Námořnické kotlety
Potřebné ingredience
600 g vepřových kotlet bez kostí 2 cibule 8 stroužků česneku 3 steril. okurky 1 menší plechovka sterilovaných žampionů 50 ml olivového oleje 5 lžic rajského protlaku 1 šlehačka - lze nahradit kysanou smetanou jíška Knorr worchesterová omáčka pepř
Postup přípravy
600 g vepřových kotlet bez kostí
2 cibule
8 stroužků česneku
3 steril. okurky
1 menší plechovka sterilovaných žampionů
50 ml olivového oleje
5 lžic…
Ohnivá pánev čerta Šmajstrla
Potřebné ingredience
200 g vepřového plecka /kotlet bez kostí/ 400 g kuřecích řízků 200 g klobásky 1 červená paprika 1 zelená paprika 1 plechovka červených fazolí v chilli omáčce 4 střední cibule 6 stroužků česneku 200 g žampionů nebo plechovka sterilovaných 50 ml olivového oleje 2 chilli papričky /koření/ 1 pórek 100 ml piva 1 kelímek strouhaného křenu sůl mletý pepř
Postup přípravy
Maso pokrájíme na nudličky, klobásku na tenká kolečka, žampiony oloupeme a pokrájíme na kousky, papriky zbavíme jadřinců, nakrájíme na proužky, česnek a cibuli nakrájíme na malé…
Segedýnský guláš - moc dobrý
Potřebné ingredience
400 g vepř. plecka + bůčku, 300 g kys. zelí i se šťávou-neproplachovat!!!, 150 g slaniny, 2 lžíce sádla, 2 větší cibule, 2 lžíce hladké mouky, 2 ks zakys. smetany, 4 bobkové listy, sladkou papriku, 4 kul.nové koření, pepř, sůl, zeleninový vývar.
Postup přípravy
Na kostky nakrájené maso, kys. zelí, nakrájenou slaninu, nadrobno nakrájenou cibuli, sádlo, sůl, pepř nové koření a sladkou papriku zamícháme v pekáči, nahoru položíme bobkové…
Prázdninové vepřové s cuketou a zeleninou
Potřebné ingredience
1 malá cuketa,3rajčata,500kg vepřového plecka/kýty/,může se použít i kuřecí maso, 3stroužky česneku,tymián,bazalka,cibule,2 paprikové lusky,sůl,pepř,2 PL ostrého kečupu
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kostky,osolíme a promícháme s prolisovaným česnekem.Přidáme tymián,sušenou bazalku pokapeme olejem a dáme do lednice marinovat,asi hodinu.
Poté směs…
KOTLETY V TLAKÁČI (rychlý a veeeeeeeeelmi dobrý oběd)
Potřebné ingredience
4 kotlety (nebo i kuřecí řízky),4 velké brambory,pórek nebo cibule,grilovací koření,sůl,máslo(sádlo,nebo olej na vymazání alobalu),na vylepšenou můžete přidat i šunku,ale nemusí být.A ještě budete potřebovat alobal,a asi 1dcl vody.
Postup přípravy
Vykoštěné kotlety naklepejte,syrové brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky či plátky ( já použila nové brambory,které jsem pořádně umyla a nakrájela na plátky i se slupkou)…
Debrecínské vepřové kotlety
Potřebné ingredience
4 vepřové kotlety, sůl, mletý pepř, 1 pol.lžíce sádla, 1 menší cibule, 1 stroužek česneku,1/2 káv. lžičky sladké papriky, 1 pol. lžíce rajského protlaku, 2 nožky debrecínských párků, 2 kys. okurky, trochu hl. mouky na obalení kotlet
Postup přípravy
Kotlety na okraji nařízneme (aby se nekroutily), vyklepeme, osolíme a opepříme. Obalíme po obou stranách v hladké mouce a prudce na tuku z obou stran opečeme. Po opečení vyjmeme…
Pradědovo tajemství
Potřebné ingredience
4 vepřové kotletky bez kostí
1 balení zeleninového leča
1 cibule
8 stroužků česneku
5 lžic oleje
5 lžic rajského protlaku nebo kečupu
1 dcl piva
20 dkg strouhané Nivy / jiný sýr dle chuti /
sůl
pepř
oregáno
feferonky
8 topinek
Postup přípravy
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme opepřené a osolené kotletky a orestujeme z obou stran. Přendáme na talíř a do výpeku přidáme rajský protlak, zeleninové lečo, drcený česnek a pivo…
kotlety s pečenými fazolemi
Potřebné ingredience
plátky kotlety (podle počtu osob), plechovka bílých fazolí v tomatě, 3-4 stroužky česneku, 1 cibule, worchester, soj.omáčka, máslo, kečup, olej, sůl, pepř.
Postup přípravy
Pokapeme zapékací mísu olejem a poklademe naklepané a osolené opepřené kotlety. Na ně rozetřeme fazole v tomatě (celou plechovku), přidáme trochu kečupu. Pokapeme worchestrem a…
Zavařování masa
Potřebné ingredience
Pečené maso - vepřové,kuřecí,krůtí,....jakákov omáčka - guláš,závitky,játra,.....směs na špagety,vařené jakékoliv maso,uzené
Postup přípravy
Upečené maso i se šťávou ,dáme do sklenic,zavíčkujeme,víčka se šroubovacím uzávěrem,nebo víčka na zatlačení,měli by mít zespoda červenou gumu.Víčka před tím odmastit.Dáme do…
Žau či Žau
Potřebné ingredience
1/2 kg vepřového masa, 2 lžíce oleje, 1 lžíce solamylu a magi, 1 žloutek, 1 lžička kari, soli, cukru a paprikybuď sladké nebo pálivé, jak kdo rád
Postup přípravy
Vše dobře smícháme do směsi a přidáme maso. Takto naložené necháme v chladu uležet nejméně 2 hodiny. Poté na troše oleje do měkka osmažíme.
Podáváme s bramborovou kaší,…