ŽRALOČÍ PLOUTVE ( naprosto dokonalé)
Potřebné ingredience
1 kg vepřového masa( nejlépe kýty, ale i libové plecko) MARINÁDA: 1 lžíce soli, 1 lžíce pepře, 1 lžíce polévkového koření,1 lžíce worcestru, 1 lžíce oleje,1 lžíce kečupu, 2 lžíce solamilu, 1 nastrouhaná středně velká cibule, 1 syrové vejce.
Postup přípravy
Do marinády naložíme maso a necháme 48 hodin uležet v lednici. Pak smažíme na rozpáleném oleji. Podáváme s hranolky a zeleninovou oblohou.
Pikantní vepřové plátky
Potřebné ingredience
Plátky vepřového masa - dle počtu strávníků, hořčice, sůl, mouka hladká, paprika – ne moc pálivá, tuk na smažen
Postup přípravy
Maso naklepeme, osolíme a z obou stran potřeme hořčicí. Obalíme moukou smíchanou s paprikou. V rozpáleném oleji opékáme tak 4 minuty, pak obrátíme a posypeme strouhaným sýrem a…
šťavnaté plněné řízky
Potřebné ingredience
Vepřové maso, máslo, cibule, 2 vejce, sůl, pepř, hořčice, petrželka, hl. mouka, tuk mletá sladká paprika
Postup přípravy
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přídáme vejce, osolíme, opepříme, přimícháme hořčici(já dávám tak lžičku, ale může se i o trochu víc, dle chuti)a nasekanou petrželku. Řízky do…