Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Kolenová chrochtačka

Kolenová chrochtačka

Potřebné ingredience

předvařené koleno,kečup,rajský protlak,sůl,cibule,česnek,nové koř.,bobkový list,pivo černé.

Postup přípravy

Předvařené koleno,vykostíme,opepříme dáme do pekáčku.Na pánvi opečeme na oleji kolečka cibule,plátky česneku,přidáme protlak,kečup,koření,pivo,zalijeme touto směsí maso v pekáčku…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Halušky

Halušky

Potřebné ingredience

6x brambora,2 vejce,sůl,polohrubá mouka. kysané zelí,sůl,cukr,pepř,cibule,sádlo Uzené maso

Postup přípravy

Uzené maso ovařit.Zelí dělám stejně jako přílohu ke knedlu.Halušky-brambory nastrouháme na nejjemnějším struhadle,osolíme,přidáme vejce a zahustíme polohrubou moukou.Konzistence…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pikantní uzené na kyselém zelí -MOOOC DĚKUJI -Bibinka (Janinka)

Pikantní uzené na kyselém zelí -MOOOC DĚKUJI -Bibinka …

Potřebné ingredience

Suroviny: Moravské uzené maso(nebo jiného), 100 g anglické slaniny, sklenici kysaného zelí, 3 rajčata, 1 cibule, 3 bobkové listy, tymián, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, celý kmín, mletý pepř, sůl, trošku oleje(nebo sádla), 1 dcl světlého piva(nemusí být).

Postup přípravy

Postup:

Pekáček si vymázneme olejem(sádlem) a naskládáme si plátky anglické slaniny. V hrnci si na oleji osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme zelí, kmín, nakrájená rajčata,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Řízky v jogurtu

Řízky v jogurtu

Potřebné ingredience

Suroviny: 1 bílý jogurt velký 1 vejce 2 stroužky česneku koření

Postup přípravy

Postup:
Rozmíchá se 1 bílý jogurt s vajíčkem, do toho se rozmačkají 2 stroužky česneku a trochu gril. koření. Maso se naklepe, trochu osolí a nechá 1-2 dny uležet v jogurtové…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
KOSTKY Z KRKOVIČKY s oblohou

KOSTKY Z KRKOVIČKY s oblohou

Potřebné ingredience

krkovička,koření-já použila nahrin a olej.

Postup přípravy

maso nakrájíme na pidi kousky,okořeníme nahrinem-už nesolíme a opečeme na oleji.podáváme s pečenýma brambůrkama v troubě a šopákem.
dobrou chuť

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové na moravance

Vepřové na moravance

Potřebné ingredience

300g vepřového (kuřecího) masa, 1 malá sklenička nakl.zeleniny Moravanka, 1 cibule, sojová omáčka, podravka, masox, pepř.

Postup přípravy

Na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli pak přidáme na kostičky nakrájené maso, opepříme a přidáme podravku až se maso zatáhne přidáme pokrájenou Moravanku bez nálevu a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Živáňská v alobalu

Živáňská v alobalu

Potřebné ingredience

300 g vepřové krkovice, 2 klobásy, 100 g slaniny, 500 g syrových brambor, 4 cibule, 5 stroužků česneku, 2 lžíce oleje, sladká paprika, kmín, pepř, sůl.

Postup přípravy

Všechny suroviny nakrájíme na kousky, přidáme utřený česnek, koření. Promícháme, zabalíme do alobalu a pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Úžasné řízečky

Úžasné řízečky

Potřebné ingredience

1 kg vepřových plátku. Marináda: 4 lžíce pálivé papriky, 1 lžička kari koření, 4 stroužky utřeného česneku, 1 lžička mletého kmínu, 2 lžičky majoránky, 4 vejce, 1 a půl lžičky Solamylu, sůl.

Postup přípravy

Do připravené marinády naložíme 1 kg vepřových plátků a necháme nejméně 24 hodin uležet. Smažíme v rozpáleném tuku, podáváme s brambory a zeleninovou oblohou.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Závitky plněné domácím kysaným zelím

Závitky plněné domácím kysaným zelím

Potřebné ingredience

Zelí , slanina, vepřový krk nebo kotlet, česnek ,paprika mletá,sůl, pepř,mouka hladká, cibule , olej řepkový

Postup přípravy

Naklepané plátky masa osolíme, očesnekujeme a naplníme předem uvařeným zelím smíchaným se seškvařenou slaninou.Zatočíme a uložíme na cibuli do pekáčku.Závitky na povrchu mírně…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Sedliacke maso de luxe

Sedliacke maso de luxe

Potřebné ingredience

Brav.masko (stehno,pliecko),cibula,cesnak,horčica,1 dcl kyslej smotany,lečo (alebo čerstve paradajky a papriku),šampiony,maslo,1 PL parad.pretlaku,petrž.vnat,tvrdy syr,vegeta

Postup přípravy

masko si nakrajame na kocky,orestujeme nakrajanu cibulu,pridame maso,opečieme a podlejeme vodou.Pridame 1/2 bujonu a dusime.Ja som ešte dochutila všeliakym korenim.Ked je masko…

Zobrazit více...

Kategorie