Výborné česnekové kapsy
Potřebné ingredience
sůl ,cibule,anglická slanina 4 plátky,olej 4 lžíce,plátky vepřového masa 4 porce,majoránka ,pepř,česnek, hermelín,nebo niva
Postup přípravy
Plátky masa rozklepeme, osolíme, opepříme a po jedné straně bohatě potřeme rozetřeným česnekem a posypeme majoránkou. Do slaniny zabalíme hermelín nebo nivu a dáme doprostřed…
Zapečené kotletky s nivou
Potřebné ingredience
kotlety; koření; cibule; smetana; niva
Postup přípravy
Kotletky naklepeme, osolíme, opepříme, vložíme do pekáče vymazaného máslem. Posypeme třeba paprikou, nebo jiným kořením. Můžeme také lehounce posypat sušenou levandulí! Poklademe…
Knedlo-vepřo-zelo-nejlepší pečené vepřové,jaké jsme…
Potřebné ingredience
1,5 kg vepřového masa,1litr sádla,sůl,pepř
Postup přípravy
Nejdříve si rozpustíme do skleněného pekáčku všechno sádlo,do kterého naskládáme osolené a opepřené vepřové maso,rozdělené asi na tři díly a přikryté dáme do trouby asi na 120°C…
Bigbítové maso z radia HEY
Potřebné ingredience
Maso vepřové,může být i kuřecí, kremžská hořtice, olej, sůl, pepř cibule česnek
Postup přípravy
Maso se nakrájí na větší kostky nebo plátky,osolí opepří.Do kremžské hořtice se přidá trochu oleje,zamíchá a obalí se tím maso.Proklade se cibulí a česnekem.nechá se marinovat do…
Velikonoční nádivka
Potřebné ingredience
750 g uzeného masa,10 rohlíků,krupička dětská,10 vajec,sůl,pepř,česnek,pórek,kopřivy,pažitka,trochu droždí
Postup přípravy
Nakrájíme rohlíky na kostičky,zalijeme vychladlým vývarem asi 250ml, do kterého přidáme trochu droždí a necháme chvilku nabobtnat.Přidáme pokrájené maso,žloutky,sůl -opatrně,pepř…
Krkovička pečená na mangu s rozmarýnem a jáhly-rychlé…
Potřebné ingredience
pláty krkovice - jedno mango nakrájené na plátky - snítka čerstvého rozmarýnu - cibule - sušený česnek(čerstvý je moc aromatizovaný a vůni nám dá rozmarýn) - wolchester - olivový olej na pokapání - koření NAHRIN na maso - jáhly.
Postup přípravy
Na plech : mango,krkovice z jedné strany posypaná granulovanám česnekem, z druhé kořením na maso, posyp.cibulí, pokap. wolch. a olejem a nahoru větvička rozmarýnu.Podlit vodou a…
Jitrnice na švestkách a jablkách
Potřebné ingredience
jitrnice, balíček sušených švestek, jablka
Postup přípravy
Do pekáčku vložíme nakrájená jablka, pokrájené švestky a na to položíme jitrnice. Trochu podlejeme vodou a pečeme v troubě při cca 150°C dozlatova. Podáváme s vařenými bramborami.…
IRSKÉ MASO
Potřebné ingredience
600g vepřové kýty(nebo libová krkovička),máslo,800g brambor,2 cibule,1/2 menší kapusty,1 velká mrkev,100g anglické slaniny,sůl,pepř.
Postup přípravy
Očištěné maso nakrájíme na drobné kostky.Zapékací mísu vymažeme máslem a na dno dáme maso,osolíme,opepříme,pokryjeme nadrobno nakrájenými brambory,osolíme dáme na kolečka…
Vepřová játra s jablíčkem
Potřebné ingredience
4 plátky vepř. jater, 1 jablko, sojová omáčka (opět dávám čínskou), sůl, hladká mouka, olej
Postup přípravy
Játra osmahneme na oleji a posypeme jemně nastrouhaným jablíčkem. Smažíme ze všech stran.
Poté zakapeme sojovkou, poprášíme moukou a malinko podlijeme.
Necháme trochu přejít…
Vepřové nudličky
Potřebné ingredience
0.75kg vepřového, 3 lžíce sojovky (čínské ta dochutí a dodá barvu), 2 lžíce kari, 4 žloutky, 2 cibule 2 stroužky česneku 3 lžíce kečupu voda sůl olej
Postup přípravy
Maso nakrájíme na tenké nudličky.
Cibuli necháme na oleji zesklovatět a přidáme maso. Až se maso zatáhne, tak ho zalijeme marinádou, kterou jsme si udělali ze sojovky, žloutků,…