VEPŘOVÉ NA KARI S HRÁŠKEM-DĚKUJI MAMINCE Z TOPRECEPTY…
Potřebné ingredience
Suroviny: 400g vepřové kýty, 1 velká cibule, kari koření, mletý pepř, hovězí bujon, sůl, 150g mraženého hrášku, cca 1-2 lžíce hladké mouky na zahuštění, 2 lžíce kečupu nebo raj.protlaku, olej Nočky:2 vejce, 200-300ml mléka, cca 250g polohrubé mouky, sůl
Postup přípravy
Postup:
Cibuli nakrájíme a zpěníme na oleji, přidáme na nudličky nakrájenou kýtu a opečeme, osolíme, opepříme a přidáme kari(cca půl kávové lžičky).Lehce zpěníme a…
RYCHLÉ,JEDNODECHÉ JOGUSLÁVSKÉ JÍDLO
Potřebné ingredience
4VELKÉ CIBULE,PAPRIKY NEJLÉPE O KAŽDÉ BARVY JEDNU,5VELKÝCH RAJČAT,1KG PLECE,6LŽIC OLEJE,SŮL,PEPŘ
Postup přípravy
NA DNO VELKÉHO HRNCE NAKRÁJÍME NA KOSTKY CIBUL,NA NI NAKRÁJENÉ KOSTKY MASA,POSOLÍME POPEŘÍME,NA MASO POKLADEME NA NUDLE NAKRÁJENOU PAPRIKU OPĚT POSOLÍME,NA VRCH NA KOLEČKA RAJČATA…
Vepřový měšec
Potřebné ingredience
Na 5 porcí : 600g vepřové kotlety, 150g vepřové pleci, 1 ks houska, 50g anglické slaniny, 150g játry vepřové, 1ks vejce, 1 větší cibule, česnek, olej, mouka hladká, sůl, pepř, masox nebo dochucovadlo do šťávy, Veškeré gramáže surovin jde libovolně měnit, a upravovat dle vašeho přáni nebo potřeby.
Postup přípravy
Maso omyjete a nakrájite na plátky jako motýlka, naklepete. Vepřovou plec pomeleme společně s houskou jemně namočenou ve vývaru /masox /, ochutíme soli, a promícháme se žloutkem a…
***Vepřové srdce a jazyk s křenovkou***
Potřebné ingredience
1 vepřové srdce,1vepřový jazyk,mléko,hl.mouka,máslo,cukr,křeník,sůl,podravka,bob.list.
Postup přípravy
V papináku uvaříme ve vodě 1/2 hodinky srdce a jazyk osolíme a dáme bob.list. Na másle uděláme jíšku,zalijeme mlékem,aby omáčka byla řidší,osolíme a ochutíme podravkou.Vaříme tak…
Rychlé kotlety s houbama
Potřebné ingredience
3 vepřové kotlety cibule houby kmín, sůl, pepř, grilovací koření hl. mouka sádlo nebo olej
Postup přípravy
Houby, pokud máme sušené, já měla hříbky, namočíme.
Kotlety nařízneme, naklepeme. Osolíme, opepříme, posypeme gril. kořením. Zprudka opečeme na sádle.
Vyndáme je.…
maso po francuzsky
Potřebné ingredience
vepřove řizky 4-5cibule majoneza nebo ja davam tatarku sůl,pepř,trocha oleje
Postup přípravy
Vepřove řizky naklepeme,osolime,opepřime,rozložime na pekač či hluboky plech(podle množstvi) s trochou oleje.Cibuli oloupame a nakrajeme na kolečka,ktere hustě položime na každy…
Zapečené brambory
Potřebné ingredience
brambory,cibuli,maso(uzené,vařené nebo já kupuji Viva maso v plechovce-jihočeské vepřové),balíček mražené zeleniny(my máme rádi mrkev s hráškem),sůl,vegetu,vejce,majoránku,mléko
Postup přípravy
Brambory uvaříme ve slupce,pak oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.Pak je vložíme do pekáče,ve kterém budeme později zapékat.Nadrobno nakrájenou cibulku usmažíme na oleji a na…
Čína z půl kila masa
Potřebné ingredience
půl kila masa,2kávové lžičky kari 2kávové lžičky soli 1kávová lžička pepře 1lžička ml.papriky 2polévkové lžíce solamylu 2 polévkové lžíce magi 2polévkové lžíce oleje 1vajíčko a hodně nadrobno nakrájené cibule
Postup přípravy
Maso nakrájíme na nudličky,pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli (já jich dávám několik) a přidáme všechny přísady.Pořádně promícháme a necháme v lednici odležet 24hodin.
ZBYTKY
Potřebné ingredience
vepřové a krůtí maso,koření, vypečená šťáva,hrášek ze zahrádky,česnekový olej.
Postup přípravy
zbylé maso nakrájíme na kousky,opčeme na oleji,přidáme výpek,hrášek akořeníme.
podáváme s brambor.kaší.
dobrou chuť
VEPŘOVÁ ŽEBÍRKA
Potřebné ingredience
žebra,koření nahrin,česnek.
Postup přípravy
naložená žebra necháme přes noc odležet.pečeme v rozehřáte troubě asi 1,5 hoďky.
dobrou chuť.