Řízky v jogurtu
Potřebné ingredience
Suroviny: 1 bílý jogurt velký 1 vejce 2 stroužky česneku koření
Postup přípravy
Postup:
Rozmíchá se 1 bílý jogurt s vajíčkem, do toho se rozmačkají 2 stroužky česneku a trochu gril. koření. Maso se naklepe, trochu osolí a nechá 1-2 dny uležet v jogurtové…
KOSTKY Z KRKOVIČKY s oblohou
Potřebné ingredience
krkovička,koření-já použila nahrin a olej.
Postup přípravy
maso nakrájíme na pidi kousky,okořeníme nahrinem-už nesolíme a opečeme na oleji.podáváme s pečenýma brambůrkama v troubě a šopákem.
dobrou chuť
Vepřové na moravance
Potřebné ingredience
300g vepřového (kuřecího) masa, 1 malá sklenička nakl.zeleniny Moravanka, 1 cibule, sojová omáčka, podravka, masox, pepř.
Postup přípravy
Na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli pak přidáme na kostičky nakrájené maso, opepříme a přidáme podravku až se maso zatáhne přidáme pokrájenou Moravanku bez nálevu a…
Živáňská v alobalu
Potřebné ingredience
300 g vepřové krkovice, 2 klobásy, 100 g slaniny, 500 g syrových brambor, 4 cibule, 5 stroužků česneku, 2 lžíce oleje, sladká paprika, kmín, pepř, sůl.
Postup přípravy
Všechny suroviny nakrájíme na kousky, přidáme utřený česnek, koření. Promícháme, zabalíme do alobalu a pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut.
Úžasné řízečky
Potřebné ingredience
1 kg vepřových plátku. Marináda: 4 lžíce pálivé papriky, 1 lžička kari koření, 4 stroužky utřeného česneku, 1 lžička mletého kmínu, 2 lžičky majoránky, 4 vejce, 1 a půl lžičky Solamylu, sůl.
Postup přípravy
Do připravené marinády naložíme 1 kg vepřových plátků a necháme nejméně 24 hodin uležet. Smažíme v rozpáleném tuku, podáváme s brambory a zeleninovou oblohou.
Závitky plněné domácím kysaným zelím
Potřebné ingredience
Zelí , slanina, vepřový krk nebo kotlet, česnek ,paprika mletá,sůl, pepř,mouka hladká, cibule , olej řepkový
Postup přípravy
Naklepané plátky masa osolíme, očesnekujeme a naplníme předem uvařeným zelím smíchaným se seškvařenou slaninou.Zatočíme a uložíme na cibuli do pekáčku.Závitky na povrchu mírně…
Sedliacke maso de luxe
Potřebné ingredience
Brav.masko (stehno,pliecko),cibula,cesnak,horčica,1 dcl kyslej smotany,lečo (alebo čerstve paradajky a papriku),šampiony,maslo,1 PL parad.pretlaku,petrž.vnat,tvrdy syr,vegeta
Postup přípravy
masko si nakrajame na kocky,orestujeme nakrajanu cibulu,pridame maso,opečieme a podlejeme vodou.Pridame 1/2 bujonu a dusime.Ja som ešte dochutila všeliakym korenim.Ked je masko…
Andělské řízky
Potřebné ingredience
4 řízky kýty, 2PL olivového oleje, 4 stroužky česneku, 1/2 KL soli, 1KL tymiánu, 1KL citr.kůry, 2 rajčata, 2 kompotové broskve, 1 KL oregana, 4 plátky sýra, 2PL oleje.
Postup přípravy
Z utřeného čeneku, ol.oleje, soli, tymiánu a citronové kůry umícháme marinádu.Tou potřeme omyté a osušené řízky a necháme je v ledničce 2 hodiny marinovat.Pak na 1PL prudce …
Cmunda po Kaplicku
Potřebné ingredience
uzené maso (krkovička),kyselé zelí,cibule,olej,brambory,vajíčko,sůl,majoránka,česnek,hladká mouka,kmín
Postup přípravy
Uzené maso si uvaříme.Do kastrolku dáme trošku oleje a osmažíme na něm cibuli,přidáme opláchnuté kyselé zelí a dusíme asi 20 min.Mezi tím si naškrábeme brambory které nastrouháme…
Uzené koleno s fazolemi a zelím po selsku - šútelica
Potřebné ingredience
1 hrnek (0,25 l) fazolí, 2 brambory, 1 uzené koleno, 600 g kysaného zelí, hladká mouka, tuk, 0,25 l sladké smetany, sůl
Postup přípravy
Předem (nejlépe přes noc) namočené fazole vaříme společně s uzeným kolenem, ke konci vaření přidáme brambory nakrájené na kostky. Kysané zelí podusíme zvlášť. Uvařené koleno…