Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
DUŠENÉ VEPŘOVÉ ŘÍZKY

DUŠENÉ VEPŘOVÉ ŘÍZKY

Potřebné ingredience

4 vepřové řízky,1vejce,strouhanka,2 čajové lžičky vegety,2 čajové lžičky mleté papriky,sůl,pepř,1 cibule,4 stroužky česneku,tuk na smažení.

Postup přípravy

Řízky naklepeme a okraje nařežeme,obalíme ve strouhance a potom v rozšlehaném vejci,osmažíme po obouch stranách a přendáme do hrnce.Ve výpeku spěníme cibulku,prolisovaný česnek a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Játra podle babičky

Játra podle babičky

Potřebné ingredience

4 plátky vepřových jater,20 dkg šunkového salámu,40dkg anglické slaniny,2 cibule,olej,hladká mouka,1 kostka masoxu,zakysaná smetana,pepř,sůl.

Postup přípravy

Játra naseknem nožem,opepříme a položíme na ně slaninu a salám,tak aby byla zakrytá.Plátek pak přehneme na půl a spíchneme párátkem.Ze všech stran obalíme v hladké mouce.Část…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÉ ZÁVITKY S MLETÝM MASEM.....OPRAVDU VÝBORNÉ

VEPŘOVÉ ZÁVITKY S MLETÝM MASEM.....OPRAVDU VÝBORNÉ

Potřebné ingredience

vepřové řízky - plátky, může být i krkovička, mleté maso, majoránka, sůl, česnek, vejce, strouhanka, plnotučná hořčice, plátky šunky nebo angl. slaniny...množství dělám vždy odhadem

Postup přípravy

1) připravíme si směs na náplň - mleté maso, sůl, koření, česnek, 1vejce, strouhanka, může být i trošku namočená houska nebo strouhanka...vše smícháme dohromady, jako směs na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
PLNĚNÉ VEPŘOVÉ PLÁTKY

PLNĚNÉ VEPŘOVÉ PLÁTKY

Potřebné ingredience

vepřové kotlety-vykoštěné,šunka,hermelín,vajíčko,pažitka,cibule,sůl,gril.koření,masox

Postup přípravy

Silnější plátky masa nakrojit na kapsu,osolit a naklepat.Připravíme si nápln´-plátek šunky,plátek hermelínu,vaječinu s cibulkou a nasekanou pažitku-stočíme a vložíme do masové…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Do tomboly

Do tomboly

Potřebné ingredience

Pořádnej vepřík od řezníka Krkovičky,zelenina,celofán,mašle,přáníčko s prasátkem.

Postup přípravy

Vyuzený pašík nazdobit a zabalit a pak vyhrát.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
žraločí vepřové ploutve

žraločí vepřové ploutve

Potřebné ingredience

4 vepřové kotlety , 1 dl oleje , 1 lžička soli , špetka kari koření , 1-2 lžičky sojovky , půl lžičky mletého pepře , půl lžičky cukru , 1 vejce , 4 stroužky česneku , 1 lžíce solamylu , trochu vody nebo vývaru .

Postup přípravy

Kotlety vykostíme a naklepeme .Mírně je osolíme . Z oleje , zbytku soli , kari , sojovky , pepře , cukru , vejce , solamylu , prolisovaného česneku a vodou uděláme zálivku kterou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Žebrácký řízek v bramboráku

Žebrácký řízek v bramboráku

Potřebné ingredience

4 vepřové kotlety nebo řízky , 400 g brambor , podle chuti stroužky česneku , sůl , špetička kmínu , špetka majoránky , 1 vejce , 2 zarovnané lžíce hladké mouky , drcený pepř , olej na opékání .

Postup přípravy

Řízky naklepeme , osolíme , opepříme . Připravíme si bramborákové těsto(všechny víše uvedené přísady a na struhadle nastrouhané brambory).Olej na pánvi rozehřejeme , rozetřeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové maso po švýcarsku

Vepřové maso po švýcarsku

Potřebné ingredience

50dkg vepř. masa bez kosti(kýta,plec apod.),2cibule,sůl,pepř,paprika,grilovací koření,250ml šlehačky , 10dkg sýra na strouhání.,olej

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostičky ,opečeme na oleji ,okořeníme,přidáme cibuli nakrájenou na kostičky,promícháme,podlejeme trochou vody.Zaklopíme a dáme na 30 minut péci.Po té odklopíme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Swei-su-zou

Swei-su-zou

Potřebné ingredience

60 dkg vepřového masa , 2 žloutky , 1 lžíce solamylu , 2 lžíce oleje , 2 lžíce worčestru , 1 lžíce magi , lžička pepře , lžička papriky , lžička kari , .

Postup přípravy

Všechny suroviny smícháme a přidáme i maso.Necháme stát v lednici 24 hodin.Poté smažíme zprudka na oleji a hotové podáváme s rýží nebo s chlebem.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Omaminy řízky

Omaminy řízky

Potřebné ingredience

Nálev: 1PL másla, 1PL sádla, 1PL oleje, 2-3PL kečupu (může být samozřejmě i víc), 1lžička vegety, 1lžička hořčice, asi 1-2dcl vody, a samozřejmě maso, asi půl kila karé alebo pěkné pliecko, (ale muze byt aj kureci) strouhanku,vajíčka.....PL=polévková lžíce

Postup přípravy

Priprava je jednoducha a vysledok perfektny, moja omama nam ich robievala....omama sme volali našu po vašom babičku, strarkú, starú mamu...... neviem prečo, len viem, že je to z…

Zobrazit více...

Kategorie