Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Segedýnský guláš

Segedýnský guláš

Potřebné ingredience

500g vepřového masa z plece, 3 lžíce sádla, 1-2 cibule, 400g kysaného zelí, 1 lžíce mleté papriky, 1/2 lžičky kmínu, sůl, 1/2 lžičky pepře, 2 stroužky česneku, 1 lžíce hladké mouky, šálek vývaru, kelímek zakysané smetany

Postup přípravy

maso nakrájíme na kostky. Sádlo rozehřejeme, přidáme na jemno nakrájenou cibulku a lehce ji osmahneme a pak vložíme nakrájené maso na kostky. Přisypeme papriku (kdo má rád…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Bakonské kotlety-dekuji strankám www volny.cz

Bakonské kotlety-dekuji strankám www volny.cz

Potřebné ingredience

750g vepřových kotlet, sůl, pepř, 50g oleje, 40g slaniny,80g cibule, mletou papriku, 5 dl vývaru, 250g smetany, 50g hladké mouky, 25g slaniny, 25g másla, 150g žampionu.

Postup přípravy

3 lžíce sádla, 2 velké cibule, 30g slaniny, 2 papriky, 4 kotlety, sůl, pepř, 1 lžíce sladké papriky, 2 dl kysané smetany, mouka, špetka pálivé papriky, 3 žampióny.

Kotlety…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové na žampionech

Vepřové na žampionech

Potřebné ingredience

1 větší cibule, 500g žampionů, 400g vepřového masa (já použila kýtu), 250ml smetany ke šlehání, 1/2 litru vody, 1 masox, 1-2 lžíce jíšky, bobkový list,nové koření, celý pepř, olej na smažení

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na oleji, přidáme na kostičky pokrájené maso. Orestujeme, osolíme, opepříme, zmírníme oheň a dusíme pod pokličkou zhruba 15min.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Rychlá večeře

Rychlá večeře

Potřebné ingredience

jelítko nebo jitrnice, olej, cibule česnek, krajíčky chleba, křen

Postup přípravy

Z jelítka nebo jitrničky stáhneme střívka. Na oleji zpěníme pokrájenou cibulku a přidáme buď jitrnici, nebo jelítko. Prohřejeme a dobře promícháme s cibulkou. Vedle si připravíme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
GULÁŠ BEZ MÍCHÁNÍ

GULÁŠ BEZ MÍCHÁNÍ

Potřebné ingredience

1 kg vepř. masa - nejlepší je z plecka, 3 větší cibule, 5 stroužků česneku, 2 čaj. lžičky guláš koření (může být i kari), 3 čaj. lžičky sladké ml. papriky, 3 polévkové lžíce solamylu, sůl, pepř, 2 masoxy , feferonka, 0,75-1 l vody.

Postup přípravy

maso a cibuli nakrájet, smíchat ostatní suroviny, pořádně promíchat (masoxy rozpustím v malém hrníčku a pak doliju do 1 l vodu), dát vše do pekáče, je lepší do simaxové misky,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Maďarské řízky - neboli další varianta zapečených řízků naruby

Maďarské řízky - neboli další varianta zapečených…

Potřebné ingredience

- vepřové maso na řízky (používám pěkné plecko nebo kýtu) - olej na smažení - strouhanku + vejce na obalení - rajčata - papriky - koření Podravka

Postup přípravy

Maso naklepeme a osolíme, položíme do misky se strouhankou a jakoby se snažíme vtlačit strouhanku do vlhkého povrchu masa. Rozpálíme si olej, maso vymáchneme ve vajíčku …

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové v kapustě-vynikající!

Vepřové v kapustě-vynikající!

Potřebné ingredience

Cca pro 4 osoby: 0,5-0,7 kg vepřového (krkovička, plecko, kýta...dle vaší chuti) 1 větší cibuli hlávku kapusty sůl, pepř, stroužek česneku (jen máte-li česnek rádi, nemusí být), rozemletý kmín, kostka masoxu (jen pokud nevaříte i pro děti, v opačném případě vynechat!)

Postup přípravy

Vše nakrájíme na kostky, na oleji osmahneme cibulku jen lehce dozlatova, pak přidáme maso a osmahneme, přídáme rozemletý kmín tak mezi prsty, pepř, sůl a pak kapustu (dávám jí tam…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapékané kotlety na šlehačce

Zapékané kotlety na šlehačce

Potřebné ingredience

kotlety, brambory, cibule, sůl, pepř, pikantní koření na maso, 1/2 l smetany na šlehání, 2 vejce, lžíce hořčice, slanina , pórek (na ozdobu)

Postup přípravy

Maso naklepeme, osolíme, opepříme. Brambory a cibuli pokrájíme na plátky. Na dno zapékací mísy klademe cibuli, poté okořeněné kotlety, potřeme je hořčicí a přidáme slaninové…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové kostky  s ananasem

Vepřové kostky s ananasem

Potřebné ingredience

vepřové maso- plecko, olej, cibule, paprika červená a žlutá, plechovka ananasu, 1 lžíce sojové a jedna lžíce worchestrové omáčky, lžíce medu, trochu vody škrobová moučka a trochu kečupu.

Postup přípravy

MAso nakrájíme na 3 cm velké kostky a osmahneme na oleji. Osmahnuté kostky vložíme do zapékací mísy a na téže pánvi osmahneme cibulku na kostky společně s paprikami na kostky-…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Řízky naruby

Řízky naruby

Potřebné ingredience

maso na řízky hladká mouka, strouhanka, vejce, sůl lečo ve sklenici cibule

Postup přípravy

Maso na řízky osolíme, naklepeme a obalujeme ve strouhance, mouce a rozšlehaném vajíčku, osmažíme z obou stran a poklademe do pekáčku. Přelijeme lečem, můžem posypat kolečky…

Zobrazit více...

Kategorie