

Nakrájíme si anglickou slaninu a opečeme na pánvi až je dozlatova opečená, přidáme nakrájené kysané zelí,které osolíme ,okmínujeme a přidáme podle chuti cukr,jak kdo má rád. Zelí…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Cibulové řízečky naruby

Cibulové řízečky naruby

Potřebné ingredience

Vepřová kýta - dle strávníků - 0,5 kg cibule - strouhanka - 2 vejce - 2 smetany ke šlehání - sterilizovaná kapie, sůl, pepř, olej

Postup přípravy

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme napřed ve strouhance - strouhanku do maso prostě vboucháme, pak obalíme v rozšlehaných vejcích a hned šupneme do rozpáleného oleje a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Párky se sýrem a slaninou

Párky se sýrem a slaninou

Potřebné ingredience

8 párků po 50g (tenké), 150g ementálu, 16 plátků anglické slaniny, 16 párátek

Postup přípravy

Párky podélně nařízneme tak, aby vznikly hluboké zářezy. Sýr nakrájíme na proužky a zářezy naplníme. Párek omotáme slaninou a přichytneme konce párátky. Grilujeme nebo pečeme v…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Hlávkové zelí s masem

Hlávkové zelí s masem

Potřebné ingredience

Pro 2 osoby: 100g libového vepřového, asi 1/2 menší hlávky zelí, 1 porek, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžička mletého kmínu, 1 lžička vegety, asi 1 lžička soli, asi 2 lžíce octa, přibližně 6 lžic oleje na smažení.
Na obalení masa: 1 bílek, 1 lžička solamylu, voda na rozředění.

Postup přípravy

Zelí bez koštálu a silných žeber nakrájejte na jemné nudličky a osmažte je na pánvi asi na 4 lžících oleje. Hned zpočátku je trochu osolte, aby pustilo vodu a rychleji změklo.…

Zobrazit více...

Kategorie