Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Hamburská pečeně

Hamburská pečeně

Potřebné ingredience

vepřová pečeně olej nebo sádlo (dala jsem sádlo) cibule kořenová zelenina kyselá okurka nové koření, bobkový list, celý pepř, sůl párek smetana hotová jíška světlá hořčice obyč.

Postup přípravy

Na rozpálený tuk dáme maso vcelku. Zprudka orestujeme ze všech stran. Přidáme cibuli na půlkolečka, kořenovou zeleninu, koření, orestujeme. Podlijeme, přidáme párek a kys. okurky…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Medvědí řízky

Medvědí řízky

Potřebné ingredience

Potřebujete: Podle počtu strávníků počet vepřových řízků, mouku, strouhanku, vejce, tvrdý sýr, cibuli, šunku, kečup, plnotučnou hořčici

Postup přípravy

Medvědí řízky
Medvědí řízky

Potřebujete: Podle počtu strávníků počet vepřových řízků, mouku, strouhanku, vejce, tvrdý sýr, cibuli, šunku, kečup, plnotučnou hořčici

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová jatýrka na ananasu a mandarince

Vepřová jatýrka na ananasu a mandarince

Potřebné ingredience

Vepřová játra,cibule,4 stroučky česneku,asi půl plechovky ananasu na kostky,1 mandarinka,vegeta,sůl,trošku kečupu,2 lžíce hl.mouky

Postup přípravy

Osmahneme cibulku,přidáme nakrájená jatýrka,ananas,mandarinku nakrájenou na menší,podlejeme,posolíme,vegetu a dusíme až jsou játra měkké.Pak přidáme česnek,kečup a zahustíme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
LAHODNÉ KARBENÁTKY....

LAHODNÉ KARBENÁTKY....

Potřebné ingredience

RECEPT JE NA 2,5 KG MASA,ASI NA 48 KARBENÁTKŮ, POKUD JE VÁS MÁLO,DĚLEJTE 1/2 MNOŽSTVÍ. 3 VEJCE,1-2 HRSTI MAJORÁNKY,5 ROHLÍKŮ,1 VELKÁ CIBULE, 2,5 KG MASA-POMLETÝ BŮČEK,NEBO BŮČEK + PLECKO. SŮL, ČESNEK ASI 15 STR.,1LŽIČKA ML. PEPŘE, VEGETA 1 LŽÍCE, POSEKANÁ NAŤ PERTŽELKA-POKUD JE, ASI 1/2-3/4 MLÉKA.

Postup přípravy

do větší mísy vložit nakrájené rohlíky,na ně nalít ohřátého 1/2 lirtu mléka,3 lžičky soli,15 str. česneku-nebojte se toho, posekanou nať z petržele, 1 PLvegety,
Dále 3 celá…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kolínko pečené na kysaném zelí + fazolový salát

Kolínko pečené na kysaném zelí + fazolový salát

Potřebné ingredience

1 vepřové kolínko, 1 sklenice kysaného zelí, 3 velké cibule, fazole,grilovací koření,ml.pepř, ml.paprika, sůl, bobkový list, pár snítek rozmarýnu, kmín, popřípadě i jiné koření, olej.

Postup přípravy

Z oleje a koření namícháme marinádu, kterou po dobu pečení koleno potíráme.
Do vymaštěné zapékací mísy rozprostřeme sklenici kysaného
zelí promíchané s nakrájenou cibulí…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
PLOVDIVSKÉ MASO S HRÁŠKOVOU RÝŽÍ

PLOVDIVSKÉ MASO S HRÁŠKOVOU RÝŽÍ

Potřebné ingredience

Suroviny: 500 g vepřové kýty 2 velké cibule mletá paprika sladká trošku grilovacího koření sůl 1 větší rajský protlak mouka na zahuštění

Postup přípravy

Postup:
Cibuli nakrájíme nadrobno a lehce podusíme na troše oleje. Vepřové maso nakrájíme na nudličky a přidáme k cibuli, osolíme a až zrůžoví přidáme papriku a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
BRAMBORY ZAPEČENÉ S MLETÝM MASEM A LEČEM

BRAMBORY ZAPEČENÉ S MLETÝM MASEM A LEČEM

Potřebné ingredience

Suroviny: 1 kg brambor vařených ve slupce 0,5 kg mletého vepřového masa 1 cibule + 1 lžička mleté papriky 1 zeleninové lečo 3 vejce + 2 dcl mléka 100 g strouhaného eidamu

Postup přípravy

Postup:
Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi osmahneme cibulku, přidáme mleté maso a se solí a paprikou dusíme 20 min. Pak…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
KOTLETY PEČENÉ NA HLÁVKOVÉM ZELÍ A MRKVI I S PŘÍLOHOU

KOTLETY PEČENÉ NA HLÁVKOVÉM ZELÍ A MRKVI I S PŘÍLOHOU

Potřebné ingredience

Suroviny: 6 plátků vepřové kotlety ½ hlávky zelí (nakrájeného na větší kousky) 400 g mrkve (nakrájené na větší kolečka) 2 cibule, česnek sůl, pepř syrové, umyté brambory i se slupkou

Postup přípravy

Postup:
Na dno vyššího plechu na pečení dáme nakrájenou mrkev, zelí, cibuli a česnek, promícháme a mírně posolíme. Na zeleninu naklademe naklepané, osolené a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
RAŽNIČÍ Z TROUBY

RAŽNIČÍ Z TROUBY

Potřebné ingredience

Suroviny: 600 g vepřové pleci nakrájené na kostky anglická slanina klobása nakrájená na kolečka cibule, červená i zelená paprika žampiony nakrájené na kousky sůl, pepř, koření Gyros

Postup přípravy

Postup:
Všechny suroviny, nakrájené na menší kousky smícháme ve velké míse, osolíme, opepříme a posypeme kořením na Gyros. Směs nasypeme v jedné, rovnoměrné vrstvě…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Tyrolské knedlíky - recept od mé kolegyně - VÝÝÝBORNÉÉÉ

Tyrolské knedlíky - recept od mé kolegyně - VÝÝÝBORNÉÉÉ

Potřebné ingredience

6 ks rohlíků z předešlého dne 20 - 30 dkg slaniny hrnek mléka 2 vejce sůl máslo hrubá mouka

Postup přípravy

Do vyšší pánve dáme kousek tuku ( Hera, máslo...) a anglickou slaninu na kostičky. Po rozškvaření přidáme rohlíky nakrájené na kostičky a osmahneme - necháme vystydnout. Poté vše…

Zobrazit více...

Kategorie