Segedinský guláš z vepřového bůčku s domácím knedlíkem
Potřebné ingredience
0,5kg vepřového libového bůčku, sklenka 0,7l sterilovaného zelí (červené nebo bílé), cibule, olej, bobkový list, nové koření, kmín, červená paprika, hl. mouka + voda na jíšku, sůl knedlíky: 300g pol. mouky, 200g hrubé mouky, 300ml mléka, 1 vejce, malá lžíčka soli a cukru, sáček suš. droždí zadělávám v domácí pekárně, vařím z obou stran po 10 min, po vyndání propíchám vidličkou
Postup přípravy
Osmahnu cibuli na kostičky na oleji do růžova, přidám na kostičky nakrájený bůček, přidám všechno koření přiměřeně , osolím a zaleju vodu, dusím 45min. Mezitím si udělám jíšku z…
Vepřová játra na minutku
Potřebné ingredience
Vepřová játra, olej
Postup přípravy
Játra nakrájíme na plátky, na bocích nakrojíme (aby se nám při smažení nezkroutily), naklepeme, dáme na rozpálenou pánvičku s plejem a opékáme z obou stran 3 min (dáme do trouby…