SMAŽENÉ UZENÉ VEPŘOVÉ
Potřebné ingredience
uzený filet vcelku,trojobal.
Postup přípravy
maso nakrájíme na plátky,obalíme a usmažíme.rychlé a moc dobré.dobrou chuť.
Vepřová kýta na strouhaných žampionech
Potřebné ingredience
2 stroučky česneku, 1 větší cibule, olej, vepřová kýta cca 600g,cca 20dkg čerstvých žampionů, 2 lříce plnotučné hořtice, sůl, mletý pepř, drcený knín, dvě špetky pálivé červené papriky (půlka kávové lžičky), tmavá instatní jíška
Pekingští hadi
Potřebné ingredience
500g vepř.masa,1 velká cibule,2 lžíce worcestr.omáčky,4 stroužky česneku,2-3 lžičky kari,2 lžíce solamylu,sůl,ml.pepř
Postup přípravy
Maso na nudličky,cibuli nadrobno smícháme se vším ostatním a necháme uležet nejlépe do druhého dne.Pak dáme do pekáče,podlijeme vodou a v troubě pečeme na 230 stupňů bez pokličky…
Zapečená vepřová kýta
Potřebné ingredience
1 kg brambor,4 plátky kýty,sůl,pepř,smetana,hrášek,máslo na vymazání formy,sýr 20 dkg cihla,cibule 2 ks
Postup přípravy
Vymazat formu nakrájet syrové brambory na plátky,dát asi 1/2 brambor na dno zapékací misky,navrch dát plátky masa posolit a popepřit dát cibuli na kolečka a hrášek,poklademe…
Debrecínské kotlety
Potřebné ingredience
4 vepřové kotlety,1 větší cibuli,4 stroužky česneku,lžička sladké papriky,2 sterilované okurky,4 lžíce kečupu,sůl pepř a hl.mouka
Postup přípravy
Kotlety naklepeme,osolíme,opepříme a obalíme v hl.mouce.Potom dáme na rozehřátý olej na pánvi osmažit,aby se kotlety zatáhly,poté je vyjmeme a na témž oleji osmažíme na kolečka…
Myslivecké řízky
Potřebné ingredience
1 cibule 600 g žampiónu 2 lžíc(e) olivového oleje 8 kus(ů) tenkých vepřových řízků (asi po 60g) 2 lžíc(e) hořčice 400 ml vývaru 4 lžíc(e) kysané smetany 2 lžíc(e) petrželky 3 lžíc(e) strouhanky dle potřeby sůl dle potřeby pepř
Postup přípravy
hlavní recept
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Nakrájíme cibuli. Žampiony očistíme, nožem stáhneme slupku z kloboučků rozpůlíme nebo rozčtvrtíme. Cibuli necháme na oleji…
Měkoučké není suché- bůček vepřové
Potřebné ingredience
vepřový bok,cibule,česnek,sůl,pepř,solamyl na sosík
Postup přípravy
vepřové osolit,opepřit,opečeme v troubě aby se zatáhlo,přidat cibuli,česnek,a až pak trošku podlít a přikrýt a už jen čekat až je hotovo.
Kolenová chrochtačka
Potřebné ingredience
předvařené koleno,kečup,rajský protlak,sůl,cibule,česnek,nové koř.,bobkový list,pivo černé.
Postup přípravy
Předvařené koleno,vykostíme,opepříme dáme do pekáčku.Na pánvi opečeme na oleji kolečka cibule,plátky česneku,přidáme protlak,kečup,koření,pivo,zalijeme touto směsí maso v pekáčku…
Halušky
Potřebné ingredience
6x brambora,2 vejce,sůl,polohrubá mouka. kysané zelí,sůl,cukr,pepř,cibule,sádlo Uzené maso
Postup přípravy
Uzené maso ovařit.Zelí dělám stejně jako přílohu ke knedlu.Halušky-brambory nastrouháme na nejjemnějším struhadle,osolíme,přidáme vejce a zahustíme polohrubou moukou.Konzistence…
Pikantní uzené na kyselém zelí -MOOOC DĚKUJI -Bibinka …
Potřebné ingredience
Suroviny: Moravské uzené maso(nebo jiného), 100 g anglické slaniny, sklenici kysaného zelí, 3 rajčata, 1 cibule, 3 bobkové listy, tymián, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, celý kmín, mletý pepř, sůl, trošku oleje(nebo sádla), 1 dcl světlého piva(nemusí být).
Postup přípravy
Postup:
Pekáček si vymázneme olejem(sádlem) a naskládáme si plátky anglické slaniny. V hrnci si na oleji osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme zelí, kmín, nakrájená rajčata,…