Dušená kapusta s uzeným masem a brambory dle M. D.…
Potřebné ingredience
40 dkg uzeného tučného masa, 1 cibule, 1 pórek, sůl, 1 kapusta, 3-4 dkg sádla, 3 dkg cibule, pepř, ½ kg brambor
Postup přípravy
Recept z webu royalmenu.cz. Moc nám chutnalo a nepatří mezi notoricky známé, takže předávám dál.
Ve vařící, lehce osolené vodě, uvaříme tučnější uzené maso s jednou…
Arabelčin španělský ptáček
Potřebné ingredience
Vepřové, nebo hovězí plátky, sůl, hořčice, salám, vajíčko natvrdo, kyselé okurky, párek, slanina, cibule, olej, pepř.
Postup přípravy
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Poté na ně naskládáme kolečka salámu, 1/4 vajíčka, kousek kyselé okurky a slaniny. Pak plátky svineme, zavážeme nití. Do…
Arabelčino Švej ču- žou
Potřebné ingredience
lák: česnek, celé vejce, solamyl, majoránka, kari, pepř, sójová omáčka - pokud je obal řídký přidáme hladkou mouku a trošku mléka Vepřová kýta, nebo plecko
Postup přípravy
Vepřové maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, obalíme ve výše uvedeném láku. Maso necháme 2 hodiny, nebo celou noc v lednici uležet.
Pak na oleji krátce osmažíme z…
krupicová kaše na slano neboli Husí noha
Potřebné ingredience
sádlo, cibule, angl. slanina, mléko, sůl, krupička, vejce, cibule
Postup přípravy
Recept jsem našla na Streamu pod názvem "Husí noha" a už jsme měli k večeři. Bylo to dobré, proto nabízím dál...
Na sádlo jsem dala cibulku, na to kostky slaniny a…
KOTLETY NA MORAVANCE
Potřebné ingredience
Kotlety (množství podle uvážení) 1 vejce sůl pepř strouhanku 1 nebo 2 Moravanky (nebo Hradišťanky)
Postup přípravy
Kotlety naklepeme,osolíme,opepříme.
Obalíme nejprve ve strouhance a pak ve vajíčku, prudce osmažíme.
Necháme rozehřát máslo,zpěníme cibulku a nalijeme do pekáče,na to…
Mandlové medailonky se studenou pepřovou omáčkou
Potřebné ingredience
vepřová panenka (může být i vepřová pečeně, kotletka, nebo kuřecí masíčko), vejce, hladká mouka, mandlové plátky. Na omáčku: 100g majonézy, 100g zakysané smetany, 2 rajčata, nakládaný zelený pepř, kapary, sůl
Postup přípravy
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce, vajíčku, a naposledy v mandlových plátcích - osmažíme.
Z majonézy, kysané smetany, nakrájených…
Prokládaná kotletka
Potřebné ingredience
2-2,5 kg vepřové kotlety vcelku, 200 g anglické slaniny, 150 g salámu papikáš, 2-3 cibule, olej marináda: 4 lžíce bílého vína, 2 lžíce medu, 1 lžíce citronové šťávy, 3 lžíce pikantní hořčice, 2 lžíce oleje, 1,5 lžičky soli
Postup přípravy
Marinádu připravíme důkladným promícháním všech surovin.
Omyté a osušené maso nakrájíme na plátky (cca 1,5-2 cm), ale nedokrojíme, celý kus zůstane vcelku. Každý plátek z obou…
VEPŘOVÉ V BRAMBORÁKU!!!!!!!!!!!
Potřebné ingredience
VEPŘOVÉ PLÁTKY ,BUD KOTLET NEBO PLECKO,KÝTU .OLEJ .SŮL .KOŘENÍ GURMÁN,NEBO JAKÉ MÁ KDO RÁD.
Postup přípravy
PLÁTKY NAKLEPEME ,OSOLÍME ,OKOŘENÍME A NA PÁNVI ORESTUJEME.VYNDÁME A DÁME TĚSTO BRAMBORÁKU NA TĚSTO DÁME SPĚT MASO A OPĚT DÁME TĚSTO BRAMBORÁKU.OPÉKÁME PO OBOU STRANÁCH DO KŘUPAVA…
Vepřové plátky na zázvoru
Potřebné ingredience
4 plátky libového vepřového masa, 1 větší cibule, 1 lžička mletého zázvoru případně trochu čerstvého strouhaného, olej, mouka hladká, sůl, pepř, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce citronové nebo pomerančové šťávy, 1 dcl červeného vína, 1 hrnek vývaru (třeba Masox), příloha rýže, bramborový knedlík nebo cokoliv jiného dle chuti
Postup přípravy
1. maso naklepat, naříznout, osolit, opepřit a obalit v mouce
2. orestovat na oleji nejlépe v hlubší pánvi, vyjmout
3. na zbytku oleje (případně přidat) osmahnout na drobno…
Pečená kýta + bram.knedlík + hlávkové zelí
Potřebné ingredience
Takovýto krásný oběd jsem dělala 30.12 a pozvala babičky, dědy a prabábi . Vkládám až teď z důvodu nemoci celé rodiny - nakonec ulehly i děti :-( Zelí jsem vařila den předem, je to lepší, i z důvodu jak se říká, že zelí uleží. Recepty viz níže..................................
Postup přípravy
HLÁVKOVÉ ZELÍ na sladko:
Hlávkové zelí si nakrouháme na kráječi pokud máte nebo nožem na jemné nudličky. Vaříme ve větším hrnci, podlijeme vodou asi z 1/3 objemu zelí. Vždycky…