Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Plněný zavinutý bůček...

Plněný zavinutý bůček...

Potřebné ingredience

Vepřoví bůček, česnek, sůl,pepř cibule, 3 vajíčka, mr.zelenina, voda a hladká mouka.

Postup přípravy

Vepřový bůček opláchneme,vykostíme, naklepeme a potřeme česnekem se solí.
Do kastrůlku dáme cibulku a pěkně ji spěníme.Potom přidáme mr.zeleninu a necháme ji chvíly podusit,na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové maso s hermelínem

Vepřové maso s hermelínem

Potřebné ingredience

Ingredience: Plátky vepřové kotlety, koření ( sůl, pepř, nebo podle své chuti ), šunka, hermelín, broskev, plátkový sýr, slanina, olej ( lepší je olivový ) ( je to dobré i s kuřecím masem )

Postup přípravy

Maso den předem naložíme do koření a oleje, aby bylo křehčí. Maso opečeme na pánvi, dáme do pekáče ( nebo skleněné zapékací mísy ), položíme na něj plátek šunky, půlku hermelínu (…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Naložená pečená žebírka

Naložená pečená žebírka

Potřebné ingredience

vepřová žebírka na krájíme podél kosti a potřeme marinádou.Necháme 24 hodin v chladu odležet.Čím déle tím lépe. Marináda:Do pasty z rajčat a paprik,přidáme stroužky česneku,ml.sladkou papriku,sojovou omáčku,pepř,drcený kmín,sůl a koření Country.

Postup přípravy

Druhý den maso podlejeme a upečeme přikryté druhým pekáčkem do zlatova.
Příloha brambory a zeleninový salát.
Žebírka jsou moc dobrá i na grilu.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové kotlety pečené s jablky

Vepřové kotlety pečené s jablky

Potřebné ingredience

Asi 4 vepřové kotlety,4 jablka,lžíce medu,lžička cukru,kousek másla,brusinkový kompot(není nutný),mletý zázvor,pepř,sůl

Postup přípravy

Kotlety lehce naklepeme,osolíme,opepříme,lehce! posypeme zázvorem a po obou stranách prudce opečeme na oleji.Přendáme do pekáčku,poklademe půlkami oloupaných jablek,pocukrujeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Plněné papriky

Plněné papriky

Potřebné ingredience

Papriky, klobásky (šunka, salám), tavený sýr. Jako příloha opékané bramory

Postup přípravy

Papriky seřízneme, vybereme zrníčka, naplníme taveným sýrem umíchaným s nakrájenou klobáskou (nebo dáme taveňák do plátku šunky, nebo zabalíme do salámu) Přiložíme seříznuté…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÉ NUDLIČKY SE ŽAMPIONY A SMETANOU...

VEPŘOVÉ NUDLIČKY SE ŽAMPIONY A SMETANOU...

Potřebné ingredience

vepř.maso.. čerstvé žampiony.. smetana ke šlehání... cibule,olej,koření...

Postup přípravy

pokrájenou cibuli osmahneme na oleji,přidáme vepř.maso nakrájené na nudličky,osolíme opepříme,přidáme další libovolné koření...
podusíme do vysmahnutí šťávy,přidáme očištěné…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pikantní vepřové kostky pečené a předem naložené

Pikantní vepřové kostky pečené a předem naložené

Potřebné ingredience

středně prorostlá vepřová krkovice kečup dijonská hořčice sojová omáčka olej sůl, hrubě mletý pepř cibule světlé pivo

Postup přípravy

Krkovičku nakrájíme na kostky cca 3x3 cm, dáme do misky, zakapeme olejem, sojovkou, přidáme kečup a hořčici, opepříme a nejlépe rukama promneme, aby všechny kostky byly obalené.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová kýta v sýrovém oblečku

Vepřová kýta v sýrovém oblečku

Potřebné ingredience

Ingredience: 1 kg veprove kyty, Hermelin, platkovy syr, Romadur, 4 velke zampiony, 1 sladka smetana, 2 cibule, cesnek, cervena paprika, olej, sul, mouka

Postup přípravy

Postup: Kytu nakrajime na platky, naklepeme, posolime, posypeme cervenou paprikou, obalime v mouce a osmazime na rozpalenem oleji. Potom platky naskladame na pekacek a pokryjeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pivovarský tokáň

Pivovarský tokáň

Potřebné ingredience

600 g vepřového masa (kýta, ramínko) 2 cibule 5 stroužků česneku (1 červená feferonka) sůl 4 lžíce oleje (sádla) 3 lžíce hladké mouky 1 gulášová kostka 1 lžička sladké mleté papriky 2 dl světlého piva 1 zelená paprika (silnostěnná) 4 lžíce strouhaného sýra

Postup přípravy

Vepřové maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na hranolky. Cibuli si oloupeme a nakrájíme, v kastrolu rozpálíme olej (nebo sádlo) a nakrájené maso na něm po všech stranách rychle…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kovářské kotlety

Kovářské kotlety

Potřebné ingredience

4 vepřové kotlety 100 g tvrdého sýra cibule olej 1/8 l šlehačky sůl pepř

Postup přípravy

Plech vymažeme olejem a poklademe kolečky cibule. Na ni položíme naklepané, osolené a opepřené kotlety a posypeme sýrem. Vložíme do trouby. Až se sýr rozteče zalejeme šlehačkou a…

Zobrazit více...

Kategorie