Znojemská omáčka s těstovinami
Potřebné ingredience
1 cibule středně velká,5 sterilizovaných okurem,ml.paprika,česnek,sůl,4-5 plátků vepř.masa
Postup přípravy
Na oleji zpěníme cibulku,přidáme maso pokrájené na kostičky a zaprášíme ml.paprikou,orestujeme,nakonec přidáme pokrájené okurky a zalijeme trochou vody.Dusíme postupně přidáváme…
Dušené vepřové na žampionech
Potřebné ingredience
Vepřové plecko, 1cibule, čerstvé žampióny, čerstvá kapie, sůl,(masox nebo vegeta)mletý pepř, staročeské koření, 1bobkový list, koření divočina, olej
Postup přípravy
na oleji si orestujeme na drobno nakrájenou cibuli, plátky masa osmažíme z obou stran, přidáme nakrájené žampiony a kapiie, krátce spolu orestujeme, přidáme koření ochutíme,…
ŠPÍZY
Potřebné ingredience
vepřové kýty může být i kuřecí drobných žampiónů ** anglické slaniny ** cibule ** mletý pepř ** česnek olej sůl
Postup přípravy
Očištěné maso nakrájíme na plátky, cibuli na silnější kolečka, slaninu na silnější plátky, drobné žampióny necháme celé, větší rozpůlíme
Na jehly napichujeme střídavě maso,…
Roládky s nivou
Potřebné ingredience
4 plátky kotlety, 8 plátků anglické slaniny, niva=4 trojuhélníčky, cibule,vegeta,slepičí bujon,smetana,knedlík
Postup přípravy
Postup:
Maso naklepeme,osolíme -ale málo.Dáme 2 plátky anglické a trojuhelníček nivy a zamotáme jako ptáčka.Svážeme buď nití nebo jehlicema na ražničí.Do hrnce dáme na olej…
VEPŘOVÉ NA SMETANĚ
Potřebné ingredience
500 g vepřové plece, 2 cibule, 2 lžíce sádla, sušené nebo mražené houby-hřiby,sůl, pepř, drcený kmín, podravka, smetana, hladká mouka, voda
Postup přípravy
Maso si nakrájíme na kostky, odblaníme a odřežeme tuk, pokud je maso více prorostlé. Rozpustíme sádlo, přidáme neosolené kostky masa, nahrubo nakrájenou cibuli a maso necháme…
kotlety na šlehačce
Potřebné ingredience
na 4 kotlety 4x vajíčko ,hladkou mouku,sůl ,pepř,šlehačku
Postup přípravy
naklepané kotlety obalíme v těstíčku z hladké mouky,vajíček,soli,pepře osmažíme dozlatova na pánvičce ,osmažené kotlety v těstíčku dáme do pekáčku přelijeme jednou šlehačkou a…
UZENÉ MASO V ŽUPANU
Potřebné ingredience
uvařené uzené, listové těsto.
Postup přípravy
těsto vyválíme do tenka a obalíme v něm maso.pečeme v troubě do zezlátnutí.
podáváme s br.kaší.
dobrou chuť :-)
VEPŘOVÉ ZAPEČENÉ VE FRANCOUZSKÉ OMÁČCE!!!!!!
Potřebné ingredience
OLEJ .BRAMBORY .SŮL.ŠLEHAČKA A FRANCOUZSKÁ OMÁČKA OD VITANY.
Postup přípravy
NA DNO NAKLADEME BRAMBORY OSOLÍME A TROCHA OLEJE TAKTO ASI 2 ŘADY,PAK DÁME NAKLEPANÉ OSOLENÉ MASO A ZASE BRAMBORY .ASI NA 30 MIN DÁME ZAKRITÉ DO ROUBY NA 250 STUPNŮ.POTÉ ZALIJEME …
Hop do vody s vepřovou konzervou
Potřebné ingredience
1 vepř.konzerva,1 sáček kyselého zelí,1 cibule,400 g hr.mouy,sůl,1/2 PD,3 PL oleje,10 dkg anglické,2 PL sádla,cukr
Postup přípravy
Dáme si vařit zelí,cibuli usmažím na sádle a anglické ,přidám konzervu!Prohřeji až se vydusí voda z konzervy.Občas zamíchat.
Hop do vody: mouku ,PD,sůl,olej zadělat těsto…
PLACIČKY Z VEPŘOVÉHO MASA
Potřebné ingredience
Já dělám z kuřecího :-) 1/2kg vepřové kýty, 3 vejce, 3 lžíce solamylu, 3 lžíce oleje, 1 lžíčka sladké papriky, 1lžíčka pálivé papriky, 1 lžíčka kari, 1 lžíčka cukru 1 1/2 lžíčky soli, 1 cibule ( nakrájená na kostičky ), 1 stroužek česneku.
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kostičky - přidáme přísady, necháme odležet v lednici 24h. Olej - na pánvi tvoříme placičky.