Vepřové nudličky s těstovinami-podle-diggisek (Dagmar)
Potřebné ingredience
Suroviny: 400 g vepřového masa, 1 balíček těstovin , 2 papriky, 1 cibule, Marináda: kari koření, grilovací koření (česnek...nebo koření dle chuti), pepř, sůl, olej
Postup přípravy
Postup přípravy receptu
vepřové maso (já používám kýtu bez kosti) si nakrájíme na menší nudličky, dáme do misky a uděláme si marinádu. Koření dle chuti, já nejraději…
Pečené uzené koleno s povidlovým glazé
Potřebné ingredience
2 -3 uzená kolena, NA GLAZÉ: 2 cibule, olej, 500 g švestkových povidel, 100 ml bílého vinného octa, svitek skořice, 100 g třtinového cukru, voda, 2 lžičky hrubě drceného pepře
Postup přípravy
Uzená kolena uvaříme ve vodě doměkka. Pak vyndáme a necháme okapat. Troubu rozehřejeme na 200°C. Na glazé na oleji opékáme nadrobno nakrájenou cibuli asi 5 minut dosklovita.…
Zapečené brambory s krkovicí, žampiony a smetanou
Potřebné ingredience
Brambory, krkovice, žampiony, sůl, pepř, mletá sladká paprika, česnek, smetana...
Postup přípravy
Brambory nakrájíme na kolečka, dáme do pekáčku, osolíme, dáme maso které okořeníme, poklademe žampiony, pak zase brambory a zalijeme šlehačkou. Pečeme do změknutí masa.
Řízky Rošťáci
Potřebné ingredience
4 lžíce hořčice, 1 lžička pepře, 1 lžička soli, 4 lžíce solamylu, 4 stroužky česneku, 1 vejce
Postup přípravy
Libové maso asi 1 kg.Síla 7mm.Každý plátek se namočí v marinádě,dá se do mísy a zalije zbytkem marinády.Maso může být naložené až 48 hodin.Smažíme na oleji.
Kotlety s česnekovým přelivem
Potřebné ingredience
4 kotlety, 1 smetana ke šlehání,4 stroužky česneku,pepř, sůl, koření gyros,2 lžíce hladké mouky,olej
Postup přípravy
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme kořením, pokapeme olejem a necháme odležet. Pak obalíme v hladké mouce a na rozpáleném oleji je z obou stran osmažíme. Kotlety…
Vepřové nudličky na paprikách a pórku- rychlovka
Potřebné ingredience
500 g vepřové kýty, sůl, pepř, mletý zázvor,1větší cibule, olej,2 lžíce sójové omáčky,1 lžička worcestru, 1 červená a 1 zelená paprika, 60 g pórku
Postup přípravy
Maso si nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme -poprášíme zázvorem, přidáme sójovou omáčku a worcester-vše promícháme a necháme v chladničce trochu rozležet. uleželé maso…
Vepřové výpečky na pivě, zázvoru a brusinkách-PODLE…
Potřebné ingredience
75 minut • 3 osoby • dostupné Použité ingredience •600 g libového bůčku •2 cibule •4 stroužky česneku •200 ml světlého piva •lžíce rajčatového protlaku + hořčice •1–2 lžičky čerstvého strouhaného zázvoru •2 lžíce sušených brusinek •sůl, pepř, paprika sladká i pálivá
Postup přípravy
Návod k přípravě
Maso si nakrájejte na větší kostky. Prolisovaný česnek a všechno koření bez zázvoru smíchejte s masem a nechte hodinku odležet. Před pečením smíchejte maso…
Rendlík plný mrkve s vepřovým masem
Potřebné ingredience
750 g mrkve ,400g vepřové plece,1 cibule,50g anglické slaniny,sůl,pepř,asi 2 stroužky česneku
Postup přípravy
Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky ,rozškvaříme ,přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme.Pak vmícháme maso nakrájené na menší kostky, opečeme ze všech stran, ochutíme…
KOTLETA NA ROZMARÝNU S ŽAMPIONOVOU ČEPICÍ
Potřebné ingredience
Vepřová kotleta - plátky (ale může být i libová krkovička), žampiony, smetana, pepř, sůl, česnek, rozmarýn, zelená petrželka nebo libeček, mohla by být i pažitka
Postup přípravy
Plátky kotlety mělce několikrát nařízneme po obvodu, aby se nám na pánvičce nekroutily. Jemně naklepeme a přiměřeně pokapeme dobrým olivovým olejem, který rukou vetřeme do masa …
pikantní tokan-podle Lenky
Potřebné ingredience
Použité suroviny: 50 dkg vepřového libového masa, 1 cibule, 1 sklenička sterilovaného leča, špetku chilli koření, 1 kelímek smetany, 1 lžíce sladké papriky, sůl a pepř, olej
Postup přípravy
Postup:
Na rozehřátém oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájené maso a orestujeme ze všech stran. Poté ke směsi přidáme sladkou papriku, chilli,…