Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Výborné česnekové kapsy

Výborné česnekové kapsy

Potřebné ingredience

sůl ,cibule,anglická slanina 4 plátky,olej 4 lžíce,plátky vepřového masa 4 porce,majoránka ,pepř,česnek, hermelín,nebo niva

Postup přípravy

Plátky masa rozklepeme, osolíme, opepříme a po jedné straně bohatě potřeme rozetřeným česnekem a posypeme majoránkou. Do slaniny zabalíme hermelín nebo nivu a dáme doprostřed…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapečené kotletky s nivou

Zapečené kotletky s nivou

Potřebné ingredience

kotlety; koření; cibule; smetana; niva

Postup přípravy

Kotletky naklepeme, osolíme, opepříme, vložíme do pekáče vymazaného máslem. Posypeme třeba paprikou, nebo jiným kořením. Můžeme také lehounce posypat sušenou levandulí! Poklademe…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Knedlo-vepřo-zelo-nejlepší pečené vepřové,jaké jsme kdy jedli:-)Pečené v sádle:-)))

Knedlo-vepřo-zelo-nejlepší pečené vepřové,jaké jsme…

Potřebné ingredience

1,5 kg vepřového masa,1litr sádla,sůl,pepř

Postup přípravy

Nejdříve si rozpustíme do skleněného pekáčku všechno sádlo,do kterého naskládáme osolené a opepřené vepřové maso,rozdělené asi na tři díly a přikryté dáme do trouby asi na 120°C…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Bigbítové maso z radia HEY

Bigbítové maso z radia HEY

Potřebné ingredience

Maso vepřové,může být i kuřecí, kremžská hořtice, olej, sůl, pepř cibule česnek

Postup přípravy

Maso se nakrájí na větší kostky nebo plátky,osolí opepří.Do kremžské hořtice se přidá trochu oleje,zamíchá a obalí se tím maso.Proklade se cibulí a česnekem.nechá se marinovat do…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka

Potřebné ingredience

750 g uzeného masa,10 rohlíků,krupička dětská,10 vajec,sůl,pepř,česnek,pórek,kopřivy,pažitka,trochu droždí

Postup přípravy

Nakrájíme rohlíky na kostičky,zalijeme vychladlým vývarem asi 250ml, do kterého přidáme trochu droždí a necháme chvilku nabobtnat.Přidáme pokrájené maso,žloutky,sůl -opatrně,pepř…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Krkovička pečená na mangu s rozmarýnem a jáhly-rychlé zdravé:-)

Krkovička pečená na mangu s rozmarýnem a jáhly-rychlé…

Potřebné ingredience

pláty krkovice - jedno mango nakrájené na plátky - snítka čerstvého rozmarýnu - cibule - sušený česnek(čerstvý je moc aromatizovaný a vůni nám dá rozmarýn) - wolchester - olivový olej na pokapání - koření NAHRIN na maso - jáhly.

Postup přípravy

Na plech : mango,krkovice z jedné strany posypaná granulovanám česnekem, z druhé kořením na maso, posyp.cibulí, pokap. wolch. a olejem a nahoru větvička rozmarýnu.Podlit vodou a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Jitrnice na švestkách a jablkách

Jitrnice na švestkách a jablkách

Potřebné ingredience

jitrnice, balíček sušených švestek, jablka

Postup přípravy

Do pekáčku vložíme nakrájená jablka, pokrájené švestky a na to položíme jitrnice. Trochu podlejeme vodou a pečeme v troubě při cca 150°C dozlatova. Podáváme s vařenými bramborami.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
IRSKÉ MASO

IRSKÉ MASO

Potřebné ingredience

600g vepřové kýty(nebo libová krkovička),máslo,800g brambor,2 cibule,1/2 menší kapusty,1 velká mrkev,100g anglické slaniny,sůl,pepř.

Postup přípravy

Očištěné maso nakrájíme na drobné kostky.Zapékací mísu vymažeme máslem a na dno dáme maso,osolíme,opepříme,pokryjeme nadrobno nakrájenými brambory,osolíme dáme na kolečka…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová játra s jablíčkem

Vepřová játra s jablíčkem

Potřebné ingredience

4 plátky vepř. jater, 1 jablko, sojová omáčka (opět dávám čínskou), sůl, hladká mouka, olej

Postup přípravy

Játra osmahneme na oleji a posypeme jemně nastrouhaným jablíčkem. Smažíme ze všech stran.
Poté zakapeme sojovkou, poprášíme moukou a malinko podlijeme.
Necháme trochu přejít…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové nudličky

Vepřové nudličky

Potřebné ingredience

0.75kg vepřového, 3 lžíce sojovky (čínské ta dochutí a dodá barvu), 2 lžíce kari, 4 žloutky, 2 cibule 2 stroužky česneku 3 lžíce kečupu voda sůl olej

Postup přípravy

Maso nakrájíme na tenké nudličky.
Cibuli necháme na oleji zesklovatět a přidáme maso. Až se maso zatáhne, tak ho zalijeme marinádou, kterou jsme si udělali ze sojovky, žloutků,…

Zobrazit více...

Kategorie