pečené koleno
Potřebné ingredience
2-3 kolena 3 cibule (na hrubo) 2 hlavy česneku (nasekat) kmín, sůl 2 sklenice kysaného zelí
Postup přípravy
Na dno pekáče, nasypeme polovinu nahrubo pokrájené cibule
Kolena pokrájet (naříznout)
Osolit a vpravit do nařízlých částí česnek
Kolena vložíme do pekáče a posypeme…
KAPUSTIČKY S VEPŘOVÝM MASEM-DEKUJI CHYTRE ŽENE
Potřebné ingredience
stup: Cibuli nakrájíme najemno, na oleji orestujeme dozlatova, přidáme na kostky nakrájené maso, které asi 3 minuty restujeme. Zalijeme trochou vývaru, přidáme česnek, zázvor a sójovou omáčku. Maso dusíme, za podlévání vínem asi 45 minut, až je téměř měkké. Ke konci přidáme kapustičky, papriku a ještě podusíme doměkka. Podáváme se žampiónovou rýží.
Postup přípravy
Použité suroviny:
500 g vepřová plec na kostky | 400 g kapustička | 50 g mouka | 250 ml vývar | 50 ml bílé víno | 5 nasekaných stroužků česnek | 1 lžíce sójová…
Závitky plněné ml.masem se sýrem
Potřebné ingredience
Plátky vepř.kýty(nebo krkovička),ml.maso se sýrem(kupuji v Kauflandu),hořčice,Vegeta,suš.česnek,Gyros,ml.muškátový oříšek,ml.kmín,ml.sladká paprika,máslo,trochu vody.
Postup přípravy
Plátky vyklepeme do tenka,z vnější strany posypeme kmínem,paprikou a Gyrosem.Vnitřní stranu česnekem,muškátem a potřeme hořčicí.Na každý plátek dáme na začátek hrst ml.masa a…
Falešné ražniči
Potřebné ingredience
4 plátky vepřové kýty,1 rajčatový protlak,2-3 stroužky česneku(dle chuti),2 lžíce hořčice,2 lžíce sój.omáčky,sůl,pepř,2 cibule,olej na vymazání pekáčku
Postup přípravy
Maso si naklepeme,osolíme,opepříme a vložíme do vymazaného pekáčku.V misce si umícháme protlak,hořčici,sój.omáčku a prolisovaný česnek a plátky masa směsí pomažeme.Navrch…
SMETANOVÉ BRAMBORY S MASÍČKEM A SALÁT Z AVOKÁDA
Potřebné ingredience
vepřové maso,brambory,koření,cibule,smetana,zelenina,avokádo.
Postup přípravy
brambory neloupeme,pokrájíme na kolečka a pokládáme na vymaštěný pekáček.střídáme,brambory,maso,cibule,osolíme,okořeníme,zalijeme smetanou a pečeme asi hodinku v troubě.
Knedlo, vepřo, zelo
Potřebné ingredience
Ingredience anglická slanina 300 g cibule 4 kusy hladká mouka 1 lžička kmín 1 lžíce pepř 1 špetka sůl 1 lžička vepřová pečeně 800 g zelí kysané 1 balení
Postup přípravy
Maso opláchneme a důkladně osušíme, posolíme, pokmínujeme, vložíme do olejem vymazaného pekáče.Přidíme slaninu a nakrájenou cibuli. Pečeme 40-50 min tak, aby maso získalo kůrku,…
Řízek v celérovém kabátě
Potřebné ingredience
Nějaké masko na řízek,2 vejce,půlka celéru,hladká mouka dle potřeby,strouhanka,vegeta
Postup přípravy
Naklepané posolené maso vyválíme v těstíčku a smažíme řízky.Těstíčko:Ukvedláme 2 vejce,půl nastrouhaného celéru (na jemném struhadle)vegetu,mouku,přidáváme podle hustoty těsta a…
ZAPEČENÉ PLECKO
Potřebné ingredience
1/2kg vepř.plecka,brambory,lečo,cibule,sojovka,hořčice,sůl,pepř,vejce,sýr.
Postup přípravy
Oloupané brambory nakrájíme na kolečka,maso na kostičky,které nasolíme a napepříme,zakapeme sojovkou a obalíme ve dvou lžících hořčice. Do zapékací mísy nalijeme olej,poklademe…
Francouzské brambory NEJLEHČÍ NEJLEVNĚJŠÍ A NEJLEPŠÍ …
Potřebné ingredience
1,5-2kg brambor 40dkg točeného libového salámu 8 vajec sul,pepř
Postup přípravy
připravím si velký hrnec vymažu si ho olejem,syrové ne vařené! brambory oloupu nakrájím na vetší kostky,salám na menší kostičky,vše dobře promíchám osolím,opepřím,a ještě polijeme…
ZAPEČENÉ BRAMBORY S MASEM - DĚLAL MANŽEL +++
Potřebné ingredience
Brambory,vepřové maso, sůl, pepř, grylovací koření, smetana stačí půlka krabičky,sádlo na vymaštění pekáčku.
Postup přípravy
Nejprve vymažeme pekáček potom do pekáčku naskládáme nakrájené brambory na plátky, potom na brambory naskládáme naklepané a okořeněné maso, znova brambory a zalejem smetanou stačí…