Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
vepřové závitky se zelím

vepřové závitky se zelím

Potřebné ingredience

1 kg vepřové kýty, 500 g kysaného zelí, 200 g trvanlivého salámu, 0,5 sáčku gulášové polévky (magi,vitana..), 300 ml teplé vody, sůl,pepř,bobkový list,

Postup přípravy

Z kýty nakrájíme řízky, rozklepeme, osolíme, opepříme. Poklademe plátky salámu a zelím. Stočíme závitky a naskládáme do zapékací mísy. Přidáme zbytek zelí,bobkový list a zalijeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pivní šleh s bramboráky

Pivní šleh s bramboráky

Potřebné ingredience

500 g vepřového masa (kýta, plec) * 2 cibule * 100 g anglické slaniny * 1 sklenice leča * 2 dcl světlého piva * hladká mouka * sladká paprika mletá * pepř * sůl * voda * olej * 4 lžíce kečupu (ostrý je lepší)

Postup přípravy

Osmažíme nadrobno krájenou anglickou, přidáme olej a cibuli nakrájenou na půlkolečka, osmažíme též. Přidáme na nudličky krájené maso, až je osmažené ze všech strany, přidáme 2…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÉ VÝPEČKY

VEPŘOVÉ VÝPEČKY

Potřebné ingredience

velká cibule 1 ks,česnek 5 stroužků,bůček 500 g,vepřová plec 1 kg,podle chuti:sůl, kmín,podle potřeby:olej

Postup přípravy

Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo, stroužky česneku na jemné plátky a rozprostřeme obojí na dno pekáče, který jsme předtím lehce zakápli olejem.

Maso a bůček omyjeme a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Babiččiny voňavé kotlety

Babiččiny voňavé kotlety

Potřebné ingredience

750 g vepřové pečeně, sůl, pepř, 2 větší stroužky česneku, po 1 lžičce sušeného černobýlu, tymiánu, bazalky, rozmarýnu, 2 lžičky oleje, olej, na opékání

Postup přípravy

Nasekané kotlety trochu nařízneme od kosti, mírně naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme směsí bylinkového koření, kterou jsme připravili z trošky oleje, prolisovaného česneku a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové maso v mrkvové omáčce

Vepřové maso v mrkvové omáčce

Potřebné ingredience

vepřové plecko (já měla i krkovici), cibule, olej, pepř, hladká mouka, 5 a více menších mrkví, 5 kuliček nového koření, 1-2 bobkové listy, 1-2 kostky masoxu

Postup přípravy

Další skvělý receptík od kamarádky:-) tímto děkuji :-)

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
krkovička s zelnou kapsou

krkovička s zelnou kapsou

Potřebné ingredience

800 g krokovičky 2 balíčky kyselého zelí 200 g anglické slaniny 1 dcl oleje, 1dcl piva, palička česneku sůl,pepř, hořčice

Postup přípravy

Krkovičku nakrájíme tak na 2cm plátky, aby šly udělat kapsy. Vykrojíme kapsy, naklepeme. Vnitřek potřeme hořčicí, vložíme anglickou slaninu a kyselé zelí. Kapsy sepneme párátkem.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pastevecký guláš

Pastevecký guláš

Potřebné ingredience

750 g vepřové plece 250 g zampiony 200 g cibule 200 g slaniny 150 g klobásy 1,5 dcl vývaru pepř, sůl

Postup přípravy

Na kousky nakrájené maso zaprášené moukou dusíme na cibulce, zvlášt udusíme žampiony, které přidáme k masu, osolímeme, opepříme, podlijeme vývarem a necháme vařit.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Grilovaná krkovačka na pivu

Grilovaná krkovačka na pivu

Potřebné ingredience

4 plátky krkovice, pivo, trochu oleje, pepř, sůl

Postup přípravy

Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a na 10 minut naložíme do piva.
poté vyjmeme, pokapeme několika kapkami oleje a grilujeme.
během grilování potíráme pivem.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové v těstíčku

Vepřové v těstíčku

Potřebné ingredience

Vepřové maso /my měli kýtu, ale může být i kotleta nebo kuřecí/, sůl, pepř, paprika sladká. Těstíčko: vejce,hladká mouka,sůl, pepř, majoránka.

Postup přípravy

Maso nakrájet na nudličky, osolit, opepřit, posypat paprikou. Udělat těstíčko, nasypat do něj maso a pomalu smažit na pánvi. Podávat s bramborem a zeleninou.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kotletky s hermelínem a rumem - rychlé a jednoduché

Kotletky s hermelínem a rumem - rychlé a jednoduché

Potřebné ingredience

4 kotlety, hermelín, hladká mouka, pepř, sůl, olej, 1 šlehačka ke šlehání, 3-4 lžíce sojové omáčky, 5cl rumu ,

Postup přípravy

Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a na oleji opečeme. Dáme do zapékací misky nebo pekáčku. Ve šlehačce si rozmícháme sojovou omáčku a rum a zalijeme…

Zobrazit více...

Kategorie