Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
POMALÝ HRNEC - kotlety

POMALÝ HRNEC - kotlety

Potřebné ingredience

kotlety, koření sůl + česnek, solamyl, vývar, žampiony

Postup přípravy

Kotlety naklepeme, okořeníme, mírně obalíme v solamylu, dáme na dno Pomalého hrnce, přidáme nakrájené, čerstvé žampiony a nalejeme cca 400ml vývaru. Pomalý hrnec zapneme na LOW na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
TYROLSKÁ SMĚS

TYROLSKÁ SMĚS

Potřebné ingredience

uvařené špagety,čerstvá petržel,niva,cibule,maso,smetana,olej,sůl,pepř.....

Postup přípravy

Uvaříme špagety....cibuli si nakrájíme na jemno,petrželku nasekáme,maso na nudličky...

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Rychlý kotlík

Rychlý kotlík

Potřebné ingredience

3 platky krkovicky, 250g zampionu, brambory, cbule, sul, kmin, pepr, 1 smetana

Postup přípravy

Do pekacku vsechny prisady na velke kusy nakrajime, okorenime a zalijeme smetanou, priklopime nebo prikrejeme alobalem a dame pect do trouby ca 35min. Pak uz jen podavame. Dobrou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Arabelčino maso PIKANT

Arabelčino maso PIKANT

Potřebné ingredience

kotlety, 2 lžíce solamylu, 2 lžíce majoránky, 2 lžíce drceného kmínu, 2 lžíce maggi, 2 lžíce sladké papriky, 2 lžičky pepře, 1/2 lžíce kari, 3 celá vejce, 4 stroužky česneku, sůl kdo má rád pálivé maso - přidá chilli

Postup přípravy

Vepřové kotlety naklepeme a naložíme do směsi.
Necháme v lednici odležet, nejlépe do druhého dne. Pak smažíme na pánvi s trochou oleje do zlatova.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Arabelčina smetanová omáčka s vepřovým masem

Arabelčina smetanová omáčka s vepřovým masem

Potřebné ingredience

plecko cca 400-500g, 1 cibule, mletá červená paprika, kmín, majoránka, 2 bobkové listy, smetana ke šlehání

Postup přípravy

Na oleji osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme na kostky nakrájenémaso a chvíli z každé strany opečeme. Pak přidáme sůl, mletou sladkou papriku, kmín,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Masíčko naložené v zakysané smetaně - původní recept na zvěřinu

Masíčko naložené v zakysané smetaně - původní recept…

Potřebné ingredience

maso - libovolné pepř sůl kelímek zakysané smetany česnek vejce strouhanka

Postup přípravy

Maso naklepeme, nasolíme a opepříme.
Zakysanou smetanu smícháme s vajíčkem a s namačkaným česnekem.
Maso naložíme do smetany a necháme min. 3 dny marinovat.
Já nechávám 5…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Arabelčina čína z vepřového masa

Arabelčina čína z vepřového masa

Potřebné ingredience

Na 4 porce:600g kýty, olej, žloutky, cibuli, kari, worčestr, sůl. pepř, solamyl, kečup

Postup přípravy

Vepřovou kýtu nakrájíme na nudličky a smícháme s ostatními surovinami. Dávám je od oka. Pak necháme v lednici aspoň 2 hodiny odležet. Poté smažíme na pánvi do zlatova, ale tak…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Rizoto z tlačenky

Rizoto z tlačenky

Potřebné ingredience

1/2 kg nebo 1 kg tlačenky, zelenina (mražená či čerstvá), rýže, olej, koření, sůl, cibule

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na drobnější kusy, osmahneme na oleji, přidáme zeleninu, já miluju kukuřičku a hrášek, chvilinku restujeme a pak přidáme na kostičky nakrájenou tlačenku. Chvíli…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vynikající rychlý segedýnek aneb gulášek jedna báseň

Vynikající rychlý segedýnek aneb gulášek jedna báseň

Potřebné ingredience

500 g vepřového masa; 1 cibule; kysané zelí; paprika; koření do Vitany - Maďarský guláš, česnek, zakysaná smetana

Postup přípravy

Vepřové maso (např. plec) upečeme v troubě osolené s kmínem, a posypané cibulí do měka. Podléváme lehce vodou, tak aby nám trochu šťávy zůstalo do gulášku. Uvaříme si mezitím zelí…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pečené maso ze zelím

Pečené maso ze zelím

Potřebné ingredience

Maso: krkovička, cibule, česnek, sůl, pepř Zelí: kyselé zelí, špek, cibule, olej, hladká mouka

Postup přípravy

Zelí: zelí dáme do hrnce a zalijeme vodou, osolime a okmínujeme. Vaříme do měka. Mezitím si nakrajíme na kostky cibuli a špek a smažíme do zlatova. Když je zelí měkké slijeme vodu…

Zobrazit více...

Kategorie