++++ TVARŮŽKOVÁ ČÍNA ++++
Potřebné ingredience
VEPŘOVÉ MASO (KÝTU NEBO PLECKO), 1 BALÍČEK OLOMOUCKÝCH TVARŮŽKŮ, KOŘENÍ NA ČÍNU, SŮL, PEPŘ, OLEJ NA SMAŽENÍ, KEČUP, SOJ. OMÁČKU
Postup přípravy
MASO NAKRÁJÍME NA NUDLIČKY, OKOŘENÍME A OSMAHNEME, POTÉ ZAKÁPNEM KEČUPEM A SOJ. OMÁČKOU, PROHŘEJEME A PŘIDÁME POKRÁJENÉ OLOM.TVARŮŽKY.
IHNED PODÁVÁME S RÝŽÍ NA CIBULCE !!!!!
Španělské ptáčky Tak jak je dělám já :-)
Potřebné ingredience
1kg vepřového masa, zavařené okurky ve sladkokyselém nálevu, plnotučná hořčice, sůl, anglická slanina, 100g nakrájené vysočiny, asi 5 uvařených na tvrdo vajíček, 2x hovězí masox, voda, cibule, olej. Jako příloha rýže
Postup přípravy
Vepřové maso nakrájíme na plátky, naklepeme jako na řízky. Vezmeme naklepaný plátek, potřeme hořčicí, položíme na něj plátek slaniny,3 plátky vysočiny,1/4 vajíčka, proužek kyselé…
Zapékaný segedýnský gulášek.
Potřebné ingredience
Nákup: 750g vepřové plece 500g kysaného zelí 1 cibule 400g brambor 200g červené papriky 3 lžíce oleje 1 lžíce rajského protlaku (já dala celý malý) 1 lžíce polotučné hořčice 150ml smetany Sůl, pepř, kmín, bobkový list, mletá paprika.
Postup přípravy
1. Vepřovou plec nakrájíme na kostky, cibuli nasekáme na drobno. Zelí slijeme a překrájíme. Brambory a papriku nakrájíme na menší kostky.
2. Maso opečeme za všech stran na…
SMAŽENÉ UZENÉ VEPŘOVÉ
Potřebné ingredience
uzený filet vcelku,trojobal.
Postup přípravy
maso nakrájíme na plátky,obalíme a usmažíme.rychlé a moc dobré.dobrou chuť.
Vepřová kýta na strouhaných žampionech
Potřebné ingredience
2 stroučky česneku, 1 větší cibule, olej, vepřová kýta cca 600g,cca 20dkg čerstvých žampionů, 2 lříce plnotučné hořtice, sůl, mletý pepř, drcený knín, dvě špetky pálivé červené papriky (půlka kávové lžičky), tmavá instatní jíška
Pekingští hadi
Potřebné ingredience
500g vepř.masa,1 velká cibule,2 lžíce worcestr.omáčky,4 stroužky česneku,2-3 lžičky kari,2 lžíce solamylu,sůl,ml.pepř
Postup přípravy
Maso na nudličky,cibuli nadrobno smícháme se vším ostatním a necháme uležet nejlépe do druhého dne.Pak dáme do pekáče,podlijeme vodou a v troubě pečeme na 230 stupňů bez pokličky…
Zapečená vepřová kýta
Potřebné ingredience
1 kg brambor,4 plátky kýty,sůl,pepř,smetana,hrášek,máslo na vymazání formy,sýr 20 dkg cihla,cibule 2 ks
Postup přípravy
Vymazat formu nakrájet syrové brambory na plátky,dát asi 1/2 brambor na dno zapékací misky,navrch dát plátky masa posolit a popepřit dát cibuli na kolečka a hrášek,poklademe…
Debrecínské kotlety
Potřebné ingredience
4 vepřové kotlety,1 větší cibuli,4 stroužky česneku,lžička sladké papriky,2 sterilované okurky,4 lžíce kečupu,sůl pepř a hl.mouka
Postup přípravy
Kotlety naklepeme,osolíme,opepříme a obalíme v hl.mouce.Potom dáme na rozehřátý olej na pánvi osmažit,aby se kotlety zatáhly,poté je vyjmeme a na témž oleji osmažíme na kolečka…
Myslivecké řízky
Potřebné ingredience
1 cibule 600 g žampiónu 2 lžíc(e) olivového oleje 8 kus(ů) tenkých vepřových řízků (asi po 60g) 2 lžíc(e) hořčice 400 ml vývaru 4 lžíc(e) kysané smetany 2 lžíc(e) petrželky 3 lžíc(e) strouhanky dle potřeby sůl dle potřeby pepř
Postup přípravy
hlavní recept
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Nakrájíme cibuli. Žampiony očistíme, nožem stáhneme slupku z kloboučků rozpůlíme nebo rozčtvrtíme. Cibuli necháme na oleji…
Měkoučké není suché- bůček vepřové
Potřebné ingredience
vepřový bok,cibule,česnek,sůl,pepř,solamyl na sosík
Postup přípravy
vepřové osolit,opepřit,opečeme v troubě aby se zatáhlo,přidat cibuli,česnek,a až pak trošku podlít a přikrýt a už jen čekat až je hotovo.