Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Kotlety se šlehačkou

Kotlety se šlehačkou

Potřebné ingredience

4 plátky kotlety,brambory,šlehačka,cibule,česnek,sůl,pepř,mletý kmín,grilovací koření

Postup přípravy

Kotletu naklepeme,osolíme,opepříme a potřeme česnekem.Naskládáme do pekáče posypeme kmínem a grilovacím kořením,cibuli na kolečka.Pak klademe sýrové brambory nakrájené na kolečka…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
PRADĚDOVO TAJEMSTVÍ

PRADĚDOVO TAJEMSTVÍ

Potřebné ingredience

asi 6 vepřových kotlet bez kosti, 2 cibule, 2 rajčatové protlaky, 1 velké zeleninové lečo (HAMÉ ), 6 stroužků česneku asi tak 1 a 1/2 dcl světlého piva, sůl, pepř, oregáno, niva

Postup přípravy

Kotlety naříznout, osolit a opepřit. Cibuli nakrájet na jemno a orestovat, přidat kotlety a opékat do zmněknutí. Kotlety vyndáme a do zbylého výpeku dáme asi 6 lžic protlaku, lečo…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
SRBSKÉ RIZOTO

SRBSKÉ RIZOTO

Potřebné ingredience

1/2 kg vepřového plecka, 2 středně velké cibule, 2 rajčatové protlaky, 1 zeleninové lečo ( HAMÉ ), 20 dkg sýru na strouhání, 4 varné sáčky rýže

Postup přípravy

Jemně nakrájenou cibuli orestovat na oleji, přidat 2 rajčatové protlaky a nechat je chvilku ( vyprskat ). Pak přidat na malinký kousky nakrájené maso, které osolíme a opepříme.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
ŘEZANKA

ŘEZANKA

Potřebné ingredience

asi 3/4 kg kýty, cibule, česnek, lečo, kečup a koření,cikánská omáčka

Postup přípravy

Maso z kýty nakrájíme na nudličky. Na rozpáleném oleji zpěníme asi 4 cibule nakrájený na kolečka + asi 3 stroužky česneku.Přidáme maso, sůl, pepř, mletou papriku a sojovou omáčku…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zelný hrnec s kroupy a uzeným

Zelný hrnec s kroupy a uzeným

Potřebné ingredience

kysané zelí, uzené maso, kroupy, cibule

Postup přípravy

Kroupy propereme a uvaříme v osolené vodě do měkka (já vařím tak, že vodu skoro vyvařím a kroupy již nepropírám, jo a vařím je v papiňáku tak cca 40min), uzené povaříme-jak kdo je…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová játra na grilovacím koření  tety Věry

Vepřová játra na grilovacím koření tety Věry

Potřebné ingredience

Vepřová játra,středně velká cibule,grilovací koření,mletá sladká paprika,plnotučná hořčice,máslo a olej a trochu vody sůl na konec dle chuti,většinou není potřeba.Ale záleží na chuti každého.

Postup přípravy

Játra nakrájíme na plátky a obalíme z jedné strany ve sladké paprice a z druhé v grilovacím koření.

Na jemno nakrájenou cibulku podusíme na oleji a vložíme okořeněná játra.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Závitky na smetaně

Závitky na smetaně

Potřebné ingredience

1 kg vepřových kotlet na plátky plnotučná hořčice sůl,pepř,kmín 4 vařená vejce natvrdo 15 dkg šunky nebo 3 tenké párky 4 kyselé okurky 2 kg brambor 250 ml šlehačky

Postup přípravy

Je to náš rodinný recept.
Naklepeme vepřové kotlety,osolíme opepříme,pomažeme plnotučnou hořčicí,poklademe 1/4 vařeného vejce,dáme kousem párku nebo salámu,čtvrtku sterilované…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Rošťáci

Rošťáci

Potřebné ingredience

vepřová kotleta (já jsem dělala obyčejné vepřové plátky z 0,500 kg), 2 vejce,lžička soli, lžička pepře, dvě lžíčky polévkovéh okoření (maggi), dvě lžíce worcestru, dvé polévkové lžíce plnotučné hořčice a dvě lžíce solamylu.

Postup přípravy

Kotlety nejdříve naklepeme a necháme odležet. Pak si připravíme směs: smícháme 2 vejce, lžičku soli, lžičku pepře, dvě lžíčky polévkobéh okoření, 2 lžíčky worcesteru, dvěpolévkobé…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Nadívané zapečené kotlety s peřinkou

Nadívané zapečené kotlety s peřinkou

Potřebné ingredience

4 kotlety, 1 lžíce olivového oleje sůl, pepř, směs koření dle chuti (já použila směs Česnekové kotlety od Antonína), nádivka: 1 lžíce olivového oleje, 1 velká cibule, hrst mražené kukuřice, 50 g anglické slaniny, 2 vejce, sůl, směs koření Česnekové kotlety, peřinka: 2 vejce, 4 plátky šunky, 100 g sýra cihla, zelená petrželka nebo sušené zelené bylinky (Antonínovy bylinky).

Postup přípravy

* Kotlety naklepeme, na okrajích asi 3x nařízneme, aby se nekroutily, osolíme je a okořeníme směsí koření.
* Na pánev vlijeme lžíci olivového oleje a kotlety rychle…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Guláš po staročesku - na pivě

Guláš po staročesku - na pivě

Potřebné ingredience

500g vepřového masa, 2 cibule, 2 lžíce sádla, kousek slaniny,sůl, pepř, mletá sladká paprika, 1 lžíce rajčatového protlaku, česnek, drcený kmín, 1 dl světlého piva (nikoliv však plzeňské) 1 krajíček chleba, majoránka.

Postup přípravy

maso si nakrájíme na stejné kousky. Cibule nakrájíme na kostičky a osmahneme do zlatova na sádle a na kostičky slaninu, přidáme maso a za stálého míchání je opékáme až se štáva…

Zobrazit více...

Kategorie