--- VEPŘOVÉ PLÁTKY S HOŘČICÍ, VOLSKÝM OKEM A TOUSTY ---
Potřebné ingredience
3 vepřové plátky, sůl, pepř, hořčici 3 vajíčka toustový chléb, pátkový sýr, hořčici zelenina na oblohu
Postup přípravy
- plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme z jedné strany hořčicí a osmažíme do zlatova
- vajíčka rozklepneme a osolíme opepříme a usmažíme volská oka
- toustový…
Těstíčko na vepř. plátky
Potřebné ingredience
2 vejce sůl dle chuti pepř magi, 2 lž. hořčice 2 lžíce solamylu, 3 str. česneku
Postup přípravy
Přísady smícháme, těstíčko nesmí být řídké podle potř. přid. solamyl, naklepané maso v něm máčíme poté smažíme. Moc dobré na kotlety, navrch posypeme osmahlou cibulku. Dobrou chuť.
Utajené noky
Potřebné ingredience
1/2kg.vepř.maso,2vejce,kremžská hořčice,hladka mouka,sůl,pepř.
Postup přípravy
Maso nakrajíme na menší plátky,naklepeme,osolime,opepřime a namažeme hořčici.Obalujeme:vejce-mouka-vejce a smažime ve fritjaku do růžova.Podávame s hranolky a zeleninu podle chutě.
Pečená žebírka
Potřebné ingredience
350g rybízové marmelády, 250ml vinného octa (dávám i obyčejný), 2 stroužky česneku drcenného, 2 lžíce slunečnicového oleje, mořská sůl, pepř, 1,5kg vepřových žebírek
Postup přípravy
V míse dobře promícháme marmeládu, ocet, česnek,olej, sůl a pepř, Marinádou potřete žebírka a nechte odležet, troubu předehřát na 150 stupňů. Žebra položit na plech kostí dolů a…
Plněny řízek
Potřebné ingredience
Vepřové nebo kuřecí maso,sýr,šunka,sul,pepř
Postup přípravy
Platky masa naklepeme,osolíme,opepříme,pak položíme šunku a sýr,pak platek přeložíme na pul a po stranách sepneme párátkem nebo omotáme nití a obalujeme v trojobalu(hl.mouka,vejce…
Játra po ďábelsku
Potřebné ingredience
játra, olej, cibule, slanina(nemusí být),chilli papričky, sojová omáčka, sůl, pepř, kečup
Postup přípravy
Nakrájíme si cibuli a orestujeme na oleji, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, dále játra na nudličky , na drobno nakrájené papričky a opekáme. Když jsou játra měkká, přidáme…
Panenka (ale může být prakticky cokoli) ve smetanovo…
Potřebné ingredience
Vepřová panenka (myslím, že by se hodilo jakékoli jiné maso - kuřecí prsa, vepová plec ...- tomu samozřejmě přizpůsobit délku dušení), cibule, kysaná smetana, rajský protlak, koření tandori masala, okurky s lákem
Postup přípravy
1. Na drobno nakrájenou cibulku necháme zesklovatět.
2. Přidáme panenku nakrájenou na silnější plátky. Posypeme tandori. Necháme zatáhnout.
3. Podlijeme vodou a dusíme do…
***HOSPODÁŘŮV ŘÍZEK***
Potřebné ingredience
viz. postup
Postup přípravy
POTŘEBUJEME VEPŘOVÉ MASO - PLÁTKY - JAKÉ MÁ KDO RÁD.
PLÁTKY SI OSOLÍME, OKOŘENÍME PEPŘEM A KMÍNEM, TROCHU PODLIJEME A DÁME UPÉCT DO TROUBY.
BRAMBORY - LÉPE ŘEČENO…
Vepřové závitky
Potřebné ingredience
vepřová kýta šunka kys. okurka vajíčka hořčice olej sůl, pepř hl. mouka cibule
Postup přípravy
Kýtu naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, poklademe plátky šunky, přidáme kys. okurku a předem umíchaná vajíčka. Uděláme závitky, zavážeme nití. Obalíme v hl. mouce.…
SEGEĎÁK
Potřebné ingredience
vepřové maso,my používáme krkovičku,cibule,kysané zelí,olej,sladká paprika,sůl,masox,hl.mouka a zakys.smetana.
Postup přípravy
maso orestuju na cibulce,přidám propláchnuté zelí,masox,posypu paprikou,mírně osolím a dusím do měkka.poté zahustím hl.moukou,chviličku povařím a do hotového gulášku přidám…