Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Uzené, houskový knedlík, červené zelí

Uzené, houskový knedlík, červené zelí

Potřebné ingredience

cibule česnek worcester sádlo hl. mouka kdo chce může bujon nebo silný hovězí vývar uzené maso sůl, pepř

Postup přípravy

zelí připravíme klasicky
houskový knedlík taky jak jsme zvyklí

Dávám sem hlavně pro maminky, které zajímalo, jak udělat šťávu k uzenému masu.....správně z pečených…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Domáca bravčová rolka z pliecka

Domáca bravčová rolka z pliecka

Potřebné ingredience

1kg bravčového pliecka, 25g rýchlosoli, sáčok na tlačenku

Postup přípravy

Mäso zbavíme kože, naklepeme, potrieme rýchlosoľov a zvinieme do rolády. Zviažeme niťov a odložíme do chladu na 24hod. Potom vložíme do vrecúška a varíme 2hod. Po uvarení…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Ustláno na růžích

Ustláno na růžích

Potřebné ingredience

Za inspiraci děkuji Ivě V - ID: 2280 :-)))

VEPŘOVÉ MASO
Marinovaná krkovička

Marinovaná krkovička

Potřebné ingredience

Na motivy receptu na marinádu od Anelis (ID 119392), které tímto děkuji: Na 2 plátky krkovice (udáváno skutečně jen přibližně): sůl, 2 lžíce oleje, 1-2 stroužky česneku, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce hořčice. V originálním receptu se počítalo se lžičkou kari koření.

Postup přípravy

Česnek se po silvestrovských jednohubkách doma nacházel nečekaně pouze ve stavu sušeném, hořčici jsem dala křemžskou, takže marináda byla mírně nasládlá a výsledná omáčka lehce…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
SILVESTROVSKÝ GULÁŠ

SILVESTROVSKÝ GULÁŠ

Potřebné ingredience

1kg vepřové plece, 3 lžíce oleje, 4 větší cibule, 1 lžička mleté a pálivé papriky, 1 lžička karí, masox, 2 papriky, 3 kyselé okurky, 1 malý pórek, sůl, pepř, drcený kmín, jíška, 4 stroužky česneku, 1 lžíce sójové omáčky, 4 lžíce smetany

Postup přípravy

V hrnci osmahneme cibulku, na ni prudce orestujeme maso, zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Podlijeme vodou, přidáme karí, masox, pokrájené papriky, okurky a pórek. Osolíme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Ohnivé maso

Ohnivé maso

Potřebné ingredience

Ingredience: 500 g vepřové kýty, 100 g cibule, 100 g oleje, 150 g hořčice, 150 g sterilovaných okurek bez nálevu, 100 g sterilované kapie bez nálevu, 70 g sterilovaných feferonek i s nálevem, sůl

Postup přípravy

Postup přípravy: Na oleji zpěníme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájené maso, zprudka orestujeme, osolíme, přidáme hořčici a na proužky nakrájené okurky, kapii…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
PŘÍRODNÍ MASO NA HOUBÁCH +++

PŘÍRODNÍ MASO NA HOUBÁCH +++

Potřebné ingredience

VEPŘOVÉ MASO - KOTLETA KRKOVIČKA NEBO KÝTA, SŮL, SÁDLO NEBO OLEJ , HOUBY, HLADKÁ MOUKA, GRILOVACÍ KOŘENÍ, ČESNEK, MASOXU KOUSEK MLETÝ KMÍN, MŮŽETE PŘIDAT VAŘENÉ VEJCE,SALÁM NA KOSTIČKY,OKURKU NA KOSTIČKY.

Postup přípravy

ROZPUSTÍME SÁDLO PŘIDÁME NAKLEPANÉ A OKOŘENĚNÉ V HLADKÉ MOUCE OBALENÉ MASO A OPEČEME JE Z OBOU STRAN.MASO VYJMEME DÁME DO ZAPÉKACÍ MYSKY.NA ZBYLÉM SÁDLE RESTUJEME CIBULI NA…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
NALOŽENÁ VEPŘOVÁ KOTLETA  NA OSLAVY A DOVOLENOU +++

NALOŽENÁ VEPŘOVÁ KOTLETA NA OSLAVY A DOVOLENOU +++

Potřebné ingredience

5 ŘÍZKŮ - LIBOVÉHO MASA ( NAKLEPEME, ) 2 VEJCE, 1 MALÁ LŽÍCE WORČESTRU, 1 MALÁ LŽÍCE PLNOTUČNÉ HOŘČICE, 1 MALÁ LŽÍCE MAGI, 1/2 LŽIČKY SOLI NA TO MNOŽSTVÍ, 1 LŽÍCE SOLAMYLU, PEPŘ, 2 STROUŽKY ČESNEKU.

Postup přípravy

NALOŽIT NA 2 -5 DNÍ,ALE STAČÍ JEN DO RÁNA TAKY JSEM TO TAK MĚLA NALOŽENÉ. JÁ NAKLÁDÁM JEN NA DVA DNY. SMAŽIT NA OLEJI.
PŘÍLOHA : BRAMBORY, HRANOLKY atd.+ zeleninová obloha

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
KOTLET V TANDORU

KOTLET V TANDORU

Potřebné ingredience

4 kotlety, na směs 1 kelímek jogurtu, sůl, 1 lžičku octa, 2 prolisované stroužky česneku, 1/4 lžičky karí, 1/4 lžičky kardamomu, 1/4 lžičky mleté skořice, 1/4 lžičky mletého zázvoru, 1/4 římského kmínu a špetka čili

Postup přípravy

Jogurt s kořením důkladně promícháme. Do směsi naložíme kotlety a necháme nejméně 6 hodin odležet. Potom podlijeme 1dl vody a v troubě upečeme. Podáváme s brambory, hranolky....

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Maso v mrkvi

Maso v mrkvi

Potřebné ingredience

Je to chutná rychlovka! Vhodná i pro malé děti! Potřeba je vepř. maso, mrkev, brambor, kmín, sůl, vegeta. Trošku cukru a citron

Postup přípravy

Na mlýnku na maso namelu vepřové maso. Poté namelu mrkev.. Do hrnce dám nakrájenou cibuli a osmažím ji do růžova. Přidám maso.. kmín, sůl, vegetu a restuju.. když maso pustí šťávu…

Zobrazit více...

Kategorie