Andělské řízky
Potřebné ingredience
4 řízky kýty, 2PL olivového oleje, 4 stroužky česneku, 1/2 KL soli, 1KL tymiánu, 1KL citr.kůry, 2 rajčata, 2 kompotové broskve, 1 KL oregana, 4 plátky sýra, 2PL oleje.
Postup přípravy
Z utřeného čeneku, ol.oleje, soli, tymiánu a citronové kůry umícháme marinádu.Tou potřeme omyté a osušené řízky a necháme je v ledničce 2 hodiny marinovat.Pak na 1PL prudce …
Cmunda po Kaplicku
Potřebné ingredience
uzené maso (krkovička),kyselé zelí,cibule,olej,brambory,vajíčko,sůl,majoránka,česnek,hladká mouka,kmín
Postup přípravy
Uzené maso si uvaříme.Do kastrolku dáme trošku oleje a osmažíme na něm cibuli,přidáme opláchnuté kyselé zelí a dusíme asi 20 min.Mezi tím si naškrábeme brambory které nastrouháme…
Uzené koleno s fazolemi a zelím po selsku - šútelica
Potřebné ingredience
1 hrnek (0,25 l) fazolí, 2 brambory, 1 uzené koleno, 600 g kysaného zelí, hladká mouka, tuk, 0,25 l sladké smetany, sůl
Postup přípravy
Předem (nejlépe přes noc) namočené fazole vaříme společně s uzeným kolenem, ke konci vaření přidáme brambory nakrájené na kostky. Kysané zelí podusíme zvlášť. Uvařené koleno…
Námořnické kotlety
Potřebné ingredience
Suroviny: 600 g vepřových kotlet bez kostí 2 cibule 8 stroužků česneku 3 sterilované okurky 1 menší plechovka sterilovaných žampionů 50 ml olivového oleje 5 lžic rajského protlaku 1 šlehačka - lze nahradit kysanou smetanou jíška Knorr worchesterová omáčka pepř
Postup přípravy
Pracovní postup:
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme osolené a opepřené maso, orestujeme, přidáme na kostičky pokrájený česnek i okurky a zalijeme dle potřeby vodou. Dusíme 10 až…
JÁTRA NA ROŠTU-BEZ ROŠTU :-)
Potřebné ingredience
Výborná a rychlá minutka. Vepřová( nebo drůbeží) játra,olej,cibule ,sůl,pepř,sojová omáčka.
Postup přípravy
Játra omyjeme,nakrájíme na plátky.Přes potravinářskou folii naklepeme-stačí z jedné strany.Opepříme.Rozpálíme kapku oleje dáme játra a opečeme z obou stran.Játr vyndáme a do…
Vepřová panenka
Potřebné ingredience
Vepřová panenka, koření: sůl, bylinkový steak, pepřový steak, cca 1dcl červeného vína, trochu worčestru, trochu světlé sojové omáčky, trochu vody
Postup přípravy
Panenku nakořeníme, dáme do pekáčku, přidáme ostatní přísady a dáme do trouby, kde použijeme horkovzduch na 180°C + mikrovlny na 350W a nastavíme čas na 22 - 25 minut. Jako…
VEPŘOVÉ KOTLETY NA ČERVENÉ PAPRICE
Potřebné ingredience
Ingredience: vepřové kotlety, hladká mouka, sůl, pepř, kmín, cibule, olej, paprika sladká,kečup
Postup přípravy
Postup přípravy: Kotlety na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou a zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Vyjmeme, v oleji zpěníme nakrájenou…
Bílá omáčka
Potřebné ingredience
Vepřová plec, cibule, masox,sůl,pepř, mouka hladká,voda,červená paprika-instantní,kečup,šlehačka.
Postup přípravy
Na kostičkY cibulku-po chvíli přidáme maso na kostičky,zaprášíme červenou paprikou a dusíme.
Pokud by se to vyvářelo ,tak můžeme přilejt vodu. Po změknutí masa přilijeme…
ZAPEČENÉ MASO S LEČEM
Potřebné ingredience
vepřové maso nebo kuřecí maso,steril.lečo,brambory,sýr eidam,pepř,sůl,
Postup přípravy
brambory si nakrájíme na plátky,osolíme a opepříme, dáme do zapékací mísy nebo pekáčku-předem vymažeme tukem! na to dáme lečo, maso nakrájené na nudličky nebo na plátky položíme…