vepřové závitky se zelím
Potřebné ingredience
1 kg vepřové kýty, 500 g kysaného zelí, 200 g trvanlivého salámu, 0,5 sáčku gulášové polévky (magi,vitana..), 300 ml teplé vody, sůl,pepř,bobkový list,
Postup přípravy
Z kýty nakrájíme řízky, rozklepeme, osolíme, opepříme. Poklademe plátky salámu a zelím. Stočíme závitky a naskládáme do zapékací mísy. Přidáme zbytek zelí,bobkový list a zalijeme…
Pivní šleh s bramboráky
Potřebné ingredience
500 g vepřového masa (kýta, plec) * 2 cibule * 100 g anglické slaniny * 1 sklenice leča * 2 dcl světlého piva * hladká mouka * sladká paprika mletá * pepř * sůl * voda * olej * 4 lžíce kečupu (ostrý je lepší)
Postup přípravy
Osmažíme nadrobno krájenou anglickou, přidáme olej a cibuli nakrájenou na půlkolečka, osmažíme též. Přidáme na nudličky krájené maso, až je osmažené ze všech strany, přidáme 2…
VEPŘOVÉ VÝPEČKY
Potřebné ingredience
velká cibule 1 ks,česnek 5 stroužků,bůček 500 g,vepřová plec 1 kg,podle chuti:sůl, kmín,podle potřeby:olej
Postup přípravy
Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo, stroužky česneku na jemné plátky a rozprostřeme obojí na dno pekáče, který jsme předtím lehce zakápli olejem.
Maso a bůček omyjeme a…
Babiččiny voňavé kotlety
Potřebné ingredience
750 g vepřové pečeně, sůl, pepř, 2 větší stroužky česneku, po 1 lžičce sušeného černobýlu, tymiánu, bazalky, rozmarýnu, 2 lžičky oleje, olej, na opékání
Postup přípravy
Nasekané kotlety trochu nařízneme od kosti, mírně naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme směsí bylinkového koření, kterou jsme připravili z trošky oleje, prolisovaného česneku a…
Vepřové maso v mrkvové omáčce
Potřebné ingredience
vepřové plecko (já měla i krkovici), cibule, olej, pepř, hladká mouka, 5 a více menších mrkví, 5 kuliček nového koření, 1-2 bobkové listy, 1-2 kostky masoxu
krkovička s zelnou kapsou
Potřebné ingredience
800 g krokovičky 2 balíčky kyselého zelí 200 g anglické slaniny 1 dcl oleje, 1dcl piva, palička česneku sůl,pepř, hořčice
Postup přípravy
Krkovičku nakrájíme tak na 2cm plátky, aby šly udělat kapsy. Vykrojíme kapsy, naklepeme. Vnitřek potřeme hořčicí, vložíme anglickou slaninu a kyselé zelí. Kapsy sepneme párátkem.…
Pastevecký guláš
Potřebné ingredience
750 g vepřové plece 250 g zampiony 200 g cibule 200 g slaniny 150 g klobásy 1,5 dcl vývaru pepř, sůl
Postup přípravy
Na kousky nakrájené maso zaprášené moukou dusíme na cibulce, zvlášt udusíme žampiony, které přidáme k masu, osolímeme, opepříme, podlijeme vývarem a necháme vařit.
…
Grilovaná krkovačka na pivu
Potřebné ingredience
4 plátky krkovice, pivo, trochu oleje, pepř, sůl
Postup přípravy
Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a na 10 minut naložíme do piva.
poté vyjmeme, pokapeme několika kapkami oleje a grilujeme.
během grilování potíráme pivem.
…
Vepřové v těstíčku
Potřebné ingredience
Vepřové maso /my měli kýtu, ale může být i kotleta nebo kuřecí/, sůl, pepř, paprika sladká. Těstíčko: vejce,hladká mouka,sůl, pepř, majoránka.
Postup přípravy
Maso nakrájet na nudličky, osolit, opepřit, posypat paprikou. Udělat těstíčko, nasypat do něj maso a pomalu smažit na pánvi. Podávat s bramborem a zeleninou.
Kotletky s hermelínem a rumem - rychlé a jednoduché
Potřebné ingredience
4 kotlety, hermelín, hladká mouka, pepř, sůl, olej, 1 šlehačka ke šlehání, 3-4 lžíce sojové omáčky, 5cl rumu ,
Postup přípravy
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a na oleji opečeme. Dáme do zapékací misky nebo pekáčku. Ve šlehačce si rozmícháme sojovou omáčku a rum a zalijeme…