Nadívané zapečené kotlety s peřinkou
Potřebné ingredience
4 kotlety, 1 lžíce olivového oleje sůl, pepř, směs koření dle chuti (já použila směs Česnekové kotlety od Antonína), nádivka: 1 lžíce olivového oleje, 1 velká cibule, hrst mražené kukuřice, 50 g anglické slaniny, 2 vejce, sůl, směs koření Česnekové kotlety, peřinka: 2 vejce, 4 plátky šunky, 100 g sýra cihla, zelená petrželka nebo sušené zelené bylinky (Antonínovy bylinky).
Postup přípravy
* Kotlety naklepeme, na okrajích asi 3x nařízneme, aby se nekroutily, osolíme je a okořeníme směsí koření.
* Na pánev vlijeme lžíci olivového oleje a kotlety rychle…
Guláš po staročesku - na pivě
Potřebné ingredience
500g vepřového masa, 2 cibule, 2 lžíce sádla, kousek slaniny,sůl, pepř, mletá sladká paprika, 1 lžíce rajčatového protlaku, česnek, drcený kmín, 1 dl světlého piva (nikoliv však plzeňské) 1 krajíček chleba, majoránka.
Postup přípravy
maso si nakrájíme na stejné kousky. Cibule nakrájíme na kostičky a osmahneme do zlatova na sádle a na kostičky slaninu, přidáme maso a za stálého míchání je opékáme až se štáva…
Vepřová roláda
Potřebné ingredience
1,5 - 2 kg vepřové plece(vyšlo na dvě rolády), koření, hořtice, 6 vajec, tuk, barevné papriky, cibule, tuk na vymazání pekáče
Postup přípravy
Maso rozřežeme tak, aby nám z toho vznikla placka na zabalení a naklepeme. Maso okořeníme (sůl, pepř, grilovací koření) a potřeme hořticí. Z vajíček si připravíme smaženici, do…
Labužnicke koleno
Potřebné ingredience
Svieže br.koleno,cibula,cesnak,rozne koreniny(podla chuti),kečup,horčica,olej Kysla kapusta,zemiaky
Postup přípravy
Takto to robim ja:Den pred pečenim koleno predvarim s bobkovym listom a celym korenim.V miske si vymiešam olej,kečup,horčicu,koreniny,cesnak..ked koleno vychladne,urobim don…
Bramborový gulášek s jogurtem
Potřebné ingredience
8-10 brambor, 2 střední cibule, máslo nebo olej, cca 1l hovězího vývaru (z kostky), bílý jogurt (já používám velkou hollandiu), 2-3 lžíce hladké mouky, 8 nožek vídeňského párku, sladká paprika, petrželka nebo pažitka
Postup přípravy
Cibuli pokrájíme nadrobno a osmahneme na rozehřátém tuku. Přidáme na malé kousky pokrájené brambory, krátce opečeme. Poté je zalijeme vývarem tak, aby byly ponořené. Přidáme sůl a…
pečení ptáčci na pivu
Potřebné ingredience
vepřové maso, šumka, tvrdý sýr, párek, anglická na plátky, paprika
Postup přípravy
Vepřové maso nakrájíme na plátky, rozklepeme, osolíme, poklademe šumkou, anglickou, sýrem a párkem a zabalíme tak jako ptáčky. Do ptáčků můžeme dát cokoliv podle chuti a podle…
Vepřové maso na česneku
Potřebné ingredience
Vepřové maso,4 stroužka česneku,1 červená paprika,sladká paprika,sádlo,horká voda,masox a hladká mouka.
Postup přípravy
Maso na kostky - osolit,opepřit.Zprudka osmahnout na sádle,přidat sladkou papriku,zalít horkou vodou(podle toho,kolik chcete mít omáčky),přidat masox a zhruba 3/4 hod.dusit pod…
Velemínská směs
Potřebné ingredience
500 g vepřové kýty, 1 cibule, hrášek, sterilovaná kapie, 1-2 lžičky kečupu, pepř, sůl, 1/2 kostky masoxu, 1-2 lžičky cukru, 1 lžička mleté sladké papriky, 1/2 lžičky mleté pálivé papriky, sojová omáčka
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kostky a osolíme. Nakrájenou cibuli zpěníme v papiňáku a necháme zesklovatět. Pak přidáme mleté papriky, pepř a maso. Restujeme 5 minut, poté zalejem vodou …
Vepřové kotletky se zelím
Potřebné ingredience
2 cibule, 80 g sádla, 1 lžíce sladké papriky, 400 g kysaného zelí, 3 stroužky česneku, 2 lžíce celého kmínu, 250 g kysané smetany, dle chuti krupicový cukr, sůl, 4 vepřové kotletky, mletý černý pepř
Postup přípravy
1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno,V kastrolu rozehřejeme část sádla a cibuli na něm osmahneme.Zaprášíme ji paprikou a ihned podlijeme trochou vody.
2.Zelí překrájíme na…
Vepřové plátky na kmíně se žampióny
Potřebné ingredience
Vepřové plátky, kmín (drcený nebo celý), cibule, žampiony (můžou ale nemusí být, já používám v plechovce), masox 1-2 kostky, pepř, sůl, olej, hladká mouka