Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Dušená plec s hlávkovým zelím-DĚKUJI (Andrea Motlíková)

Dušená plec s hlávkovým zelím-DĚKUJI (Andrea Motlíková)

Potřebné ingredience

Suroviny: 750 dkg vepřové plece 1/2 hlávky bílého zelí 2 červené papriky 1/4 celeru hrst namočených sušených hub 5 čerstvých žampionů 2 cibule 1PL sójové omáčky mletá sladká paprika kmín pepř vývar sůl olej

Postup přípravy

Postup
Na oleji si osmažíme cibuli, přidáme pokrájené maso, okořeníme, osolíme a necháme pustit šťávu. Poté přidáme namočené sušené houby, trochu podlijeme vývarem nebo vodou a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Dušená vepřová roláda s paprikovou omáčkou

Dušená vepřová roláda s paprikovou omáčkou

Potřebné ingredience

Suroviny: 800 g vepřové kýty, 1 balíček šunkové pěny, 100-150 g tvrdého sýru, 50-100 g anglické slaniny vcelku, 2 cibule, pórek na celou šířku roládového plátu, 1 lahůdkovou cibulku, 1 masox-nemusí být, zázvor, petrželka, hladká mouka na zahuštění, 1 papriku, sádlo na opečení rolády, sůl.

Postup přípravy

Postup
Kýtu si seřízneme na roládu, naklepeme, osolíme, posypeme zázvorem a celý plát natřeme šunkovou pěnou a tu ještě posypeme nakrájenou petrželkou a polovinou nastrouhaného…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová plec na houbách a na smetaně-děkuji Gábince

Vepřová plec na houbách a na smetaně-děkuji Gábince

Potřebné ingredience

Suroviny: 500 g vepřové plece, 2 cibule, 2 lžíce sádla, sušené nebo mražené houby - hřiby,,sůl, pepř, drcený kmín, podravka, smetana (zakysaná), hladká mouka, voda

Postup přípravy

Postup
Maso si nakrájíme na kostky, odblaníme a odřežeme tuk, pokud je maso více prorostlé. Rozpustíme sádlo, přidáme neosolené kostky masa, nahrubo nakrájenou cibuli a maso…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Smetanové rizoto-MOOC DĚKUJI IVONCE

Smetanové rizoto-MOOC DĚKUJI IVONCE

Potřebné ingredience

Suroviny: 400g rýže (v suchém stavu), 400g libového vepřového masa, 1 cibule, 1 červená paprika, 1 žlutá paprika, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, olej,200 ml smetany 33%, 2dl bílého vína, zeleninový nebo jiný vývar, sýr parmezánového typu a zelené bylinky na posypání

Postup přípravy

Postup
Na drobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme nasekaný na jemno česnek, opékáme do zlatova. Přidáme na nudličky nakrájené a ochucené maso na proužky obě papriky…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Hromádky od paní Zdeničky-MOOOC DĚKUJI JIŘÍMU

Hromádky od paní Zdeničky-MOOOC DĚKUJI JIŘÍMU

Potřebné ingredience

Suroviny: Plátky masa vepřové, kuřecí nebo krůtí, podravka nebo sůl (podravka je lepší) hořčice, kečup, cibule, měkký salám (kabanos třeba), paprika, žampiony, vajíčka, trochu oleje a plátkový sýr.

Postup přípravy

Postup
Dělal jsem to z vepřového masa.Do pekáče nalijeme trochu vody přisypem podravku a necháme rozpustit.Naklepem plátky položíme do pekáče pomažeme hořčicí a kečupem.
Na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Dobrá pečená sekaná-vareni.cz děkuji

Dobrá pečená sekaná-vareni.cz děkuji

Potřebné ingredience

mletý černý, pepř,petrželka,30 g,slaniny1 ks cibule,sůl,500 g,vepřové masa,100 g strouhanky50 g tuk,1 stroužek česneku,mletý zázvor,1 ks vejce

Postup přípravy

Opláchnuté libové maso nakrájíme a umeleme na masovém strojku. Cibuli oloupeme a nasekáme. Česnek prolisujeme. Slaninu nakrájíme na kostičky.

Na rozehřátém tuku zpěníme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapečené maso s hořčicí-DĚKUJI-BILKOVAI (Iveta Bílková)

Zapečené maso s hořčicí-DĚKUJI-BILKOVAI (Iveta Bílková)

Potřebné ingredience

Suroviny: 600 g vepřové kýty nebo kotlety, 750 g brambor, 200 ml kysané smetany, 200 ml mléka, 1 velká lžíce Dijonské hořčice, 3 malé lžičky obyčejné hořčice, sůl, mletý pepř, cibule, hladká mouka, olej, uzený sýr plátkový

Postup přípravy

Postup
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, opepříme, osolíme a obalíme v mouce. Cibuli si nakrájíme na půlměsíčky. Smetanu smícháme s mlékem a oběma hořčicemi. Brambory…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Krkovička vesnického flamendra-mooc děkuji maris

Krkovička vesnického flamendra-mooc děkuji maris

Potřebné ingredience

Suroviny: 4 pátky krkovičky 1 velká červená paprika 2 cibule 4 stroužky česneku lišky - cca dvě hrsti 1 pikantní klobása 3 lžíce kvalitního kečupu ostřejší kořenící směs, např grilovací olej 1 lžíce másla sůl

Postup přípravy

Postup
Plátky masa mírně naklepeme, na krajích nařízneme, posypeme kořenící směsí a necháme hodinu odpočinout. Na pánvi rozehřejem olej, maso zprudka opečeme, přidáme na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové kostky s hlívou na kari-DĚKUJI-HankaPu

Vepřové kostky s hlívou na kari-DĚKUJI-HankaPu

Potřebné ingredience

Suroviny: 500 g vepřové plece 400 g hlívy ústřičné 1 cibule 1 smetana 2 lžičky kari 2-3 lžičky hladké mouky 1 lžíce másla olivový olej kmín mletý pepř sůl

Postup přípravy

Postup
Na olivovém oleji a másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme maso a hlívu nakrájené na kostky, sůl, pepř, kmín a kari a chvíli restujeme. Potom podlijeme trochou vody a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Plecko s vůní libečku-MOOC DĚKUJI IVULINCE

Plecko s vůní libečku-MOOC DĚKUJI IVULINCE

Potřebné ingredience

Suroviny: 3 plátky vepřového plecka, 1 menší cibule, 1 větvička libečku, špalíček uzeného špeku, olej, 2 nožky domácí uzené klobásy, 2 mrkve, 1 pol. lž. kečupu /domácího pokud možno/, sůl, pepř, špetka mleté papriky, 2 pol. lž. hladké mouky na zahuštění

Postup přípravy

Postup
Uzený špek nakrájíme na malinké kostičky a dáme do hrnce škvařit, malinko podlijeme olejem.
Mrkev a klobásku nakrájíme na půlkolečka a přidáme ke škvařícímu špeku,…

Zobrazit více...

Kategorie