POMALÝ HRNEC - kotlety
Potřebné ingredience
kotlety, koření sůl + česnek, solamyl, vývar, žampiony
Postup přípravy
Kotlety naklepeme, okořeníme, mírně obalíme v solamylu, dáme na dno Pomalého hrnce, přidáme nakrájené, čerstvé žampiony a nalejeme cca 400ml vývaru. Pomalý hrnec zapneme na LOW na…
TYROLSKÁ SMĚS
Potřebné ingredience
uvařené špagety,čerstvá petržel,niva,cibule,maso,smetana,olej,sůl,pepř.....
Postup přípravy
Uvaříme špagety....cibuli si nakrájíme na jemno,petrželku nasekáme,maso na nudličky...
Rychlý kotlík
Potřebné ingredience
3 platky krkovicky, 250g zampionu, brambory, cbule, sul, kmin, pepr, 1 smetana
Postup přípravy
Do pekacku vsechny prisady na velke kusy nakrajime, okorenime a zalijeme smetanou, priklopime nebo prikrejeme alobalem a dame pect do trouby ca 35min. Pak uz jen podavame. Dobrou…
Arabelčino maso PIKANT
Potřebné ingredience
kotlety, 2 lžíce solamylu, 2 lžíce majoránky, 2 lžíce drceného kmínu, 2 lžíce maggi, 2 lžíce sladké papriky, 2 lžičky pepře, 1/2 lžíce kari, 3 celá vejce, 4 stroužky česneku, sůl kdo má rád pálivé maso - přidá chilli
Postup přípravy
Vepřové kotlety naklepeme a naložíme do směsi.
Necháme v lednici odležet, nejlépe do druhého dne. Pak smažíme na pánvi s trochou oleje do zlatova.
Arabelčina smetanová omáčka s vepřovým masem
Potřebné ingredience
plecko cca 400-500g, 1 cibule, mletá červená paprika, kmín, majoránka, 2 bobkové listy, smetana ke šlehání
Postup přípravy
Na oleji osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme na kostky nakrájenémaso a chvíli z každé strany opečeme. Pak přidáme sůl, mletou sladkou papriku, kmín,…
Masíčko naložené v zakysané smetaně - původní recept…
Potřebné ingredience
maso - libovolné pepř sůl kelímek zakysané smetany česnek vejce strouhanka
Postup přípravy
Maso naklepeme, nasolíme a opepříme.
Zakysanou smetanu smícháme s vajíčkem a s namačkaným česnekem.
Maso naložíme do smetany a necháme min. 3 dny marinovat.
Já nechávám 5…
Arabelčina čína z vepřového masa
Potřebné ingredience
Na 4 porce:600g kýty, olej, žloutky, cibuli, kari, worčestr, sůl. pepř, solamyl, kečup
Postup přípravy
Vepřovou kýtu nakrájíme na nudličky a smícháme s ostatními surovinami. Dávám je od oka. Pak necháme v lednici aspoň 2 hodiny odležet. Poté smažíme na pánvi do zlatova, ale tak…
Rizoto z tlačenky
Potřebné ingredience
1/2 kg nebo 1 kg tlačenky, zelenina (mražená či čerstvá), rýže, olej, koření, sůl, cibule
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na drobnější kusy, osmahneme na oleji, přidáme zeleninu, já miluju kukuřičku a hrášek, chvilinku restujeme a pak přidáme na kostičky nakrájenou tlačenku. Chvíli…
Vynikající rychlý segedýnek aneb gulášek jedna báseň
Potřebné ingredience
500 g vepřového masa; 1 cibule; kysané zelí; paprika; koření do Vitany - Maďarský guláš, česnek, zakysaná smetana
Postup přípravy
Vepřové maso (např. plec) upečeme v troubě osolené s kmínem, a posypané cibulí do měka. Podléváme lehce vodou, tak aby nám trochu šťávy zůstalo do gulášku. Uvaříme si mezitím zelí…
Pečené maso ze zelím
Potřebné ingredience
Maso: krkovička, cibule, česnek, sůl, pepř Zelí: kyselé zelí, špek, cibule, olej, hladká mouka
Postup přípravy
Zelí: zelí dáme do hrnce a zalijeme vodou, osolime a okmínujeme. Vaříme do měka. Mezitím si nakrajíme na kostky cibuli a špek a smažíme do zlatova. Když je zelí měkké slijeme vodu…