Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Nadívané zapečené kotlety s peřinkou

Nadívané zapečené kotlety s peřinkou

Potřebné ingredience

4 kotlety, 1 lžíce olivového oleje sůl, pepř, směs koření dle chuti (já použila směs Česnekové kotlety od Antonína), nádivka: 1 lžíce olivového oleje, 1 velká cibule, hrst mražené kukuřice, 50 g anglické slaniny, 2 vejce, sůl, směs koření Česnekové kotlety, peřinka: 2 vejce, 4 plátky šunky, 100 g sýra cihla, zelená petrželka nebo sušené zelené bylinky (Antonínovy bylinky).

Postup přípravy

* Kotlety naklepeme, na okrajích asi 3x nařízneme, aby se nekroutily, osolíme je a okořeníme směsí koření.
* Na pánev vlijeme lžíci olivového oleje a kotlety rychle…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Guláš po staročesku - na pivě

Guláš po staročesku - na pivě

Potřebné ingredience

500g vepřového masa, 2 cibule, 2 lžíce sádla, kousek slaniny,sůl, pepř, mletá sladká paprika, 1 lžíce rajčatového protlaku, česnek, drcený kmín, 1 dl světlého piva (nikoliv však plzeňské) 1 krajíček chleba, majoránka.

Postup přípravy

maso si nakrájíme na stejné kousky. Cibule nakrájíme na kostičky a osmahneme do zlatova na sádle a na kostičky slaninu, přidáme maso a za stálého míchání je opékáme až se štáva…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová roláda

Vepřová roláda

Potřebné ingredience

1,5 - 2 kg vepřové plece(vyšlo na dvě rolády), koření, hořtice, 6 vajec, tuk, barevné papriky, cibule, tuk na vymazání pekáče

Postup přípravy

Maso rozřežeme tak, aby nám z toho vznikla placka na zabalení a naklepeme. Maso okořeníme (sůl, pepř, grilovací koření) a potřeme hořticí. Z vajíček si připravíme smaženici, do…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Labužnicke koleno

Labužnicke koleno

Potřebné ingredience

Svieže br.koleno,cibula,cesnak,rozne koreniny(podla chuti),kečup,horčica,olej Kysla kapusta,zemiaky

Postup přípravy

Takto to robim ja:Den pred pečenim koleno predvarim s bobkovym listom a celym korenim.V miske si vymiešam olej,kečup,horčicu,koreniny,cesnak..ked koleno vychladne,urobim don…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Bramborový gulášek s jogurtem

Bramborový gulášek s jogurtem

Potřebné ingredience

8-10 brambor, 2 střední cibule, máslo nebo olej, cca 1l hovězího vývaru (z kostky), bílý jogurt (já používám velkou hollandiu), 2-3 lžíce hladké mouky, 8 nožek vídeňského párku, sladká paprika, petrželka nebo pažitka

Postup přípravy

Cibuli pokrájíme nadrobno a osmahneme na rozehřátém tuku. Přidáme na malé kousky pokrájené brambory, krátce opečeme. Poté je zalijeme vývarem tak, aby byly ponořené. Přidáme sůl a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
pečení ptáčci na pivu

pečení ptáčci na pivu

Potřebné ingredience

vepřové maso, šumka, tvrdý sýr, párek, anglická na plátky, paprika

Postup přípravy

Vepřové maso nakrájíme na plátky, rozklepeme, osolíme, poklademe šumkou, anglickou, sýrem a párkem a zabalíme tak jako ptáčky. Do ptáčků můžeme dát cokoliv podle chuti a podle…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové maso na česneku

Vepřové maso na česneku

Potřebné ingredience

Vepřové maso,4 stroužka česneku,1 červená paprika,sladká paprika,sádlo,horká voda,masox a hladká mouka.

Postup přípravy

Maso na kostky - osolit,opepřit.Zprudka osmahnout na sádle,přidat sladkou papriku,zalít horkou vodou(podle toho,kolik chcete mít omáčky),přidat masox a zhruba 3/4 hod.dusit pod…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Velemínská směs

Velemínská směs

Potřebné ingredience

500 g vepřové kýty, 1 cibule, hrášek, sterilovaná kapie, 1-2 lžičky kečupu, pepř, sůl, 1/2 kostky masoxu, 1-2 lžičky cukru, 1 lžička mleté sladké papriky, 1/2 lžičky mleté pálivé papriky, sojová omáčka

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky a osolíme. Nakrájenou cibuli zpěníme v papiňáku a necháme zesklovatět. Pak přidáme mleté papriky, pepř a maso. Restujeme 5 minut, poté zalejem vodou …

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové kotletky se zelím

Vepřové kotletky se zelím

Potřebné ingredience

2 cibule, 80 g sádla, 1 lžíce sladké papriky, 400 g kysaného zelí, 3 stroužky česneku, 2 lžíce celého kmínu, 250 g kysané smetany, dle chuti krupicový cukr, sůl, 4 vepřové kotletky, mletý černý pepř

Postup přípravy

1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno,V kastrolu rozehřejeme část sádla a cibuli na něm osmahneme.Zaprášíme ji paprikou a ihned podlijeme trochou vody.
2.Zelí překrájíme na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové plátky na kmíně se žampióny

Vepřové plátky na kmíně se žampióny

Potřebné ingredience

Vepřové plátky, kmín (drcený nebo celý), cibule, žampiony (můžou ale nemusí být, já používám v plechovce), masox 1-2 kostky, pepř, sůl, olej, hladká mouka

Postup přípravy

Receptík mám od kámošky a je super.

Zobrazit více...

Kategorie