Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Námořnické kotlety

Námořnické kotlety

Potřebné ingredience

600 g vepřových kotlet bez kostí 2 cibule 8 stroužků česneku 3 steril. okurky 1 menší plechovka sterilovaných žampionů 50 ml olivového oleje 5 lžic rajského protlaku 1 šlehačka - lze nahradit kysanou smetanou jíška Knorr worchesterová omáčka pepř

Postup přípravy

600 g vepřových kotlet bez kostí
2 cibule
8 stroužků česneku
3 steril. okurky
1 menší plechovka sterilovaných žampionů
50 ml olivového oleje
5 lžic…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Ohnivá pánev čerta Šmajstrla

Ohnivá pánev čerta Šmajstrla

Potřebné ingredience

200 g vepřového plecka /kotlet bez kostí/ 400 g kuřecích řízků 200 g klobásky 1 červená paprika 1 zelená paprika 1 plechovka červených fazolí v chilli omáčce 4 střední cibule 6 stroužků česneku 200 g žampionů nebo plechovka sterilovaných 50 ml olivového oleje 2 chilli papričky /koření/ 1 pórek 100 ml piva 1 kelímek strouhaného křenu sůl mletý pepř

Postup přípravy

Maso pokrájíme na nudličky, klobásku na tenká kolečka, žampiony oloupeme a pokrájíme na kousky, papriky zbavíme jadřinců, nakrájíme na proužky, česnek a cibuli nakrájíme na malé…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Segedýnský guláš - moc dobrý

Segedýnský guláš - moc dobrý

Potřebné ingredience

400 g vepř. plecka + bůčku, 300 g kys. zelí i se šťávou-neproplachovat!!!, 150 g slaniny, 2 lžíce sádla, 2 větší cibule, 2 lžíce hladké mouky, 2 ks zakys. smetany, 4 bobkové listy, sladkou papriku, 4 kul.nové koření, pepř, sůl, zeleninový vývar.

Postup přípravy

Na kostky nakrájené maso, kys. zelí, nakrájenou slaninu, nadrobno nakrájenou cibuli, sádlo, sůl, pepř nové koření a sladkou papriku zamícháme v pekáči, nahoru položíme bobkové…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Prázdninové vepřové s cuketou a zeleninou

Prázdninové vepřové s cuketou a zeleninou

Potřebné ingredience

1 malá cuketa,3rajčata,500kg vepřového plecka/kýty/,může se použít i kuřecí maso, 3stroužky česneku,tymián,bazalka,cibule,2 paprikové lusky,sůl,pepř,2 PL ostrého kečupu

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky,osolíme a promícháme s prolisovaným česnekem.Přidáme tymián,sušenou bazalku pokapeme olejem a dáme do lednice marinovat,asi hodinu.
Poté směs…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
KOTLETY V TLAKÁČI (rychlý a veeeeeeeeelmi dobrý oběd)

KOTLETY V TLAKÁČI (rychlý a veeeeeeeeelmi dobrý oběd)

Potřebné ingredience

4 kotlety (nebo i kuřecí řízky),4 velké brambory,pórek nebo cibule,grilovací koření,sůl,máslo(sádlo,nebo olej na vymazání alobalu),na vylepšenou můžete přidat i šunku,ale nemusí být.A ještě budete potřebovat alobal,a asi 1dcl vody.

Postup přípravy

Vykoštěné kotlety naklepejte,syrové brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky či plátky ( já použila nové brambory,které jsem pořádně umyla a nakrájela na plátky i se slupkou)…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Debrecínské vepřové kotlety

Debrecínské vepřové kotlety

Potřebné ingredience

4 vepřové kotlety, sůl, mletý pepř, 1 pol.lžíce sádla, 1 menší cibule, 1 stroužek česneku,1/2 káv. lžičky sladké papriky, 1 pol. lžíce rajského protlaku, 2 nožky debrecínských párků, 2 kys. okurky, trochu hl. mouky na obalení kotlet

Postup přípravy

Kotlety na okraji nařízneme (aby se nekroutily), vyklepeme, osolíme a opepříme. Obalíme po obou stranách v hladké mouce a prudce na tuku z obou stran opečeme. Po opečení vyjmeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pradědovo tajemství

Pradědovo tajemství

Potřebné ingredience

4 vepřové kotletky bez kostí
1 balení zeleninového leča
1 cibule
8 stroužků česneku
5 lžic oleje
5 lžic rajského protlaku nebo kečupu
1 dcl piva
20 dkg strouhané Nivy / jiný sýr dle chuti /
sůl
pepř
oregáno
feferonky
8 topinek

Postup přípravy

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme opepřené a osolené kotletky a orestujeme z obou stran. Přendáme na talíř a do výpeku přidáme rajský protlak, zeleninové lečo, drcený česnek a pivo…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
kotlety s pečenými fazolemi

kotlety s pečenými fazolemi

Potřebné ingredience

plátky kotlety (podle počtu osob), plechovka bílých fazolí v tomatě, 3-4 stroužky česneku, 1 cibule, worchester, soj.omáčka, máslo, kečup, olej, sůl, pepř.

Postup přípravy

Pokapeme zapékací mísu olejem a poklademe naklepané a osolené opepřené kotlety. Na ně rozetřeme fazole v tomatě (celou plechovku), přidáme trochu kečupu. Pokapeme worchestrem a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zavařování masa

Zavařování masa

Potřebné ingredience

Pečené maso - vepřové,kuřecí,krůtí,....jakákov omáčka - guláš,závitky,játra,.....směs na špagety,vařené jakékoliv maso,uzené

Postup přípravy

Upečené maso i se šťávou ,dáme do sklenic,zavíčkujeme,víčka se šroubovacím uzávěrem,nebo víčka na zatlačení,měli by mít zespoda červenou gumu.Víčka před tím odmastit.Dáme do…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Žau či Žau

Žau či Žau

Potřebné ingredience

1/2 kg vepřového masa, 2 lžíce oleje, 1 lžíce solamylu a magi, 1 žloutek, 1 lžička kari, soli, cukru a paprikybuď sladké nebo pálivé, jak kdo rád

Postup přípravy

Vše dobře smícháme do směsi a přidáme maso. Takto naložené necháme v chladu uležet nejméně 2 hodiny. Poté na troše oleje do měkka osmažíme.
Podáváme s bramborovou kaší,…

Zobrazit více...

Kategorie