Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
@@ Babicovy dobroty @ Závitky štěstí po vietnamsku @@

@@ Babicovy dobroty @ Závitky štěstí po vietnamsku @@

Potřebné ingredience

Složení: 100 g mletého vepřového masa 1 cibule, 1 mrkev, 1 kedlubna, 1 vejce hrst bambusových výhonků 50 g rýžových nudlí 2 lžíce hub 4 rýžové placky 1 pivo ledový salát cukr, sůl, pepř česnek, olej 1 šálek sladkokyselé omáčky

Postup přípravy

Rýžové placky namočíme do piva asi na 1 minutu. Do mísy dáme mleté maso, přidáme zeleninu a houby, dochutíme solí, cukrem a pepřem. Přidáme přikrájené rýžové nudle, vejce a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
ROŠŤÁCI

ROŠŤÁCI

Potřebné ingredience

1kg vepř.plecka,nakrájet na tenoučké plátky.V míse si smícháme:2vejce,lžíci solamylu,lžičku pl.hořtice,lžičku kremž.hořtice,půl hrnku oleje,lžíci sojové omáčky,5stroužků česneku prolisovaného,sůl pepř,gril.koření-podle chuti.

Postup přípravy

Maso do této směsi naložíme nejlépe na dva dny,potom ve velmi rozpáleném oleji smažíme,jako přílohu můžeme podávat co máme rádi-vař.brambor,br.kaše,pečené brambory,hranolky nebo…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Králík a bůček + knedlík(hop do vody),zelí

Králík a bůček + knedlík(hop do vody),zelí

Potřebné ingredience

1 ks králíka,bůček,sůl,kmín,máslo a sádlo,cibule,česnek.knedlík :350dkg hrubá mouka,1/2PPprášek,sůl ,3 PLolej,voda,zelí svoje domácí nakládané

Postup přípravy

králíka a bůček dáme do pekáčku,posolíme a posypeme kmínem dáme kousek másla a sádla,česnek a cibuli a asi 1/2 hr.vody přikryjeme a dáme péci.Asi na 1 h. 170C,pak odkryjeme a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
SUPER MASÍČKO od Aničky ID 119158

SUPER MASÍČKO od Aničky ID 119158

Potřebné ingredience

Maminky, opravdu vyzkoušejte. Je to úžasná bašta!!!!!

Postup přípravy

Není to moc pracné. A stojí to opravdu za to!!!!
Tahle porcička byla pro mě, proto tolik petrželky. :o))
U těch našich strávníků, bych s petrželkovýma bramborkama…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová roláda s knedlíčky

Vepřová roláda s knedlíčky

Potřebné ingredience

Na roládu-plát vepřového masa, šunkový salám, mraženou kukuřici, mražený hrášek, mrkev, 2 vejce, cibuli, olej, 1 lžička hladké mouky, sůl, pepř. Na knedlíčky- 4tvrdší rohlíky, 6lžic polohrubé mouky, 1/4 nebo 250ml mléka, 1 vejce, 1lžička soli, 1 lžíce pažitky.

Postup přípravy

Na oleji orestujeme cibuli, přidáme mražený hrášek a kukuřici, očistěnou na menší kousky nakrájenou mrkev, osolíme, chvilku podusíme a přidáme vejce. Maso si rozklepeme, osolíme,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Rizoto a Katův šleh za stejného základu-rychlé,praktické,chutné

Rizoto a Katův šleh za stejného základu-rychlé…

Potřebné ingredience

Vepř. či kuřecí maso,cibule,olej či sádlo,paprika sladká,sůl,pepř,bujon,mražená zelenina(mrkev,hrášek,kukuřice),lečo,kečup,chilli,kyselá okurka,rýže.

Postup přípravy

Uděláme si základ-na oleji zpěníme cibuli,přidáme na kosttičky pokrájené maso,orestujeme,přidáme papriku,ještě krátce restujeme a zalijeme vodou.Přidáme sůl,bujon,trochu pepře a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÉ ŘÍZKY zapečené s anglickou,cibulí,zalité šlehačkou a zapečené v troubě!!!!!

VEPŘOVÉ ŘÍZKY zapečené s anglickou,cibulí,zalité…

Potřebné ingredience

4 ks větších vepřových plátků | 8 plátků anglické slaniny | 2 ks cibule | 4 stroužky česneku | sůl | mletý pepř | 1 ks vejce | 100 ml mléka | hladká mouka | olej na smažení

Postup přípravy

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem.
Obalíme v mouce, vejci rozšlehaném s mlékem a smažíme na pánvi.
Poté vyjmeme a skládáme do varné mísy.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
ŘÍZKY ÚPLNĚ JINAK

ŘÍZKY ÚPLNĚ JINAK

Potřebné ingredience

vepřové řízky strouhanka vejce - dle počtu řízků sůl, pepř 1 bujon 1/2l vody olej 1/4 másla (=půlka velké kostky)

Postup přípravy

Vepřové řízky mírně osolíme, trošku opepříme a pokládáme do strouhanky, ve které je naklepeme tak, abychom do nich "vbouchali" co nejvíc strouhanky. (Je lepší si řízky nejdřív…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Špenátová panenka

Špenátová panenka

Potřebné ingredience

vepř. panenka v celku, česneková pasta, strouhaný sýr, debrecínka, listový špenát (čerstvý nebo kostka mraženého), masový vývar, tmavá jíška

Postup přípravy

Panenku omyjeme a rozkrojíme podélně tak, aby nám vznikl jeden velký plátek. Podusíme listový špenát do měkka a necháme zchladit. Plátek panenky pomažeme tenkou vrstvou česnekové…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Moje živáňská nebo také nóbl zapečené brambory

Moje živáňská nebo také nóbl zapečené brambory

Potřebné ingredience

Asi 400g vepřového příp. kuřecího masa, 1velká zelená paprika, 2 cibule, 4 větší rajčata, brambory (dávám od oka), dobrá klobása, vegeta, grilovací nebo staročeské koření (nebo co kdo rád...), sůl, troška oleje.

Postup přípravy

Maso nakrájím na kostky, osolím a prokápnu olejem (může být i den předem naložené). Papriku, brambory a rajčata nakrájím na kostky, cibule na půlkolečka, klobásu na kolečka.…

Zobrazit více...

Kategorie