Pikantní krkovička s tomatovou omáčkou-DĚKUJI VARENI.CZ
Potřebné ingredience
stroužkyčesnek koření na steak 1 lžíceolej na smažení 2 kscibule 4 plátkyvepřová krkovička marináda olivový olej 4 lžícepikantní tomatová omáčka podle potřeby smetana
Postup přípravy
Očistíme si maso, opláchneme a nakrájíme na plátky. Krkovičku lehce rozklepeme a posypeme kořením na steak. Potřeme je pikantní tomatovou omáčkou a pokapeme olivovým olejem.…
Dušené vepřové maso s jablkovým pyré-DĚKUJI HANIČCE
Potřebné ingredience
Suroviny: 300 g vepřového masa 1 velká cibule 2-3 větší jablka půl kostky masoxu půl lžičky kari sůl cukr
Postup přípravy
Postup
Na rozehřátém tuku zpěníme na drobno nakrájenou cibuli a vložíme vepřové maso nakrájené na nudličky. Zprudka orestujeme a přidáme na plátky nakrájená a jadřinců zbavená…
Vepřové plátky s česnekem a majoránkou-děkuji Ivulince
Potřebné ingredience
Suroviny: 3 plátky vepřového plecka, sůl, pepř, hladká mouka na obalení, olej, 1 cibule, 1 mrkev, klínek celeru, 4 stroužky česneku, 1 pol. lž. majoránky,
Postup přípravy
Postup
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
Cibuli nakrájíme na kostičky, na oleji v pekáči ji osmažíme dohněda, vložíme plátky masa a opečeme…
Břeclavské řízky-DĚKUJI MARTINCE72
Potřebné ingredience
Suroviny: 500g vepřové kýty 100g anglické slaniny 3 sterilované sladkokyselé okurky 1 cibule plnotučná hořčice 1-2 PL kečupu sádlo hladká mouka sůl, pepř
Postup přípravy
Postup
Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na troše sádla orestujeme nakrájenou slaninu, přidáme nakrájenou cibuli a na ní opečeme řízky.…
Kotlety se šťávou ze sušených rajčat v oleji,…
Potřebné ingredience
4 větší kotlety, 10 menších žampionů, 100 g sušených rajčat v oleji, 3 lžíce oleje z rajčat, 5 i více lžic smetany, 3 roztlučené kuličky zeleného pepře a 3 kuličky celého, hladká mouka, sůl.
Postup přípravy
Postup
Kotlety si vykostíme, nakrájíme, naklepáme a po bokách trochu nařízneme, aby se nám nekroutily a pokud budou hodně velké, můžeme je přepůlit, pak si je nasolíme,…
Hořčičné kotlety-DĚKUJI ANDREJCE
Potřebné ingredience
Suroviny: 4 vepřové kotlety 2 větší cibule 3 stroužky česneku 1 kelímek zakysané smetany 1/4 l vývaru 2 lžíce plnotučné hořčice 2 lžíce hladké mouky 1 lžička drceného kmínu 2 lžíce zelené petrželky olej sůl barevný pepř
Postup přípravy
Postup
Cibuli nakrájíme na proužky a v misce ji promícháme s hořčicí a hladkou moukou. Petrželku a česnek nakrájíme na drobno.
Kotlety posypeme solí, pepřem, kmínem a…
Krkovičkové plátky vonící provensálským kořením-děkuji…
Potřebné ingredience
Suroviny: 4 plátky krkovičky sůl, pepř, provensálské koření, kousek uzeného špeku, 1 cibule, 1 červená paprika, 1/2 pol. lž. kremžské hořčice, sádlo nebo olej na pekáček hladká mouka na zahuštění a obalení masa
Postup přípravy
Postup
Plátky masa jemně naklepeme, osolíme je, opepříme, poprášíme provensálským kořením a obalíme v hladké mouce.
V pekáčku rezehřejeme tuk, opečeme na něm na kostičky…
Vepřová plec na hořčici-DĚKUJI COLOMBOO 55
Potřebné ingredience
Suroviny: 1 kg vepřového plecka 1 velká cibule 1 velká mrkev 4 lžíce plnotučné hořčice 2 lžíce krystalového cukru 1 kelímek sladké smetany sůl, pepř, mletý kmín, sádlo, máslo, kostka masoxu, hladká mouka
Postup přípravy
Postup
Vepřovou plec nakrájíme na malé kostičky a osolíme, opepříme a posypeme mletým kmínem. Ochucené maso vložíme do pánve a opékáme do zlatova. V hrnci si rozpustíme dvě…
Bazalkové minutkové nudličky z krkovičky-DĚKUJI…
Potřebné ingredience
Suroviny: 3 plátky vepřové krkovičky, sůl, pepř, 3 káv. lž. sušené bazalky + 3 pol. lž. oleje, 1 střední cibule, 2 káv. lž. cukru krystal, 1 sterilovaná zelenina Kunovjanka, 2 stroužky česneku, worchester, sojová omáčka olej na pánev
Postup přípravy
Postup
Plátky krkovičky jemně naklepeme, osolíme je a opepříme. Nakrájíme na nudličky.
V misce smícháme sušenou bazalku a olej, nudličky masa vložíme do misky a promícháme,…
Rychlí vepřové na kmíně-děkuji ilonce
Potřebné ingredience
500 gramů vepřového plecka, sádlo nebo jiný tuk, 100 gramů cibule, 50 gramů hladké mouky, sůl, kmín, 1/2 litru vývaru
Postup přípravy
Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na tuku do hněda, přidáme na kostky nakrájené vepřové maso, osolíme, přidáme kmín a za občasného míchání dusíme ve vlastní šťávě. Když je šťáva…